stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Onverwacht een link met een bekend persoon

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Familie van ??? Ik zoek nog steeds naar de link tussen Jan-Peter B. en mijn familie. En dan is er ook nog een stadsbouwmeester van Den Haag (Claes Dirksz van Balckeneynde) die ik niet kan "linken". Ergens rond 1650 zullen de lijnen samen vallen.

Echter, vorige week gevonden: op mijn geboorteadres in Amsterdam (1945) woonde vanaf december 1948 de schrijver Gerard C. van het Reve. Hij woonde destijds in bij mijn grootouders die een pand huurden aan de Achtergracht in Amsterdam. Gerard C. was ruim een half jaar "commensaal" bij mijn grootouders en waarschijnlijk woonde zijn vrouw- de dichteres- Hanny Michaelis ook op dit adres. Is er iemand die me meer kan vertellen over deze leuke ontdekking ?

Hanny van Hoorn- Balkenende

Hanny van Hoorn- Balkenende

Verrassend: Ik ben een zondaar, en uitgerekend in mijn familie wordt iemand heilig verklaard. Verder nog een Willemsorde, een Yad Vashem-medaille voor hulp aan Joodse onderduikers, maar ook gesneuvelden aan het oostfront in WOII (Overigens niet allemaal directe familie, maar wel naam-verwanten). Zie http://home.kpn.nl/helle407/Opmpers.html voor de sappige details.

Groetjes,

Ronald.

Ronald Hellenbrand

Een beetje laat, maar misschien nog wel leuk: ergens in de 17e eeuw trouwt een Van Bodegom met een Van Vollehove. En daar komt Pieter uit voort!

ben zelf niet koninklijk hoor, helemaal niet in de ochtend

Sandra Klerks- van Bodegom

Geen directe lijn, maar persoonlijk vond ik het wel een erg leuke vondst:

De overgrootmoeder van mijn opa was Maria Wilhelmina Pellers. Maria had een aantal kinderen, waaronder Klasina Maria Hoornik. Klasina is beter "bekend" als de Sien die ongeveer twee jaar een relatie had / samenwoonde met Vincent van Gogh. Het leuke hiervan is dat van Gogh meer dan 50 tekeningen heeft gemaakt van Sien en haar familie, ook van de moeder van Sien (en dus van een directe voorouder van mij). Dankzij Vincent heb ik een tekening van Maria Pellers en weet ik dus hoe zij eruit zag. Ook van het huis waarin zij woonde heb ik een afbeelding gevonden.

Met Sien is het uiteindelijk niet goed afgelopen. Ze heeft nooit een makkelijk leven gehad en in 1904 heeft ze zichzelf verdronken in de Schelde.

Groeten,
Erwin

Erwin Donker

= Verwijderd = Bericht dubbel geplaatst.

Erwin Donker

Hoe verder je teruggaat, hoe groter de kans dezelfde personen tegen te komen als iedereen hier tegenkomt en zijn we met z'n allen dan een grote familie.

In de 2e generatie 2-1 kansen

in de 3e generatie 4-1 kansen

in de 4e generatie 8-1 kansen

in de 5e generatie 16-1 kansen enz.

Herman

In mijn stamboom is een schrijfster aanwezig, namelijk Ina Boudier-Bakker, een beroemde botanicus Simon Binnendijk, verder veel personen uit zowel het Rode als het Blauwe boekje.

Erg boeiende tak van de familie moet ik zeggen. En veel over te vinden!

P.Boon

Leuke reeks posts. Ik had 'm nog niet eerder gevonden. Hier mijn reactie met de interessante zijtakken (en dus gemeenschappelijke voorouders):

Ik heb naar aanleiding van het televisieprogramma Verborgen Verleden in twee van de daar behandelde zoektochten aanknopingspunten gevonden. Zo heb ik gemeenschappelijke voorouders met zowel Loes Luca als Maarten van Rossem. Ik heb de vondsten beschreven op http://stamstruik.nl (in het engels). Erg leuk om zoiets te vinden.


Daarnaast komt ook de familie Niestadt als zijtak voor die veel bekende fotografen en andere mediapersoonlijkheden heeft voortgebracht waaronder een nieuwslezer van BNR Radio (Marjolein Niestadt).

Dan heb ik aan mijn moederskant nog Arie Wouter Heykoop. Kamerlid en wethouder in Rotterdam in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Verder komt er een beruchte crimineel voor in een zijtak van mijn voorouders van Belgische komaf. Alfons Naudts was in de jaren 20 een van de meestgezochte criminelen van west- en oost vlaanderen http://www.adegem.net/bende.htm 

De laatste drie verhalen zal ik ook op stamstruik uit de doeken doen als er weer tijd voor is.

Willem Kossen

Beste Erwin,

Clasina (Sien) Maria Hoornik verdronk zich niet in de Schelde maar in de Rotterdamse haven. Volgens de Burgerlijke Stand van de gemeente Rotterdam liet zij het leven op 22 november 1904. Sien was een tante van de bekende dichter Ed Hoornik die voor de tweede keer getrouwd was met de kinderboekenschrijfster Mies Bouwhuis. Dus nog meer bekenden in de familie.

Cor Kerstens

Ik kwam in mijn stamboom opeens de naam Christina Deutekom tegen - even verder kijken leverde echter op dat de bekende operadiva een pseudoniem gebruikt en eigenlijk Christine Engel heet. Pas later is ze de namen Christine, Christina en Cristina Deutekom gaan gebruiken... Maar de "echte" C.D. is dus familie van mij!

Aangetrouwde familie van mij is het geslacht Gualthérie van Weezel, een telg uit dit geslacht, Annemarie Gualthérie van Weezel is in 2010 met prins Carlos, zoon van prinses Irene en Carlos Hugo in het huwelijk getreden. Maar goed dat is dus wel heel erg ver weg.  

Ik onderzoek nog de mogelijkheid of er misschien een link bestaat met de vlootvoogd Witte Corneliszoon de With uit de 17e eeuw, een veelbelovend spoor in die richting bleek echter niet te kloppen dus dat is nu twijfelachtig geworden.

Stamboom van Welsenes

 

Het schijnt zo te moeten zijn maar naast twee andere bekende politici (Jan Terlouw en Wim Kok) heb ik pas ontdekt dat er nog een derde politicus "in de familie" zit.

Dit keer uitgevonden dat Johannes Marten (Joop) den Uyl en mijn moeder dezelfde betovergrootouders hebben.

Leo Terlouw

Ik heb dezelfde voorouders als striptekenaar Marten Toonder. Via een andere tak via mijn oma zal datzelfde gelden voor acteur Hans Dagelet, al moet ik zeggen dat ik die tak nog niet precies heb uitgezocht. Maar goed, alle Dagelets die ik tot nu toe heb gevonden behoren tot dezelfde tak, dus zal dat bij hem ook wel zo zijn.

olga kroeders

Leo, dan zijn wij in de verre verte familie. De familie van Joop den Uyl's grootmoeder kwam uit de Lopikerwaard en die van mijn oma ook en heel ver terug heb ik een gemeenschappelijke voorvader van Den Uyl en mij gevonden. 

Wel grappig te vermelden: mijn oma was een keurig NCRV lid en ARP stemmer en zal dus niet veel opgehad hebben met haar verre verwant. Van vaders kant kom ik echter uit een rode familie, en mijn andere grootmoeder was ver verwant aan de zeer behoudende Pieter Sjoerds Gerbrandy. Ik denk dat beide oma's het liever andersom gezien zouden hebben. 

Maarten Krips

 

Maarten, mijn moeder heeft mijn "ontdekking" helaas niet meer mogen meemaken maar ik weet zeker dat zij apetrots geweest zou zijn!

Bij mij zit de aansluiting bij Huibert Demper en Pieternella van Dam uit Jaarsveld.

Leo Terlouw


Beetje late reactie, maar inderdaad: als je gaat spitten kom je altijd wel iemand tegen. Bekend in onze familie is o.a. afstamming van Simon Abramsz, auteur van "Rijmpjes en versjes uit de oude doos" die we allemaal nog wel kennen.

Ik kom in mijn onderzoek regelmatig (aangetrouwd) familie Terlouw tegen, maar dan een tak die vele generaties lang in Nieuwerkerk aan de IJssel en Capelle aan den IJssel woonde. Uit nieuwsgierigheid even wat opgezocht: Jan Terlouw komt toch uit Gelderland? Is dat dan toch ook familie wellicht van de Zuid-Hollandse tak?

Kijken naar Verborgen Verleden heeft mij wel een link opgeleverd: gedeelde voorvader van mij met Peter van der Vorst is er eentje uit de familie Quispel (moet nog verder in DTB's uitspitten hoe precies, ben zelf pas tot rond 1770 teruggegaan in die tak)

Uit Verre Verwanten: mijn vrouw stamt net als Babette van Veen af van Gerardus van Houweningen (Werkendam, 1766–1850). Familie van Chiem?? Moeilijk te onderzoeken in de praktijk als het niet al redelijk directe familie is...

Wel zeker: tussen haar en Gerardus van Houweningen zit in rechte lijn de familie Visser van IJzendoorn. Ooit landelijk bekend daaruit was liberaal politicus en kamerlid Prof. Mr. Alibert Cornelis Visser van IJzendoorn (1858–1924.) Klinkt redelijk adellijk, maar een stuk in de krant n.a.v. zijn overlijden meldt: "het ‘van IJzendoorn’ voegde hij eerst in 1903, na den dood zijner moeder, ter wille eener familietraditie aan zijn naam toe". Waar die traditie dan vandaan komt is niet goed te achterhalen. Eerste vermelding ervan is zijn jongere zuster die in 1863 met die dubbele achternaam bij de burgerlijke stand van Gornichem is aangegeven, waarbij vader Visser ook voor het eerst met diezelfde dubbele naam is vermeld. In hetzelfde jaar wordt hij onder die naam ook wethouder van Gornichem. Daarvóór was het minstens 3 generaties lang simpelweg 'Visser', en geen enkel spoor van enige 'IJzendoorn'. Nogal korte traditie dus. Mysteries die wellicht nooit meer kunnen worden opgehelderd...

BertKoorPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!