stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Stamboom in mannelijke en vrouwelijke lijn apart opzetten of alles in ??n stamboom


Profiel afbeelding

Goedemiddag,

wat is handig? De stamboom als één geheel opzetten en invoeren in GDP of de beide lijnen, de vrouwelijke en mannelijke, apart invoeren. Of is de stamboom achteraf alsnog te splitsen.

Wat zijn de voor en nadelen van beiden?

Momenteel heb ik alles ingevoerd in MyHeritage FTB maar dit programma heeft zo zijn beperkingen. Ik ben nu dus bezig alles over te zetten in GensDataPro. Inlezen via een GedCom bestand kan natuurlijk ook maar geeft veel foutmeldingen. GedCom is in dit geval dus niet echt standaard.

ik ben erg benieuwd naar de reakties.

mvrgr

René van den Berg

R.H. van den Berg

Hallo René,

In het begin heb ik in GDP ook wel eens gewerkt met twee aparte stambomen, maar dat beviel mij niet, omdat je dan gauw in beide stambomen aanpassingen moet verwerken en dat gaat snel mis. En bijv. bij kwartierherhaling zit je dan met dubbele personen in de twee bestanden. Soms mis je dan verbanden die je wel opvallen als je in één bestand werkt.

In GDP kun je op allerlei manieren selecties maken om later eventueel alsnog te splitsen, zonder gegevens te verliezen. In de handleiding staan duidelijke aanwijzingen hoe je dat kunt doen.

Ria Hendriks

Hallo René, ik heb mijn eigen systeem gebouwd met behulp van Excel, buitengewoon flexibel. Op elk moment kun je nog wijzigen, verknopen, nieuwe families eraan hangen enz. Na vele programmas onder de loep genomen te hebben en daardoor ook de onvolkomenheden gezien te hebben heb ik besloten voor Excel. Indien je meer wilt weten stuur je maar een berichtje.

Frans Mirandolle

Bedankt voor de reaktie(s). Zeker een overweging! Ik maak er gewoon één van. 

Gr

René

R.H. van den Berg

Hallo René,

Ik zie dat je al besloten hebt.

Toch een tip mijnerzijds?

In aldfaer kun je kiezen wat je wil vh ingevoerde.

Stamreeks, parenteel, kwartierstaat, nageslacht vrouwelijke lijn enz.

Daar heb je alles bijelkaar maar kun je een uitdraai maken van elke variant die je maar kunt bedenken.

mvg

ien

ien lejeune

Hallo René,

Omdat ik niet direct begreep wat je met de vraag "Stamboom in mannelijke en vrouwelijke lijn apart opzetten of alles in één stamboom" bedoelde, wil ik je graag het volgende laten weten. Als je het begrip 'kwartierstaat' had gebruikt was er geen misverstand geweest (voor mij). Dus graag voortaan de begrippen kwartierstaat, stamreeks, genealogie, parenteel e.d. gebruiken, omdat het containerbegrip 'stamboom' van alles kan zijn. 

Ien Lejeune geeft ook een antwoord in die richting (naast de tip dat gebruik van een goed programma je vraag overbodig maakt) .

mvg, Piet Willeboordse

 

piet willeboordse


Beste René,

Ik denk dat je de werkelijkheid geen geweld moet aandoen. Dus gewoon een volledige genealogie. Dat geeft meer overzicht in familierelaties bij voorbeeld. Ook benadert het het 'normale'leven in de maatschappij. 

Ik vind het programma dat jij gebruikt, weinig overzichtelijk. 

Gebruik zelf Pro-gen, dat vaak is verguisd omdat het een dosprogramma zou zijn, dus ouderwets. 

Ik zie in 1 oogopslag de relaties tussen mensen in diverse generaties. De werkelijkheid dus.

succes!

vr.gre.

frans van son

genealogie-van-son.blogspot.com

Frans van SonPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!