stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » Familysearch - Waar is Lekkerkerk gebleven?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo allemaal,

Mijn onderzoek naar de familie Ligthart uit Lekkerkerk heeft een tijdje stil gelegen. Nu begin ik weer wat meer tijd te krijgen, maar wat schetst mijn verbazing...op Familysearch komt binnen de provincie Zuid Holland Lekkerkerk helemaal niet meer voor. Vorig jaar toch nog regelmatig aktes bekeken maar nu kan ik het helemaal niet terug vinden. Heeft iemand enig idee wat hier mee aan de hand is?

Verder doe ik veel onderzoek in Overijssel, daar is alles terug te vinden. Ik ben dus niet onbekend met Familysearch!

Kijk ik er soms helemaal overheen (dat hoop ik dan maar) of klopt het dat Lekkerkerk er niet tussen staat?

Met vriendelijke groet,

Paula Scholtz - Ligthart

Paula Scholtz - Ligthart

Jan Clavaux

Jacobus

Eemnes, 's-Graveland, De Bilt, Haarzuilens en Busnchoten staan hieronder tussen Zuid-Holland, dus niet alles klopt... Maar Lekkerkerk staat er wel tussen:

https://familysearch.org/s/image/show#uri=http%3A//pilot.familysearch.org/records/collection/1576401/waypoints&hash=Mrd8SMocDIIen2Q83tu%252B82PRagg%253D

Hans Hoekveld

Hallo allemaal,

Heel erg bedankt voor jullie snelle reacties. De links van jullie heb ik inmiddels opgeslagen. Dus daar kan ik mee uit de voeten.

Maar als ik zelf naar Familysearch ga en loop de vaste handelingen door om bij de provincies te komen - in dit geval Zuid Holland - kom ik vervolgens nergens Lekkerkerk tegen. Daar snap ik dus niets van, die zou er toch gewoon tussen moeten staan. Kijk daar kan ik niet zo goed tegen, want ik wil wel snappen wat ik dan niet goed doe!

Maar goed zoals ik al zei, ik ben blij met de linken dus ik kan weer verder!

Nogmaals heel erg bedankt!

Groet,

Paula Scholtz - Ligthart

Paula Scholtz - Ligthart

Uw probleem wordt veroorzaakt door het feit dat Family Search 2 pagina's heeft waarop het akten van Zuid-Holland plaatst.

Op deze pagina de link naar Zuid-Holland is er één.

https://www.familysearch.org/s/collection/list#page=1&countryId=1927059

De ander zit vervolgens verborgen onder "Netherlands, civil registration 1792-1952" - "browse through 13.027.669 images" en voila opnieuw een link naar akten voor Zuid-Holland.

https://www.familysearch.org/s/image/show#uri=http%3A//pilot.familysearch.org/records/collection/1831469/waypoints&hash=Mrd8SMocDIIen2Q83tu%252B82PRagg%253D

Mvg, Van Veen

K.J. van Veen

Het handigste blijft (ook volgens andere forumleden):

http://www.genver.nl/fs/fsindex.htm

Mijn ervaring is, dat het laden ook veel sneller gaat.

Jakkes kan niet genoeg worden geprezen!

Jacobus

Daar ben ik het zeker mee eens, vandaag heb ik zijn website nog een paar keer gebruikt.

Maarten Krips

Beste van Veen,

De twee linken die u beschreef volg ik juist. Uiteraard kom ik uit in Zuid Holland, maar helaas daar staat geen Lekkerkerk tussen. Hoe goed ik ook kijk! Maar gelukkig kan ik nu via de andere linken wel uit de voeten. Alleen zou ik wel eens willen weten hoe ik zonder link toch op de normale wijze bij Lekkerkerk terecht kom. Ik ga het komende week nog wel een keer uit proberen.

In ieder geval voor uw reactie en de reacties van alle andere behulpzame mensen.

Met vriendelijke groet,

Paula Scholtz - Ligthart

Paula Scholtz - Ligthart

Zoeken via de http://www.genver.nl/fs/fsindex.htm is zeer eenvoudig en buitengewoon overzichtelijk. Met die site kun je met enkele klikken door heel Nederland en heb je vaak al hulpschermen voor wat betreft jaar. evt index, etc.En de films staan op volgorde.

Deze site wordt ook op de homepage van CBG vermeld.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik zie dat genoeg mensen positief gereageerd hebben dat het niet zoek is, het kon zijn dat het tijdelijk weggehaald was om verbeteringen of bijvoegingen aan te brengen.

Groetjes uit de V.S.

Nell Parker-van der Wekken


Hallo Paula,

Hoeveel info over familie Ligthart uit Lekkerkerk heb je al? In mijn zoektocht naar mijn achtergrond ben ik aangelopen tegen opmerkelijke gegevens rond mijn voorouders, Bastiaantje Ligthart (overleden 20-10-1876). Ik had een hoopje dat je mij zou kunnen helpen..

Aline de Bruijn

A.de BruijnPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!