stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Kindertehuis, Amsterdam in de buurt van het Olympische stadion.



Profiel afbeelding
Er is maar 1 M.D. Hoeflaak (geboren 11-02-1909), dus dat moet hem zijn.

PS. Vraag was al beantwoord.

Jacobus Hageman - 29 dec 2007 - 18:37

het is inderdaad het tehuis overschinkel ik heb er zelf ook ongeveer 2 jaar gewoond.

ik zat op de groep de dolfijnen tussen 1984 en 86 ongeveer.

volledig heette het :sociaal agogisch pedagogisch kindertehuis het burgerweeshuis overschinkel ook wel het kafferdorp genoemd ivm de ronde bollen op het dak de zogeheten kaffertjes.

groeten david morrien

dave - 15 feb 2009 - 12:19

hallo, ik heb in dit kinder tehuis gezeten omstreeks1966/67...vraag me niet in welke groep ik zat.Was nogal een rebel, zou het leuk vinden om oude bekenden uit dezelfde groep of andere, want jongens/meisjes werden op bepaalde leeftijd gescheiden, weer te spreken of mailen....

Heb daar zoveel meegemaakt..weet nog de "grote meisjes groep"..maar ben alle namen kwijt...iemand die haar winpers uittrok en opat...GERTIE die daar ook  2 zusjes had, 1 daar heette titie of zo noemde we haar , jammer genoeg is GERTIE  al heel lang geleden overleden geloof in 1969...een schatje...en zoveel meer...ik hielp toen ook vaak op de baby afdeling....lekker troetelen en wandelen...wie oh wie. Ik zat eerst in een groep met kleinere kinderen omdat er geen plaats was in de grote meisjes groep. En het hoofd die een grote kamer had bij de ingang met een grote tafel met tinnen vazen, hij woonde met zijn gezin aan de voorkant, heeft dacht ik zelfmoord gepleegd.

Misschien heeft iemand ook foto's?

Ik hoop echt iets van een bekende te horen, of iemand die ook in die tijd daar zat....

Groetjes Karen

mijn hotmail is muizekind@hotmail.comAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

karen smith - 12 mei 2009 - 14:23

Ik  ben op zoek naar Esther en david Morrien.ze zijn broer en zus.geboren in 1971 en in 1973.

natacia eltenberg - 31 mei 2009 - 01:50

.

ria - 4 nov 2009 - 12:09

hallo....ik heb in het burgerweeshuis gewoond omstreeks 1966...ik weet niet meer hoe die groepen heette maar ik zat in eerst in een groep met kleinere kinderen, en toen er plaats was in"de grote meisjes" groep....ik zou heel graag met mensen in contact komen die er toen ook gezeten hebben, ik kan mij ook niet veel namen herinneren..REDJE,OLGA,Gertie dat was de broer van Redje echter is hij overleden op jonge leeftijd ( tiener), ik was vrij rebels, en ondanks vele verdrietige momenten, hebben wij ook veel lol gehad....zijn er ergens misschien nog boeken met foto's uit die tijd? weet je wie ik ben en wil je ééns mailen...lijkt me hartstikke leuk...vd leiding kan ik mij bijna niets vd geest halen, heel vreemd, alleen het hoofd van het burger weeshuis die toen ook overleden is...

Wie oh Wie...vindt het leuk om lekker te kletsen over die moeilijke maar toch maffe tijd?

groetjes,

Karen SmithAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

karen smith - 5 nov 2009 - 14:13

Hallo Hendricus,

Moest even aan je vraag denken want ik zag vandaag een reportage over het gebouw op de tv zender RTV Noord-Holland. Titel "Schatten van Amsterdam"

Misschien dat je dit op hun site terug kan vinden.

Vriendelijke groeten

Karst

Karst - 19 jan 2010 - 14:22

Beste mensen ik heb een vraag ik heb in het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad 3 gewoond rond 1977 /1980 bij de woongroep de merels.

Nu ben ik op zoek naar een groepsleider met de naam Cor Verbeek wie kan deze man ook .

mischien zijn er nog medewerkers of mede bewoners van toen  die deze naam nog kan herineren .

wilt u dan kontact met mijn op nemen ik zit met een vraag die ik wil op lossen ..

afz ronald faas 

E.mail dlanor2003@msn.com

ronald faas - 1 feb 2011 - 15:41

 

ronald faas - 2 feb 2011 - 15:42

ik ben op zoek voor mijn man naar een meisje toendertijd 15 jaar oud en mijn man toen 11 jaar ze hebben alletwee in het kindertehuis amstelstad gezetten de straat waar het toen zat frederik roeskestraat dat was in de periode 1974/1976 haar naam is virginia achter naam weet ik niet ze is van surinaamse afkomst de groep waar ze verbleef heet de wiite koraal wie o wie weet waar virginia is gebleven? groetjes silvia  

borninkhof - 15 feb 2011 - 15:39

geachte dhr mischien kunt u ons helpen wij zijn al jaren op zoek naar virginia ze heeft in 1974/1976 in de witte koraal gewoond ze is van surinaamse afkomst ze zou nu rond de 50/51 jaar moeten zijn ze was toen 15/16 jaar kan u misschien vertellen waar we moeten zoeken ze heeft samen met mijn man in het kindertehuis amselstad gewoond[ frederikroekestraat] alvast vriendelijk bedankt silvia

borninkhof - 22 feb 2011 - 14:55

Ik ben Mei-Ling, heb denk ik in 1974 in Amstelstad gewoond en ben op zoek naar medebewoners. Ik zat bij de Champignons geloof ik. Veel kon ik mij niet herinneren, wel de zomervakanties in Egmond. Ook de grote groepen kinderen. Het was een bijzondere periode in mijn leven. Graag wil ik weten hoe jullie dat ervaren hebben.

Groetjes,

Mei-Ling

p.s. ik had twee zusters en een broer die in andere groepen zaten. ik geloof de witte koraal en een speciale jongensgroep

meiling - 18 okt 2011 - 10:25

beste lin mijn man heeft in die periode met zijn zus daar gewoond en vond de vacantie;s naar egmond altijd erg leuk

borninkhof - 24 okt 2011 - 19:05

ik ben op zoek naar medewerkers van het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad amsterdam 1978 1980 .

ik zit met een vraag waar u mijn mischien mee kan helpen het op te lossen 

ronald faas - 8 mar 2012 - 02:10

ik ben op zoek naar medewerkers van het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad amsterdam 1978 1980 .

ik zit met een vraag waar u mijn mischien mee kan helpen het op te lossen 

ronald faas - 8 mar 2012 - 02:13

Beste mensen ik heb een vraag ik heb in het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad 3 in amsterdam gewoond rond 1977 /1980 bij de woongroep de merels.

Nu ben ik op zoek naar een groepsleider met de naam Cor Verbeek wie kan deze man ook .

mischien zijn er nog medewerkers of mede bewoners van toen  die deze naam nog kan herineren .

wilt u dan kontact met mijn op nemen ik zit met een vraag die ik wil op lossen ..

 

 

 

afz ronald faas 

E.mail dlanor2003Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

msn.com

ronald faas - 8 mar 2012 - 02:27

Hallo mijn naam is Bianca en doordat ik opzoek was naar een kindertehuis in amsterdam om wat speeldgoed te doneren, kwam ik op deze link terecht. En dat vond ik erg leuk want toevallig heb ik een maand maar in het kindertehuis gezeten met mijn mijn broer Jimmy omdat onze moeder een maand in het ziekenhuis lag. En ik was nog heel klein ik denk 7 en mijn broer 8 maar kan met nog goed herinneren het was het gebouw in de Lairesse straat, het is nu een kantoren complex en er was inderdaad 2 verdiepingen, en snachts gingen we stiekum (ja echt waar kan het nu ook niet geloven) de trap naar beneden en de deur uit met een groep, stukje lopen en kwamen weer terug. Er was een depedance school een soort keet op het museumplein waar we naar school gingen. Helaas kan ik me niemand herinneren van die tijd maar het was ook maar zo een korte tijd dat ik denk dat niemand mij ook herinnerd. Vond het toch wel even leuk hierover te lezen het was in het jaar 1974.

bianca - 26 dec 2012 - 22:59

Hallo. Ik heb zelf in de jaren 70 eerst is de Startgroep gezeten en daarna naar de groep Schooljongens (deze groep is vervolgens Eagles gaan heten, omdat de groep gemengd werd). Wie heeft er in die tijd ook op deze groep gezeten?

Floris van der Zwan - 11 feb 2013 - 14:47

Sorry maar ik heb een vraag, was daar ook een groepsreis leider die hete ton.... Nogwat   een stevige man volgens mij hadden hij rood haar en Had als auto een oude ambulance, en hij woonden volges mij in Noord.

Jeroen Jansen - 17 dec 2014 - 13:29


Het tehuis Wees een Zegen zat in het pand nr 591 naast de Schippersschool die zat op nr 595 op de Amstelveenseweg. Daar tegenover had je het Jollepad met voetbalclub J.H.K. Jan Hanzen Kwartier. Ik heb 2 maal ongeveer 9 maanden bij elkaar dus 18 maanden in het tehuis Wees Een Zegen (dat was het niet) gezeten. Ik was daar samen met mijn broer en zuster geplaatst. Wij zaten op de Groenvan Pinksteren school vlak bij de Zijlstraat,wij moesten dit stuk iedere dag lopen weer of geen weer. Ik weet niet meer in welk jaren ik daar gezeten heb dat is een beetje mistig. Volgens mij is dat in de jaren 1950 geweest. Er is een naam die ik nooit vergeet dat is zuster Aafje die met de losse handjes,ik kan er nog veel meer over vertellen.

Mijn naam is Frans van Riemsdijk. mijn  mail adres is fa.rija@hccnet.nl

F.van Riemsdijk - 16 jan 2015 - 10:41







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu