stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Boerderijen in Heelweg / Varsseveld

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben er net achter dat wat nu spulharensweg 7 is, is ook de horst of de horste en die staat in de hoek met de generaalsweg.

Hier spreken ze allemaal over de horste ,ik weet niet hoe dat zit maar niemand spreekt hier over de horst.

Ik heb schuurman landstraat in halle gesproken , die heeft alleen zijn tak van de schuurmannen op gezocht , ik heb hem voorgelezen wat je schrijft en dat klopte volgens hem wel.

Die 4 broers schuurman kom ik op terug.

Wim freriks

Op de generaalsweg die is afgebroken is een nieuwe woning gebouwt daar woont nu een  ter Horst, en dat heeft weer niets met de horst te maken ,maar het is wel verwarrent.

Wim freriks

Als ik het nu goed begrijp komt jou voor vader Jan Willem van de generaalsweg en dus niet van de zandboer.

En die Jan Willem is dan een zoon van Peter?

Wim freriks

Mijn voorvader van "de Horst(e)" Jan Willem Schuurman was de oudste zoon van Peter Schuurman.

De middelste zoon Gerhardus (Gradus) Schuurman bleef wonen op "Petershutte" na het overlijden van vader Peter.

Mijn interesse gaat uit naar de connectie tussen "Petershutte" en "Schuurman" (later werd dat "de Zandboer" maar zelfs in 1881 was er nog sprake van de "Schuurman-stede" en heette de boerderij nog niet "de Zandboer" in het bevolkingsregister!) 

Ben zeer benieuwd naar de 4 broers Schuurman !      (niet de zonen van Peter Schuurman dus aangezien die er maar 3 had)

De stamboom van de Schuurmannen aan de Landstraat heb ik ook gedaan, ik wou een overzicht krijgen van alle Schuurmannen.

Mijn uitgebreide stamboom van Schuurman (en Hofs) staat gewoon te bezichtigen op de Genealogie online-website.https://www.genealogieonline.nl/parenteel-schuurman/

De boerderij aan de Spulharens weg 7 is gebouwd in 1909.

Annebeth Schuurman

Ik ben ook benieuwd naar de stamboom van Bennie Schuurman van de Molenweg.

Annebeth Schuurman


"De Horste" was in 1832 nog in het kadaster bekend onder nummer: G 66  (toen woonde de jongste zoon van Jan Willem Schuurman daar, Evert Schuurman,

daarna is het via een stiefdochter van Evert , verder bewoond door haar nazaten de laatste mij bekend zijn Berendina Willemina ter Maat en haar echtgenoot Evert Jan Bruil.... "de Horst(e)" zou zijn afgebroken circa 2003 voor de bouw van een villa)

O'ja de laatste Schuurman op "deHorst(e)" is een zoon van Evert geweest Johannes Schuurman, ongetrouwd en woonde bij zijn stiefzuster en haar gezin in als hij in 1898 overleed aldaar.

Annebeth SchuurmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!