stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Kindertehuis, Amsterdam in de buurt van het Olympische stadion.


Profiel afbeelding

Hoi Johannes, 

mijn moeder vond het leuk om mij en mijn zus steeds gouden bergen te beloven en ons steeds weer thuis te laten “wonen” tot dat ze ons weer zat was.

 Ik heb er van (ik vermoed) 1980/81 tot 1983/84 gewoond ik weet nog dat clyde nieuw kwam, had de eerste dag al ruzie met hem bij de schommels 🤣🤣🤣 is daarna wel goed gekomen hoor. 

Minoes de poes was er toen ook nog, die nam steeds konijnen mee door het kattenluik 🤣🤣🤣

 ik ben wel een blondje maar er was in mijn tijd nog een blond meisje (ben haar naam kwijt) maar de dingen zoals over de daken buurten bij andere groepen (en meer kattenkwaad) komen mij wel bekend voor haha.

Silvia jacobsen


Geachte Hendricus, Ik las uw verhaal en dacht meteen aan mijn vader. Mijn vader heeft in die jaren (ongeveer)  in een kindertehuis gewerkt genaamd : Amstelstad.  Het precieze adres weet ik niet meer, maar de adressen welke in de antwoorden vermeld staan komen mij wel bekend voor. Mijn vader had het over Fred Roeskestraat/Amstelveenseweg ofzo. Het Kindertehuis is er niet meer. Helaas mijn vader ook niet meer, maar ik heb wel heel veel verhalen over Amstelstad gehoord, ook mijn tante (een zus van mijn vader) heeft daar ook gewerkt. Ik heb ook nog diverse malen contact gehad met "leidsters" die daar hebben werkt. Mijn vader (toen hij nog leefde) heeft ook nog bezoek gehad van een aantel "leidsters" van het kindertehuis. Maar misschien is dit kindertehuis niet wat u zoekt, maar het kwam me zo bekend voor.....  Met vriendelijke groet Marianne

Marianne TernedePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!