stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » Juiste notitie?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wat is de juiste aangifte in een stamboek van een personen die een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan?

"Jan Doe geregistreerd partnerschap dd/mm/jjjj, te Nijmegen met Martha" ??

Mary Croes

Voor formuleringen in een uitgeschreven stamboom bestaat geen "juist" of "onjuist". Wanneer enkel de richtlijnen van een aantal genealogische verenigingen worden vergeleken, komen er al een heel hoop verschillen aan het licht. Het enige dat in uitgeschreven vorm van belang is, is dat het consistent is. Is het voor publicatie in een genealogisch tijdschrift, dan is het een kwestie van het volgen van de publicatie-richtlijnen en eventueel contact opnemen met de redactie wanneer e.e.a. onduidelijk blijkt.

Als bij een echtpaar wordt vermeld, "John Doe trouwt dd/mm/jjjj te Plaats met Jane Doe", dan is het consistent om bij een geregistreerd partnerschap eenzelfde volgorde van gebeurtenis, datum en plaats aan te houden. Wanneer het huwelijk wordt afgekort met tr. is bijv. ook mogelijk het geregistreerd partnerschap af te korten als gp (om onduidelijkheid te voorkomen is het dan wel handig om een lijst met afkortingen op te stellen).

K.J. van Veen


Bedankt voor de opklaring!

Mary CroesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!