stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » Trouwring incl. naam, verlovingsdatum en huwelijksdatum. Ik wil hem teruggeven maar hoe?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste forumleden, 

Ik heb een jaar geleden een trouwring gevonden met inscriptie. (zie onder)

Van alles gedaan om de eigenaar te achterhalen zoals: Bij de omliggende gemeentes geinformeerd en zelfs actief via burgerzaken in de database laten zoeken, aangemeld op de diverse 'ik ben iets kwijt' fora's, facebook etc. etc... Helaas nog steeds zonder resultaat.

Ik wil deze ring ontzettend graag terug geven maar weet niet meer hoe. Wie wil me helpen of heeft er tips voor me om mijn 'missie' succesvol af te sluiten.

De gouden trouwring is gevonden in de gemeente Papendrecht en heeft de volgende inscriptie:

JAN  19-5-62  10-7-63

Mijn dank is groot.

Michiel

Michiel

We zijn dus op zoek naar iemand die Jan heet en trouwde in 1963, aan te nemen in Nederland. We kunnen best wat, maar dat wordt niet makkelijk Lachen

En de politie? Gevonden voorwerp.

Leo Bijl

Beste Leo, 

Klopt! Er is natuurlijk ook een verlovingsdatum en niet alleen het jaartal maar ook de maand en de dag.

De gevonden voorwerpen procedure heb ik al gedaan. Zowel fysiek bij omliggende gemeentes als online.

Als er nou een landelijke database zou zijn waar de trouwdatum geregistreerd zou zijn zou ik best ver kunnen komen denk ik. Het aantal getrouwde Jannen op 1 dag, in en om omgeving Papendrecht kunnen er nooit heel veel zijn. Met de aanname dat deze persoon de trouwring in de buurt van de woonplaats heeft verloren.

Wat is er zoal mogelijk binnen mijn zoektocht?

Michiel

Ik vrees weinig; het huwelijksregister wordt met 75 jaar na dato openbaar en die termijn is het dus nog lang niet. Je zou denken dat gemeenten via de basisadministratie iets zouden moeten kunnen vinden met behulp van de datum; dat systeem is landelijk voor zover ik weet. Wij kunnen daar niets mee; dat is niet openbaar. Of ze het ook willen, is nog iets anders. 

Maar dat had je in de omgeving dus al geprobeerd. En er is dus bij de politie in de regio ook niemand geweest die het verlies heeft aangemeld.

Aan de verloving heb je ook niks, want dat is alleen een privé-feest, daar bestaan geen archieven voor.

Het kan ook nog best in Rotterdam zijn, of Dordrecht, of, of, of............:)

En dan kan die voornaam ook nog een verkorte vorm zijn van wat eigenlijk Johannes is, misschien.

Het lijkt me eigenlijk niet mogelijk; of het zou een volkomen toevalstreffer moeten zijn. Hooguit zou je in een bibliotheek kranten van die week kunnen doorkijken op advertenties, maar welke krant....hoeveel zijn er....

Leo Bijl

Wellicht is er iets te vinden in krantencollectie van:

http://www.regionaalarchiefdordrecht.nl/

Kans is niet groot, maar je weet maar nooit.

Succes!

T van B

Ik heb in de databank van de Alblasserwaard gezocht op de datum, maar op die dag geen huwelijk met een Jan (http://www.genealogie-alblasserwaard.nl/genealogie/index.php).

Leo Bijl

Een ander probeersel: door in wiewaswie te filteren op familieadvertenties, beperkt tot het jaar en voornaam Jan, komt er een bescheiden aantal tevoorschijn (en maar een paar maal huwelijk), maar geen een uit Zuid-Holland.

https://www.wiewaswie.nl/personen-zoeken/zoeken/fk_collectiontype/12/type/documenten/page/71

Leo Bijl

Berichtje in Libelle, Margriet enz.laten plaatsen

Mvg

Elisabeth

Bedankt voor alle opmerkingen, bijdragen en inzage in verschillende database websites.

Vooral de sites met data archief zijn erg interessant maar ook wel erg ingewikkeld om te filteren tot een specifieke zoekopdracht. Maar dat kan ook aan mijn beperkt analytisch vermogen liggen uiteraard.

Beste Leo: Bestaat er ook zo'n databank van de drechtsteden wellicht?

Michiel

Dat denk ik niet; niet overkoepelend tenminste, maar bijna elke plaats heeft tegenwoordig wel een historische vereniging of iets dergelijks, dat hoef je maar in google in te tikken. Soms knippen ze ook advertenties uit plaatselijke kranten. En dan zullen ze daar zelf wel registers op maken.

In Dordrecht is mevr. Erica van Dooremalen bijzonder actief, haar verzamelingen zijn werkelijk ontzagwekkend groot, misschien weet zij wel raad http://genbook.dordtenazoeker.nl/

Ze heeft nog meer websites, geloof ik.

Maar het blijft een speld in een hooiberg.

Leo Bijl

Wat had ik gehoopt op een simpele landelijke database waar ik tussen de gehuwden op de betreffende datum deze Jan kon vinden. 

De aangedragen opties worden enorm gewaardeerd maar zijn tegelijkertijd enorm tijdrovend met zoals aangeven een kleine succes kans. Hierbij staakt helaas mijn zoektocht. 

Wellicht stuit de eigenaar van de ring nog eens op dit forum... 

Michiel

heb je al een (openbare) melding (met foto) op facebook gezet met het verzoek om deze zo veel mogelijk te delen? daar is het bereik vele malen groter dan hier

mvg. Yvonne

Yvonne

Ook ik heb een poging gedaan en vond onder andere:

http://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-raam/I7453.php

Het is natuurlijk een gok, maar wie weet...

Guido van Harten

ik denk dat guido van harten goed zit met zijn gok .

ik heb zijn overlijdensbericht bekeken en zijn vrouw is ene g van eijk

groet johan schepers

johan schepers


Zou de verloving in de krant hebben gestaan? Het is te proberen............

Leo Bijl
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!