stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Lidmaatschap Ancestry.com


Profiel afbeelding
Wie heeft ervaring in het gebruik van de site van Ancestry. Er wordt een free trail aangeboden, heeft iemand dit al eens geprobeerd  en wat kan je er vinden. Wie kan mij meer vertellen.

wilma van der weel

Dag Wilma van der Weel,

Met het programma van Ancestry.com ben ik tevreden. Ingeschreven als Registered Guest. Ingeval van vragen krijg ik duidelijke en goede hulp. Mijn advies is om vooral eerst goed kennis te nemen van hun werkwijze en voorwaarden.

Mvg Nel

Nel

De Free Trial werkt uitstekend.
In die periode kun je al veel informatie vinden.

Bedenk wel dat Ancestry vrij snel een match vindt - alle gegevens moeten goed gecontroleerd worden!

Mocht de Free Trial niet voldoende zijn (zoals in mijn geval)

dan kun je een abonnement nemen ... en na 1 maand weer opzeggen
mocht die maand ook niet voldoende zijn, zeg dan wel binnen de maand op, je krijgt dan namelijk 15% korting als je je abonnement alsnog verlengd :-)


Als je ook nog Family Tree Maker downloadt, dan kun je je Ancestry trees koppelen aan dit offline programma en worden de trees + alle gekoppelde scans naar je PC gedownload.

(link voor gratis (Duitse) versie, zie: http://www.symbaloo.com/mix/genealogie-3)


Ik heb Ancestry.co.uk gebruikt voor England en Scotland ... het vinden van informatie is daar wel even wat anders als in Nederland - het kost even tijd om daaraan te wennen.
Let op:  voor England worden scans opgeslagen in je tree (en dus ook gedownload)
voor Scotland worden de scans niet opgeslagen in je tree (en dus niet automatisch gedownload)

Werken met Ancestry vraagt enige oefening en gewenning, maar kan mooie informatie opleveren.

Grtn

Jan_K.

Dag Wilma,

Voor een beoordeling van Ancestry is wat mij betreft vooral van belang wat je zoekt, en of je bijvoorbeeld je stamboom via Ancestry zou willen delen met familie elders. Ik doe dat laatste met familie in Canada, en dat kan zonder abonnement.

Qua bronnen is een abonnement naar mijn mening alleen interessant als je die zoekt voor Groot Brittanie en Noord Amerika. Ik heb een paar Engelse aktes gevonden die het in Engeland gevestige findmypast niet heeft, en die op FamilySearch alleen als transcriptie beschikbaar zijn. Ik heb nu de scans, en die zijn voor mij wel echt te moeite waard. Dat kan voor Noord Amerika ook, hoewel daarvoor ook heel veel gratis is op FamilySearch.

Voor het Europese vasteland hoef je het naar mijn idee niet te doen. Je vindt daarvoor op Ancestry namelijk vooral indexen van het oude genlias, of van FamilySearch, en ook als bron vermomde indexen van genealogie online!

Een abonnement kan ook interessant zijn als je dingen wilt overnemen uit stambomen van anderen, die niet op een gratis site te vinden zijn. Ancestry heeft meer Amerikaans en Engels georienteerde gebruikers dan My Heritage, en of dat interessant is moet je zelf uitmaken.

De tip van Jan K. over de gratis Duitse FamilyTreeMaker onderschrijf ik van harte. Ik heb daarmee in een paar maanden een leuke verzameling scans binnengehaald, die ik later aan mijn stamboom in Gramps heb gekoppeld.

En mocht je een tablet hebben, dan is de app van Ancestry ook leuk. Die is gratis, en werkt ook zonder abonnement heel goed.

hartelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

LOL de tip van mij is feitelijk de tip van jou, Enno :-)

Jan_K.

Ik ben in 1992 begonnen met Family Tree Maker als PC programma niet online nu inmiddels van Ancestry.com. Destijds kon ik mijn staten en rapporten in het Nederlands afdrukken. nu kan ik dat helaas niet meer alleen nog Engels of Duits. Weet iemand een oplossing om dit te herstellen of toe te voegen.

Ik ben nu over gestapt op Aldfaer maar wil feitelijk graag terug de grafische uitwerkingen. 

Max Bernard Paul Munnich


Heb je Geneanet al geprobeerd?

Grtn

Jan_K.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu