stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Brieven van Legitimatie Breda 1762: Andries van de Laer


Profiel afbeelding

Van Annemarie (van het forum) kreeg ik onderstaande kopie uit Gens Nostra  

In Gens Nostra 1960 komt voor (blz 223):  BRIEVEN VAN LEGITIMATIE door JACQUES R. W. SINNINGHE Wanneer men tevergeefs zoekt naar iemands doop, kan dat te wijten zijn aan het feit, dat hij of zij een natuurlijk kind was, dat eerst in zijn later leven brieven van legitimatie ontving. Het is voor genealogisch onderzoek dus wel van belang om deze legitimatieverleningen te publiceren. Hier volgen de ,,legimatien door den Raade en Leenhove van Braband en Landen van Overmaze, verleent aan Ingezeetenen der Stad en Baronie van Breda, zeedert den jaare 1630 tot 1755?.  

en dan op blz. 224:  3 april 1762.

Andries van de Laer.

v. Andries van de Laer, Notaris en Procureur te Breda.

m. Dingena Lodders.

"beyde vry en ongehuwde Personen".  


Mijn vraag is nu of de datum die vermeld staat bij brief van legitimatie nou de geboorte datum is van Andries of de datum waarop deze brief afgegeven is (wat mogelijk enkele jaren later geweest kan zijn).

(Ik had deze vraag ook bij het oorspronkelijke bericht gezet over Andries van de Laar  )  

groetjes Elly

Elly de Jong

Het gaat, denk ik, om de datum van legitimatie. Dat is waarin de opstellers geïnteresseerd zijn. Een geboorte- of doopdatum zal men vermoedelijk ook niet meer weten. Vreemd opschrift overigens: er staat dat de legitimaties tot 1755 lopen, maar uw voorbeeld is uit 1762.

Frits Stoffels

Hallo Frits,

Ik nog een keer naar de lijst van de brieven gekeken.

Deze begint inderdaad bij het jaar 1630 en de laatste is vanuit het jaar 1774.

Dus hoe dat zit weet ik niet. 

Elly

Elly de Jong


PauwelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!