stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » Kwartierstaat in 1 document?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Al enige tijd stel ik mij de eenvoudige vraag of ik al mijn genealogische gegevens in een 1 groot document zal plaatsen of dat ik van elke (aan elkaar verwante) stamboom (uiteindelijk mijn kwartierstaat) een apart document zal bijhouden. Ik gebruik Aldfaer. Graag ervaringen delen.

M. vr. Gr.

C. Kokke

Claudio Kokke

Wil je dubbel werk voorkomen (denk bijv. aan kwartierverlies)? Wil je correcties in 1 keer bij 1 persoon doorvoeren? Wil je gemakkelijker kruisverbanden ontdekken? Dan werkt alles in 1 bestand het fijnste.

Tonny

ik heb ook voor iedere kwartierstaat een bestand, alleen die van mijn man en mezelf heb ik gecombineerd i.V.M gezamenlijke kwartieren. Ik kan dan altrijd nog kiezen welke probant ik als uitgangspunt neem bij presentatie

Annemarietje

Waarom niet één grote database? Van daaruit kan je van elke persoon (probant) rapporten maken. Dat is veel gemakkelijker en overzichtelijker. En of nu Aldfaer of b.v. GensDdataPro of een ander programma gebruikt maakt natuurlijk niet uit. Daarmee voorkom je doublures, vergissingen en/of fouten. Een persoon is slechts éénmaal aanwezig!

Maak het niet moeilijker dan het is!!!!

Hans Huizing

Hans Huizing

Jaren geleden (op eerste PC) begonnen met 4 kwartierstaten (voor elke grootouder 1), maar inmiddels weer gecombineerd. Ik ben er wel via het uitsplitsen indertijd van 1 naar 4 kwartierstaten achter gekomen dat mijn vrouw en ik beiden afstammen van Jacob van den Heuvel en Toentje Corsten, die ca 1610 met elkaar trouwden. We leven al jaren in goed gezondheid met deze wetenschap. Als ik de ervaring van gesplitst en gecombineerd naast elkaar zet: altijd combineren. Ik heb inmiddels een paar kleinere kwartierstaten er ook bij staan (ca 30.000 personen) en het werkt prefect in Haza Data. Het voordeel van dat pakket is dat het de entiteiten persoon, bron, eigendom informatie-technisch goed tot hun recht laat komen.

Succes

Otto van Driel

Otto P. van Driel


Ik ken de zoektocht. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om alle namen in 1 bestand te zetten, en via groepen (ik gebruik Aldfaer) een indeling te maken in 4 "families". Op genealogieonline kan ik dus 4 stambomen publiceren, die alle 4 afkomstig zijn uit 1 bestand.

Mijn families hebben veel verbindingen, omdat ze afkomstig zijn uit dezelfde streek.

Arie Pool
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!