stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Kindertehuis, Amsterdam in de buurt van het Olympische stadion.


Profiel afbeelding
geachte dhr mischien kunt u ons helpen wij zijn al jaren op zoek naar virginia ze heeft in 1974/1976 in de witte koraal gewoond ze is van surinaamse afkomst ze zou nu rond de 50/51 jaar moeten zijn ze was toen 15/16 jaar kan u misschien vertellen waar we moeten zoeken ze heeft samen met mijn man in het kindertehuis amselstad gewoond[ frederikroekestraat] alvast vriendelijk bedankt silvia

borninkhof

Ik ben Mei-Ling, heb denk ik in 1974 in Amstelstad gewoond en ben op zoek naar medebewoners. Ik zat bij de Champignons geloof ik. Veel kon ik mij niet herinneren, wel de zomervakanties in Egmond. Ook de grote groepen kinderen. Het was een bijzondere periode in mijn leven. Graag wil ik weten hoe jullie dat ervaren hebben.

Groetjes,

Mei-Ling

p.s. ik had twee zusters en een broer die in andere groepen zaten. ik geloof de witte koraal en een speciale jongensgroep

meiling

beste lin mijn man heeft in die periode met zijn zus daar gewoond en vond de vacantie;s naar egmond altijd erg leuk

borninkhof

ik ben op zoek naar medewerkers van het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad amsterdam 1978 1980 .

ik zit met een vraag waar u mijn mischien mee kan helpen het op te lossen 

ronald faas

ik ben op zoek naar medewerkers van het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad amsterdam 1978 1980 .

ik zit met een vraag waar u mijn mischien mee kan helpen het op te lossen 

ronald faas

Beste mensen ik heb een vraag ik heb in het burgerweeshuis overschinkel ijsbaanpad 3 in amsterdam gewoond rond 1977 /1980 bij de woongroep de merels.

Nu ben ik op zoek naar een groepsleider met de naam Cor Verbeek wie kan deze man ook .

mischien zijn er nog medewerkers of mede bewoners van toen  die deze naam nog kan herineren .

wilt u dan kontact met mijn op nemen ik zit met een vraag die ik wil op lossen ..

 

 

 

afz ronald faas 

E.mail dlanor2003antispammsn.com

ronald faas

Hallo mijn naam is Bianca en doordat ik opzoek was naar een kindertehuis in amsterdam om wat speeldgoed te doneren, kwam ik op deze link terecht. En dat vond ik erg leuk want toevallig heb ik een maand maar in het kindertehuis gezeten met mijn mijn broer Jimmy omdat onze moeder een maand in het ziekenhuis lag. En ik was nog heel klein ik denk 7 en mijn broer 8 maar kan met nog goed herinneren het was het gebouw in de Lairesse straat, het is nu een kantoren complex en er was inderdaad 2 verdiepingen, en snachts gingen we stiekum (ja echt waar kan het nu ook niet geloven) de trap naar beneden en de deur uit met een groep, stukje lopen en kwamen weer terug. Er was een depedance school een soort keet op het museumplein waar we naar school gingen. Helaas kan ik me niemand herinneren van die tijd maar het was ook maar zo een korte tijd dat ik denk dat niemand mij ook herinnerd. Vond het toch wel even leuk hierover te lezen het was in het jaar 1974.

bianca

Hallo. Ik heb zelf in de jaren 70 eerst is de Startgroep gezeten en daarna naar de groep Schooljongens (deze groep is vervolgens Eagles gaan heten, omdat de groep gemengd werd). Wie heeft er in die tijd ook op deze groep gezeten?

Floris van der Zwan

Sorry maar ik heb een vraag, was daar ook een groepsreis leider die hete ton.... Nogwat   een stevige man volgens mij hadden hij rood haar en Had als auto een oude ambulance, en hij woonden volges mij in Noord.

Jeroen Jansen

Het tehuis Wees een Zegen zat in het pand nr 591 naast de Schippersschool die zat op nr 595 op de Amstelveenseweg. Daar tegenover had je het Jollepad met voetbalclub J.H.K. Jan Hanzen Kwartier. Ik heb 2 maal ongeveer 9 maanden bij elkaar dus 18 maanden in het tehuis Wees Een Zegen (dat was het niet) gezeten. Ik was daar samen met mijn broer en zuster geplaatst. Wij zaten op de Groenvan Pinksteren school vlak bij de Zijlstraat,wij moesten dit stuk iedere dag lopen weer of geen weer. Ik weet niet meer in welk jaren ik daar gezeten heb dat is een beetje mistig. Volgens mij is dat in de jaren 1950 geweest. Er is een naam die ik nooit vergeet dat is zuster Aafje die met de losse handjes,ik kan er nog veel meer over vertellen.

Mijn naam is Frans van Riemsdijk. mijn  mail adres is [e-mailadres verborgen]

F.van Riemsdijk

Hallo, ik heb als ongeveer 6 jarig meisje (1980 ongeveer) eerst op de dependance lairessestraat gewoond (boven) en daarna ben ik naar overschinkel gegaan, de groep waar ik op zat was de duiven. Heb een mooie tijd gehad en herinder me nog een hoop zoals onze staartloze poes minoes, rolschaatsen over de gangen, de gymzaal, ons aqaurium die door leiding loek bij gehouden werd, de "kuil" waar we playback shows hielden, de vakantie's in een huisje in de duinen van ik geloof egmond, de leiding berdinne boon en het spelen in de grote regenplas voor de deur toen het een keer nodweer was geweest. Wie herkent deze verhalen ook en heeft misschien zelfs bij mij in de groep gezeten? Ik zat er samen met mijn zus natasja.

Silvia jacobsen

Beste Ik zat ongeveer van 1973 tot wanneer weet ik niet meer . Maar ik heb de begrafenis meegemaakt van win Sonneveld. Ik zat in de hobbits. Ik ken alleen groepsleiding Marijke Helma en een blonde man werkte daar . Van de kinder weet ik nog dat zario donker jongetje volgens mij wouter die was doof . Verder weet ik niet veel meer zijn er mensen die op de hobbits hebben gezeten . Mijn mail adres is [e-mailadres verborgen] Gr rick Bergen

R.bergen

ik zoek een kinderhuis (weeshuis) Amsterdam dicht bij het ij ik zat daar ongeveer 1946/48

thilly lampie

Beste hendricus en andere ik had vroeger ook een 2 vrienden die daar zaten, het is denk ik tussen de 42 en 37 jaar geleden ik was 10/15 jaar oud de ene hete franklin(g) en de ander wim of henk die laatste weet ik niet zeker.de 1e wel,kent of herkent iemand of zichzelf. groet erik vos

Erik Vos


Hallo Silvia,

Ik herken mij hierin, ik zat ook bij de Duiven. maar jou helaas niet. Minoes de siamees kat met afwijkend gekruld staartje. vakantiehuisje was geloof ik in "Groet".

Loek was toevallig mijn mentor. Natasja zegt mij ook niets. Wel Hendrika en Christijna (zusjes) Sharon, Patrick en Martine, Ewoud, Eugene, Rob Liva, Nathalie v/d Meer, Groepsleider Frans, Els..... In die kuil waren veel kussens, maakte wij altijd hutten van.

Ik was degene die een disco hoekje had met radio en platenspeler. Was een leuke tijd 1978/1981 

Groetjes Peter van Ingen.   

Uitgeschreven lid
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.