stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » geboorteakten/huwelijksakten uit Roelofarendsveen


Profiel afbeelding
Wie kan mij vertellen onder welke gemeente/plaats ik moet kijken wanneer ik geboorteakten/huwelijksakten wil ophalen voor Roelofarendsveen. Ik heb gekeken bij digitale bronbewerking Zuid Holland maar kan de plaats niet terug vinden.

nicole

Volgens familysearch, Alkemade ( ZH)

Groet ;

Harm

poelman

Kijk eens hier, wijk B is roelofarendsveen:

http://www.genver.nl/zh/0483.htm

groeten,

Heidi

Heidi Jonkman

Bedankt voor alle hulp!

Groeten, Nicole

nicole

Geachte,

Ik ben op zoek naar de geboorte datum van Maria van der Meer geboren in Roelofarendsveen in 1789. Zij is overleden op 07.01.1848. in Vlaardingen. Was gehuwd met Willem Rademaker 20.12.1786 / 07.01.1848.

Misschien ook iets van ouders? Jacob van der Meer en Adriana Bongenaar

Kees van den berg

Marijtje van der Meer is op 7.10.1789 (RK) in Roelofarendsveen gedoopt als dochter van Jacob van der Meer en Ariaantje Jacobs Bongenaar.

G. Karssenberg

Beste Kees, misschien is het handig om een nieuw topic aan te maken in plaats van een bericht plakken onderaan een oud topic.

Ik heb gekeken in de doopboeken van oa. Roelofarendsveen en kom in 1789 inderdaad de doop van een Marijtje tegen. Echter, om zeker te zijn van de juistheid van deze Marijtje (ipv Maria) zou je ahv huwelijks/doopgetuigen en de namen van haar kinderen kunnen proberen te achterhalen, of zij de gezochte persoon is. Ik kom in het doopboek namelijk minstens 3 verschillende vaders van der Meer tegen (een Teunis, een Jacob en een Pieter) die allen een potentiele vader zouden kunnen zijn.

Kun je namen van kinderen en getuigen geven, en hoe de ouders van bruidegom Willem heetten?

@Karssenberg, werd de naam Maria en Marijtje vaker door elkaar gehaald? Ik kom in deze dtb boeken tot dusver geen Maria tegen. 

Bedet

Willem Rademaker, schippersknecht, 27 jaar, zoon van Hendrik Rademaker en Sietje de Haan, huwt op 13.4.1814 in Alkemade met Marijtje van der Meer, 24 jaar, dochter van Jacob van der Meer en Ariaantje Bongenaar.

G. Karssenberg

Adriana Bongenaar, 67 jaar, dochter van Jacob Bongenaar en Marijtje van Veen, en weduwe van Jacob van der Meer, overlijdt in Alkemade op 17.11.1819.

G. Karssenberg

En vraag maar in "Google" naar: "Jacob Bongenaar" Meer.

G. Karssenberg

Geachte heer, mevrouw, Karssenberg,

De ouders van Willem Rademaker waren Hendrick Rademaker 1764-1838 en Cecilia Rademaker geboren Pieterd. 1753 - 1829.

Kinderen waren:

Jacobus 1819. -1849

Hendrik 18.22 - ??

Katharina Adriana 18.24 - ??

Adriana 18.28 - ??

Kees van den berg

Beste heer, mevrouw, Karssenberg,

 

De vader heette inderdaad Jacob.

Kees van den berg

De oudste zoon heette Jacob. In de lijn der vernoemingen kun je er dan vanuit gaan, dat, zoals Karssenberg al aangaf, de vader van Maria een Jacob was. (Oudste zoon werd regelmatig vernoemd naar de vader van de vader)

Bedet

Geachte heer, mevrouw, Bedet en Karssenberg,

Dank u voor de hulp. Ik zal er deze week werk van maken om deze in mijn stamboom te plaatsen.

Vr.Gr.

Kees van den Berg

Kees van den berg


Willem Rademaker 1786 / 1848

Kees van den bergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!