stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Kindertehuis, Amsterdam in de buurt van het Olympische stadion.


Profiel afbeelding

Hoi Johannes, 

mijn moeder vond het leuk om mij en mijn zus steeds gouden bergen te beloven en ons steeds weer thuis te laten “wonen” tot dat ze ons weer zat was.

 Ik heb er van (ik vermoed) 1980/81 tot 1983/84 gewoond ik weet nog dat clyde nieuw kwam, had de eerste dag al ruzie met hem bij de schommels 🤣🤣🤣 is daarna wel goed gekomen hoor. 

Minoes de poes was er toen ook nog, die nam steeds konijnen mee door het kattenluik 🤣🤣🤣

 ik ben wel een blondje maar er was in mijn tijd nog een blond meisje (ben haar naam kwijt) maar de dingen zoals over de daken buurten bij andere groepen (en meer kattenkwaad) komen mij wel bekend voor haha.

Silvia jacobsen

Geachte Hendricus, Ik las uw verhaal en dacht meteen aan mijn vader. Mijn vader heeft in die jaren (ongeveer)  in een kindertehuis gewerkt genaamd : Amstelstad.  Het precieze adres weet ik niet meer, maar de adressen welke in de antwoorden vermeld staan komen mij wel bekend voor. Mijn vader had het over Fred Roeskestraat/Amstelveenseweg ofzo. Het Kindertehuis is er niet meer. Helaas mijn vader ook niet meer, maar ik heb wel heel veel verhalen over Amstelstad gehoord, ook mijn tante (een zus van mijn vader) heeft daar ook gewerkt. Ik heb ook nog diverse malen contact gehad met "leidsters" die daar hebben werkt. Mijn vader (toen hij nog leefde) heeft ook nog bezoek gehad van een aantel "leidsters" van het kindertehuis. Maar misschien is dit kindertehuis niet wat u zoekt, maar het kwam me zo bekend voor.....  Met vriendelijke groet Marianne

Marianne Ternede


Amstelstad.... daar heb ik nog gewoond in begin jaren tachtig. Bij de ingang het hoofdkantoor. Dan links op het terrein 2 groepen naast elkaar. De eerste was voor de allerkleinste en de 2de voor tot een jaar of 14. Liep je nog verder het terrein op had je een vorm van begeleid wonen. Ik weet bijna geen namen meer van bewoners . Saskia. Cassandra of sandra. Van de groepleidingen weet ik nog richard( zaalvoetballer). Gerard. Marjo. Steffi de kokkin. Annemarie. Helaas weet ik geen achternamen meer. Mocht iemand dit herkennen hoor ik graag wat van je

Dorinde
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.