stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » My Heritage

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Het is een goed idee om Genealogie Online te koppelen met My Heritage. Toch zijn hier enkele bedenkingen bij. My Heritage is een commercieel bedrijf. Je kan je aanmelden en dan je data gegevens van je stamboom invoer. Wanneer iemand informatie uit je stamboom wil zien, moet hij € 9,06 per maand betalen. Jij hebt de data kosteloos aangeleverd, maar krijgt van de ontvangs bij My Hermitage niets te zien. Wanneer je zelf data hebt aangeleverd en je wilt zoeken, mmoet je ook een abonnement aangaan. Telkens wanneer je een hit tussen genealogie online en my heritage wordt je vor het blok gezet om een abonnement te nemen. Ik vind het opmerkelijk, dat je kosteloos allerlei data inlevert aan een commercieel bedrijf, die hiermee geld gaat verdienen.

Dan zijn we beter af met Genealogie online. Dat verdient dan een pluim.

Dolf

Dolf Dijst

Alle reden om dus niet deel te nemen aan My Heritage !

Wim

Wim L.M. Paternotte

Ik vind My Heritage best wel een mooi systeem, Met name de smart matches. Alleen jammer dat er per boom een beperking is tot 250 personen. En als er voor info een betaling wordt gevraagd dan zoek ik die wel elders.En van mij kunnen  ze weinig info gebruiken en dus geld verdienen omdat ik mijn aktes en andere bronnen niet op My Heritage plaats.Dus eigenlijk gebruik ik My Heritage alleen voor de smart matches. Overigens hoef je alleen te betalen als je aktes wilt inzien of je boom wilt uitbreiden. Dat doe ik dus niet. Ik vind wat dat betreft genealogie on line een voortreffelijke site.

ghmeerdink

Het ergste is, dat gebruikers van My Heritage ongevraagd gegevens en foto's, die door mij op Geni zijn geplaatst, ongevraagd overnemen, waartoe ze geen enkel recht hebben.

Herman Duizend

Herman Duizend

Ik denk dat je foto's en andere gevoelige informatie niet op openbare sites moet plaatsen als je niet wilt dat anderen daar gebruik van maken. Laat ze via e-mail  vragen om toestemming. 

ghmeerdink

In MyHeritage kun je zelf aangeven wat andere wel of niet mogen zien en of kopieeren.

Wat betreft dat je moet betalen voor het plaatsen en bekijken van gegevens vind ik dat niet raar.

Je moet servers plaatsen en onderhouden en dat kost nu eenmaal geld.

Ik heb mijn stamboom op MyHeritage staan en heb een premium abonnement waar ik een paar geleden een aanbieding voor kreeg.

Door het bedrag voor 3 jaar in 1 keer te betalen heb ik nu een onbeperkt gebruik en is het verder kosten vrij. Ook na de 3 jaar geen kosten meer.

W.Klapwijk

Ik heb mijn abbonement dit jaar opgezegd. Ik heb het zelfde gevoel als Dolf Dijst. Echter voor het onderhouden van servers e.d. wil ik best wel een bijdrage leveren. Het gevraagde bedrag per maand voor smart matches vind ik daarentegen veel te hoog. Een bedrag per geraadpleegde actie zou wellicht een betere oplossing zijn. En nu vind ik het ook jammer dat andere programma's zoals Geni gaan samenwerken met Myheritage.

Een ander nadeel van MyHeritage vind ik dat je door de smart matches gemakkelijk op een zijspoor van je oorspronkelijke lijn wordt gezet. Ik zoek mijn gegevens meer in de diepte en moet daar meer in de richting van gemeentelijke en provinciale data banken zijn, waar ik overigens ook met mijn stamboom onderzoek ben begonnen.

Willem Zijlstra

Ik heb ook een pagina bij Heritage maar krijg hem niet verwijdert en betalen voor Heritage betalen daar begin ik niet aan want de gegevens die je zoekt staan er niet op, wiewaswie en de provinciale sites en de archieven van bijna alle gemeenten geven veel meer info.

Voor mij geen Heritage en samengaan heeft ook weinig zin want het duurt niet lang of je moet hier ook betalen.

W.Ruisch

Ben het hier wel mee eens; Ik gebruik, zoals velen van ons, het programma Aldfaer. Dat is inmiddels oook gekoppeld aan MyHeritage.

In je Aldfaer scherm zie nu nu te pas en te onpas groen vierkantjes met een getal. Deze verwijzen naar MyHeritage. Als je e.e.a. wilt bekijken, dien je inderdaad een kleine € 10,- per maand te dokken...voor gegevens die je misschien wel zelf hebt aangelverd (ik weet niet hoe MH aan al die info komt...)

My Heritage is in ieder niet mijn ding en ik zit ook niet te wachten op weer een (commerciële) genealogie-ste.

GenealogieOnline, Geneanet, zoekakten etc. bieden meer dan genoeg mogelijkheden om te kiezen uit gratis of uit betaalde informatie/opties

K.W.Jonker


Re.: " In je Aldfaer scherm zie nu nu te pas en te onpas groen vierkantjes "

Dat is uit te schakelen bij    Extra  >  Instellingen...  >  Online diensten
Daar het vinkje voor "Gebruik online diensten" in het rechter schermdeel weghalen.

KarenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!