stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Moet dat nou ? WieWasWie



Profiel afbeelding

zoekakten.nl - 19 nov 2015 - 20:46

Grappig, ik herlas van de week toevallig Wat is de waarde van zoeken op twee namen? van alweer 3 jaar (!) geleden over het abonnement van WieWasWie. Wat ik in de berichtgeving mis is waarom er een premium abonnement wordt ingevoerd. Ik hoop in ieder geval dat ze deze extra inkomstenbron gebruiken om te investeren in nieuwe functionaliteit, nog meer subsidie erin gieten vind ik echt ongepast.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 19 nov 2015 - 21:29

Meneer Coret, u vraagt zelf ook geld voor een plus- en een premium-abonnement.
Tuurlijk is het niet leuk om geld ervoor te moeten gaan betalen, maar het bespaart je wel reiskosten etc. En een hobby mag geld kosten zei mijn vader zaliger altijd.

Overigens als je vriend van het CBG bent en je wordt digitaal vriend (kosten abonnement 40 euro per jaar), dan heb je gratis toegang tot alle functionaliteiten van wiewaswie.

L. Loef - 19 nov 2015 - 23:26

Meneer van zoekakten.nl, ik ben heel blij met uw website en al het werk dat u daarin steekt. Het scheelt enorm veel zoekwerk.

L. Loef - 19 nov 2015 - 23:27

Mevrouw/meneer Loef,

Ik ben ook niet tegen het principe van betaalabonnementen! In tegendeel, door de inkomsten kan er geïnvesteerd worden in een website. En mijn ervaring met Open Archieven is dat gebruikers bereid zijn om te betalen voor dienstverlening! Wat mijn relaas in het artikel is, is dat er nu gratis functionaliteit wordt verplaatst naar een betaald abonnement en dat voelt niet fijn. Maar nogmaals, ik hoop dat met de extra inkomsten verbeteringen/uitbreidingen gedaan worden in de functionaliteit van WieWasWie.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 20 nov 2015 - 00:05

@Heer Bob,

N.a.v. je eerste reactie in dit topic de opmerking "Wat ik in de berichtgeving mis is waarom er een premium abonnement wordt ingevoerd.".
In de aangehaalde blog staat duidelijk het waarom: "... om de kosten voor het onderhoud van de website beter te dekken." Duidelijk en op zich legitiem.

Bij je tweede reactie "... dat er nu gratis functionaliteit wordt verplaatst naar een betaald abonnement en dat voelt niet fijn":
Dat was in 2012 toch al bekend; staat zelfs in je eigen artikel met de volgende opvallende constatering: "Op zich is het een valide keuze ...".

zoekakten.nl - 20 nov 2015 - 10:36

Mededeling aan Vrienden CBG omtrent WieWasWie, eenheden CBG en Vriend zijn ontvangen 18 november 2015

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toevoeging: Indien gewenst en er is gekozen voor een Digitale Vriendschap kan het kwartaaltijdschrift Gen. van het CBG (digitaal in te zien op de site) altijd los besteld worden. Voor Vrienden (prijs van 2015) is dit 10,00 euro en niet Vrienden 15,00 euro, naar ik heb begrepen inclusief verzendkosten.

Groet Everardus

Everardus Rollema - 20 nov 2015 - 12:44

Over dat abonnement was al reeds bij de lancering van WWW sprake, ik heb dus een "proefabonnement"  genomen met het oog op de toekomst en nu straks in 2016 rukt het CBG je niet ''één maal een poot uit maar twee in dit geval, als je al als "vriend" staat geregistreerd en daarvoor ook al een betaling hebt verricht per jaar dan wordt je als het ware dubbel gepakt door ditzelfde CBG, ja ze geven een korting, hoeveel?

Persoonlijk vind ik €25,- per jaar wel genoeg voor een website zoals WWW met hun verouderde en haperende servers, het moest in die tijd allemaal snel, sneller, snelst tot stand komen, ik ben maandenlang met hun in conclaaf getreden vanwege de vele fouten die erin het systeem zaten, ok heb hiervoor wel een bedankje gekregen (hulde maar dan wel van de "bouwers" zelf en niet van het CBG) maar als je tegenwoordig iets te melden hebt dan wordt afgesnauwd of ze reageren niet eens en dan mogen wij als wandelende "flappentappers" wel even geld gaan doneren naar die club die CBG heet, ieder geval zijn we dan wel hopelijk verlost van die geldgraaiende "familieadvertenties" zet gewoon de geboortedataum of overlijden of weet ik veel wat er allemaal plaatsvond binnen bepaalde families, neer op die website!

Ik raadpleeg sinds ik weet dat je daar naartoe word geleid de landelijke dagbladen van toen en jawel daar dezelfde advertenties en gratis!!! die ook het CBG opvoert maar dan wel tegen betaling, schandelijk gewoon.

Het zal mij echt gaan benieuwen wat ze allemaal gaan vernieuwen en onderhouden daar van al dat geld wat er eventueel binnen komt rollen, het begint een beetje op z'n Amerikaans te lijken, daar mag je voor elk wissewasje direct je geldbuidel trekken en als je dan het resultaat bekijkt blijkt dat je er helemaal niets aan hebt, is mij eenmalig overkomen vandaar dat ik dat soort website mijd als een enge "ziekte" ik weet mijn wegen wel op een ander manier te vinden maar die hou ik wel voor mijzelf anders moet ik bronnen gaan openbaren en dat ben ik geenszins van plan.

Ik hoop van ganser harte dat Dhr.Bob Coret hierin gelijk krijgt dat het CBG inderdaad "verbeteringen/uitbreidingen" zullen gaan doen, het zal mij gaan echt benieuwen en wanneer gaan al die halsstarrige gemeenten nu ook eens overstag om hun digitale genealogie door te zetten naar WWW? zoals o.a. Gouda (compleet drama daar met die website) Wageningen (nog steeds niet compleet) Ede (ook nog niet geheel compleet) Haarlem o.a ook al zo'n drama gemeente, ooit eens een mailtje verstuurd met een simpele vraag, wat denkt U? dat is al ruim 3 jaar geleden nooit geen enig zinnig antwoord op verkregen en zo zijn er nog wel talloze gemeenten die het liever allemaal onder hun "eigen" beheer willen houden, teveel om op te noemen.

Als je iets uit Rotterdam wil weten kan je beter naar die website gaan inplaats van WWW, alles is daar gratis in te zien en er staat nota bene meer op vermeld dan bij WWW, hulde aan de makers enbouwers van deze zeer goede en snelle website, niks inloggen etc, gewoon naam invullen en hoppa je kan je daar naar hartelust helemaal uitleven, geweldig!!  hier de link: http://rotterdam.digitalestamboom.nl/search.aspx

Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen......................

Oh ja, wij betalen toch allemaal belasting? en het CBG is toch in principe een overheidsinstelling? waarom dan niet wat meer van ONS belastinggeld naar het CBG!!!  hoezo subsidie? sigaar uit eigen doos zal Dhr.Coret bedoelen zeker.

Met vriendelijke groet, Henry

Henry Neycensas - 20 nov 2015 - 18:55

@Henry,

U kunt uw Vriend zijn met het CBG omzetten naar Digitale Vriend ook al hebt U nu de contributie betaald en geef dit aan, zoals in de brief van het CBG staat vermeld.

Ik ben al vele vele jaren lid van het CBG en heb dit vanmiddag, na uitgebreid 2 dagen gecorrespondeerd te hebben met het CBG, naar Digitale Vriend  (40,00 euro per jaar) omgezet.

U kunt dan van alle functionaliteiten gebruik maken, zowel van het CBG als van WieWasWie.

Wat U niet krijgt is het kwartaalblad Gen. van het CBG in papiervorm, maar is wel digitaal te raadplegen.

Een Gen.kwartaal nummer kost U bij interesse 10,00 euro inclusief verzendkosten.

Het CBG krijgt subsidie, maar is geen overheidsinstelling.

Vele particuliere instellingen krijgen een subsidie en zijn geen overheidsinstelling, maar zouden zonder subsidie en vrijwilligers niet verder kunnen bestaan.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 20 nov 2015 - 19:17

Everardus, bedankt voor de info, ja ik heb niet zoveel vertrouwen in overheidsinstellingen want als je deze één vinger geeft pakken ze weldra je hele hand is mijn indruk helaas, dat vertrouwen is al jaren geleden bijzonder geschaad en het gaat niet over hoezeer ze ook hun best doen om het te herstellen, ha ha ha

Ik wacht het nog even af tot januari 2016 voor de deur staat en ben benieuwd of dan het voorgenomen contributiegeld inmiddels weer is verhoogd, ze roepen nu wel wat maar o wee als straks 2016 wordt ingeluid dan kan het zomaar zijn dat het €10 duurder uit gaat pakken, ja sorry het vertrouwen blijft weg, ben bang dat het ook nooit meer zal wederkeren.

 

Grt. Henry.

Henry Neycensas - 20 nov 2015 - 19:25

Henry,

Het zal echt benieuwen en wanneer gaan al die halsstarrige gemeenten nu ook eens overstag om hun digitale genealogie door te zetten naar WWW?

Bedenkt u zich wel dat archieven moeten betalen om hun gegevens op WWW gepresenteerd te zien!! 

Ik hoop dat alle archiefinstellingen hun gegevens voor hergebruik beschikbaar gaan stellen als open data. Een ieder mag dan met deze gegevens aan de gang, dit is met name voor ontwikkelaars/websitebouwers interessant.

Op basis van open data van onder andere Leiden, Tilburg, Rotterdam, Nationaal Archief, Schouwen-Duiveland, Tholen, Enschede en Nijmegen heb ik de website Open Archieven gemaakt. Deze website biedt al meer functies dan WWW en rekent hiervoor géén kosten aan de archiefinstellingen! Het aantal archiefinstellingen dat nu open data biedt is nog beperkt - zie dit overzicht - maar ik verwacht dat dit gestaag om hoog gaat omdat open data "hot" is en er nu ook wetgeving is die behulpzaam is.

Sinds 18 juli van dit jaar kan een ieder op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie en de Archiefwet een archiefinstelling (of andere "met een publieke taak belaste organisatie") aanschrijven en vragen om data, om deze her te gebruiken. Hieronder een "sjabloon" voor zo'n verzoek (verbeteringen en suggesties worden gewaardeerd, ben geen jurist :-):

{archiefnaam} biedt via haar website diverse openbare, historische persoonsgegevens via nadere toegangen op aktes. Het gaat hierbij om {beschrijving bronnen, bijv. overlijdens {plaatsnaam} 1811-1950, geboorteakten {plaatsnaam} 1811-1910, huwelijksakten {plaatsnaam} 1811-1934, enz.} Deze indexen worden niet in een machine leesbaar formaat aangeboden waardoor hergebruik, zoals bedoeld in de Wet hergebruik van overheidsinformatie en de Archiefwet, niet mogelijk is.

Hierbij verzoek ik u om alle meta-data van deze akten (de indexen) te openbaren in een machine leesbaar formaat, bij voorkeur volgens een open standaard zoals via een OAI-PMH data provider die het A2A metadataschema hanteert.

Ik vraag u tevens deze datasets als open data te publiceren op https://data.overheid.nl/ en/of http://www.opencultuurdata.nl/

Mocht u dit weigeren dan verzoek ik u die weigering te motiveren. Indien u voornemens bent om marginale kosten door te berekenen dan vraag ik u mij vooraf hiervan te berichten met een inschatting en onderbouwing van de kosten. 

Zoals ik ook in een open brief aan de directeuren van RHC's en Nationaal Archief schreef ben ik ervan overtuigd dat open data goed is voor innovatie en concurrentie. Als meerdere partijen aan de slag gaan met alle data (en dus niet alleen een partij als het CBG via WWW) dan ontstaan er websites/apps die wel goed moeten zijn, anders overleven ze niet. Gebruikers kunnen dan naar de website gaan die ze bevalt (en betalen wellicht voor service die ze willen), geen monopolie meer.

Probeert u Open Archieven maar eens, ruim 20 miljoen personen vindt u er al (ter vergelijking WWW 111 miljoen en Archieven.nl 65 miljoen). Inzien van informatie en akten en zoeken op twee personen is gratis op Open Archieven. Toegevoegde waarde diensten als monitoren van zoekopdrachten en export in GEDCOM en PDF zitten in een Premium abonnement.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 20 nov 2015 - 20:00

"Moet dat nou ?" Al die loftuitingen over openarchieven.

Kunnen we in dit topic bij het onderwerp blijven (het gaat over WieWasWie) en geen (sluik)reclame maken voor openachieven. Dat kan via andere middelen.

zoekakten.nl - 20 nov 2015 - 21:19

Beste heer Coret, hartelijk dank voor uw reactie op mijn schrijven, maar één ding wist ik zeker niet en dat is "dat gemeenten moeten betalen om hun digitale archieven bij WWW te plaatsen" ik dacht juist dat dit een geautomatiseerd proces was zoals iemand van WWW mij ooit eens had uiteengezet, dit blijkt dus toch niet zo te zijn en betalen waarvoor dan wel? ze krijgen het al gedigitaliseerd aangeleverd nota bene het enige wat een persoon moet doen daar is op een simpel knopje drukken en zulks handeling zou dan geld moeten gaan kosten?  moet toch niet gekker gaan worden, WWW streeft er toch naar om alle archiefinstellingen onder één dak te krijgen of zie ik dat ook weer verkeerd, ik vraag mij werkelijk af welk spelletje het CBG/WWW hierin speelt, of draait het alleen maar weer om dat verdraaide geld??? het lijkt wel alsof ze aan elke voetstap die je zet willen verdienen, nou dan is dat een aardig verdienmodel moet ik zeggen, ga eens kijken of ik ook zo'n verdienmodel voor mijn bescheiden bedrijfje kan gaan opzetten, kan ik wellicht volgend jaar ook eens een leuke vakantie houden..................

Het lijkt wel op een soort van machtstrijd die er tussen gemeenten CBG en WWW etc. afspeelt, m.a.w. wie haalt het meeste binnen!

Open Archieven is een mooi gegeven daar niet van maar we krijgen zo toch wel een behoorlijk verdeeld geheel in genealogie land, of niet soms?

Ik laat het maar over mij heen komen allemaal, tenslotte is het nog altijd een Hobby die teveel op werken begint te lijken en daar pas ik voor, het moet wel "leuk" blijven natuurlijk maar van die machtspelletjes daar hou ik niet van, sorry ik ga mijn "hobby" maar op een lager pitje zetten, de lol gaat er wel vanaf op deze manier.

Grt. Henry.

Henry Neycensas - 20 nov 2015 - 22:35

Henry,

ik dacht juist dat dit een geautomatiseerd proces was zoals iemand van WWW mij ooit eens had uiteengezet, dit blijkt dus toch niet zo te zijn en betalen waarvoor dan wel? ze krijgen het al gedigitaliseerd aangeleverd nota bene het enige wat een persoon moet doen daar is op een simpel knopje drukken en zulks handeling zou dan geld moeten gaan kosten?  moet toch niet gekker gaan worden, WWW streeft er toch naar om alle archiefinstellingen onder één dak te krijgen of zie ik dat ook weer verkeerd, ik vraag mij werkelijk af welk spelletje het CBG/WWW hierin speelt, of draait het alleen maar weer om dat verdraaide geld???

WieWasWie "harvest" bij de meeste deelnemende archiefinstelling de data, dus ja geautomatiseerd. Maar daar zitten ook kosten aan: de software moet ontwikkeld/onderhouden worden, de servers/opslag kosten geld, marketing/communicatie, inregelen van de harvest (is echt niet even een knopje indrukken :-). Het is aan de exploitant van een service (in het geval van WWW dus het CBG) hoe deze kosten terugverdiend worden (of om slim in te kopen en kosten laag te houden).

Dus ja, het draait om geld, maar sorry, zonder geld zijn de mogelijkheden in het algemeen zeer beperkt. Mijn betoog is dat het huidige bijna-monopolie van WWW in ieder geval niet een gezonde situatie is, niet in de laatste plaats voor genealogen.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 20 nov 2015 - 22:53

Ik begrijp de situatie nu geheel, uiteraard kosten servers geld en dat weet ik ook maar als te goed, alhoewel ik behoef alleen maar een "knopje" in te drukken maar zo eenvoudig ligt het dus niet.

Eehh nee monopoly posities moeten vermeden worden want iedereen weet wat dat betekend, 1 speler op de markt en die bepaald! zoals waar ik mee te maken heb de KIWA bijvoorbeeld, helaas er zijn meerdere instanties die zo'n positie innemen, maar hiermee moeten we zien te dealen zeg ik maar maar de prijs is aan hun, we zijn niet op de markt om even af te dingen zo werkt het dus niet.

Ik begrijp uw uiteenzetting volkomen en hartelijk dank hiervoor, ach je bent nooit te oud om te leren toch?

Prettig weekend en vriendelijke groet, Henry.

Henry Neycensas - 20 nov 2015 - 23:43

Ik was er al bang voor dat dit zou gebeuren, en net al;s wat Henry zegt Amerikaanse toestanden voor elk wisse wasje moet betalen ik denk dat velen dat niet eens erg zouden vinden. maar Wiewaswie draait niet eens optimaal veel geboorten maar ook huwelijks akten en overlijdens akten zitten er niet in. om de haverklap loopt de boel vast. als je dit bij hen meld wordt je reactie  bekeken maar volgends mij is die man of vrouw met vakantie  want hij is nog niet vrij gegeven. Ik zefl ben van persoonlijke mening dat het CBG op zijn platst gezegt is  "genaaid" door de overheid  men nam het archief van Zuidholland over (dat was ooit mijn droom dat dit zou gebeuren want het  archief was drama ) daarnaast nam men ook Genlias over. wat waren we in mineur  onze geliefde Genlias die jaren lang trouwe dienst deed als simpele zoek machine. het bekte lekker iedereen wist het te vinden. maar nee we moetsten zo nodig naast het zoekplaatje de akte zien gelijk gekoppeld . Nu is dat ook mooi maar het maakt ons ook lui sommigen zien niet eens meer een archief.daarnaast moesten er ook alle andere diensten aan gekoppeld worden zoals je eigen stamboom daar bouwen en parkeren. maar dat koste geld. Door de trage ontwikkelingen  kregen we via de mormonen toe gang tot de vele akten dank zij genver en later via Zoekakten. daarvoor nog mijn dank en ik denk dat ik namens alle genealogen spreek als ik zeg wat voor een waardevolle site dit is. maar ja de eigenlijke reden was www zou een melkkoetje moeten zijn door die aktes te koppelen. maar de mormonen gooiden roet in het eten. Nu alles van Drenthe overijssel en Friesland online staat komen er minder bezoekers in de loop van de jaren zag ik met lede ogen toe dat de avonden en de weekenden de archieven zijn gesloten. of zoals in mijn geliefde Haarlem 1x per maand de zaterdag openstelling nog van kracht is. sommige archieven  zijn als 2 dagen dicht standaard was dat al maandag nu ook de vrijdag. en ze moet en ook nog grof in de buidel tasten om www in de lucht te houden. Nu is wie was wie van de overheid  deels door reclame en ik vind ook wel deels door de overheid  mag dit wel in leven worden gehouden we betalen immers genoeg belasting .dit riekt meer naar genealoogje pesten .

Nu het Centraal Bureau  de boel versobert heeft en eigenlijk haar eigen ondergang in gang heeft gezet krijgen we dit weer dat je moet betalen voor zoeken op 2 persoen en wildcards in voeren. ik heb mijn lidmaatschap in september opgezegd. het loonde niet meer . waarom per 1 juli allerlij diensten extra doen waarom niet nu al ? vrienden hebben hier recht op. zo maar midden in het jaar veranderingen door voeren vind ik ongepast  ik ben nu 5 jaar bezig naast de 23 jaar dat ik deze hobby nu uitvoer. voor het levensloop verhaal  van dementerende bewoners ik probeer 6 generaties  terug te gaan in een kwartierstaat  en soms in rechte lijn wat verder terug. dit doe ik gratis ik probeer naast de reiskosten zo min mogelijk kosten te maken. maar dankzij deze praktijken wordt het wel erg moelijk.

Herman Bennink - 30 nov 2015 - 07:25

Kreeg zowaar bericht afgelopen vrijdag in de mailbox van WWW dat het lidmaatschap €18.50 zou moeten gaan kosten per jaar! dat is toch wel ff anders dan die €40,- die ik hier eerder tegen kwam, weet ook niet waar die €40,- nu "zomaar" plots vandaan kwam maar op z'n zachts gezegd ik vind het buiten alle proporties!

€18.50 per jaar (± €1.55 pm) is nog om te doen mits je daar dan ook toegang hebt tot alle faciliteiten die WWW biedt zoals die krantenknipsels, ik verbaas mij enorm erover dat er "iemand" is die de hele dag niets anders dan al die advertenties zit uit te knippen en te archiveren, als men de website van Delpher er even bijneemt dan staan daar gewoon dezelfde advertenties in, althans velen! even je knipprogrammaatje openen op je pc en je hebt je advertentie voor "nop" het is maar hoe je het bekijkt nietwaar.

Nu had ik dus al een soort van "proefabonnement" genomen toentertijd zodra WWW in de lucht kwam en toen werd er al verteld dat een abonnemnetsgeld zou worden geheven maar al die jaren hoorde je of vernam je niets erover, als je als CBG nu één landelijke website wilt hebben en onderhouden dan zou je toch gaan denken om alle gemeentes en instellingen hierin tegemoet zou willen komen vanwege de prijs van aanleveren zo laag mogelijk te houden maar dat schijnt niet echt aan de orde te zijn, het begint een beetje op een "linkse" hobby te gaan lijken om zoveel mogelijk te kunnen "graaien" eigenlijk zou het CBG zichzelf eens achter de oren moeten gaan krabben over hun te voeren beleid.

Ik kom al jarenlang niet meer in archieven want het probleem is dat een bezoekje aan willekeurig archief waar dan ook in Nederland je voor enorme kosten komt te staan, niet in het archief zelf maar erbuiten zoals het parkeergeld bijvoorbeeld, het is in sommige gemeenten echt een graai cultuur geworden als je voor een simpel uurtje parkeren wel even tussen de €3.50 en €5.50 mag neertellen, ja geen wonder! zo jaag je wel je potientiele klanten uit het archief want die hebben daar geen zin in en met het openbaar vervoer is het ook al geen doen meer, kortom juist dan zou het een must zijn om al deze gegevens die bijna allemaal al zijn gedigitaliseerd rechtstreeks aan WWW (CBG) door te spelen, het zou een unicum zijn als dat ooit eens wat sneller zou gaan gebeuren, want neem van mij aan dat op sommige gemeentelijke websites echt een drama is om daar te zoeken, wat een zooitje maken sommige ervan, weet niet wie dit soort websites onderhouden of gebouwd hebben maar die hebben bepaald niet aan de "klantvriendelijkheid" gedacht, zij hebben zo'n website zoals hun het begrijpen en snappen maar je moet websites maken/bouwen voor mensen die iets minder snel van begrip zijn, ik verdenk sommige makers hiervan dat zij op een hoger niveau zitten dan de gemiddelde Nederlander, maar ja als je dan zo'n webmaster hierover aanschrijft dan krijg je een antwoord van "nou dat snapt u het maar niet, goedemiddag" of je hoort nooit iets, ook een omgangsvorm die niet de mijne is, maar riekt meer naar arrogantie en tot slot sommige gemeenten houden het liever allemaal in eigen beheer, een nobel streven hoor en neem alleen maar Amsterdam bijvoorbeeld daar zit een externe organisatie achter, elke akte die je daar wil bekijken moet je wel even in de buidel tasten via je bankpas/creditcard, ergens snap ik dat wel want ook die kosten moeten ergens vergoed worden want niemand werkt voor niets, maar die gaan niet zomaar even hun "werk" uit handen geven aan WWW sterker nog ze moeten er nog dik voor betalen ook! (bron, medewerker van het externe bureau)

En zo zijn er nog wel een paar gemeenten die het liever allemaal in eigen beheer houden, Rotterdam is een toonbeeld van hoe het wel MOET bijvoorbeeld, een prima werkende website en met zorg in elkaar gezet en hier staat soms meer op dan je bij WWW kan vinden, opzich al vreemd terwijl Rotterdam toch ook (bijna?) hun complete archief aan het CBG (WWW) hebben overgedaan maar ze houden wel zelf ook hun website draaiende en daarvoor kan ik maar één ding zeggen "chapeau!"

 

Met vriendelijke groet, Henry.

Henry Neycensas - 30 nov 2015 - 12:39

@ Henry,

De 40 euro komt niet zomaar uit de lucht vallen. De 40 euro is het aangepaste (=digitale) vriendlidmaatschap bij het CBG (hetgeen inhoudt dat het kwartaalblad alleen digitaal beschikbaar komt, men toegang heeft tot de files van CBG en gebruik kan maken van de uitgebreide functies bij WWW). 

Indien men als vriend van CBG het kwartaalblad op papier wenst te blijven ontvangen (en uiteraard toegangen tot de CBG files houden en korting op bepaalde uitgaven ontvangen) betaald men 40 euro. Wil men als niet digitale vriend ook WWW met uitgebreide zoekmogelijkheden dan komt er 10 euro bij.

mvg-Ben

Ben Wegman - 30 nov 2015 - 13:49

Beste Ben, dit snap ik dan even niet, in de nieuwsbrief van WWW staat toch duidelijk vermeld €18.50 per jaar en nergens lees ik iets over het CBG, ik ben geën "vriend" of "lid" van het CBG dus als het goed is en als ik van bepaalde diensten die WWW mij straks gaan bieden, die overigens nu nog gratis zijn, een bedrag ga betalen van €18.50 niks meer maar zeker ook niet minder, klopt het zo dan als ik het nu wel snap?

Ze werken toch hopelijk niet met een "verborgen" agenda mag ik aannemen, ja het is de overheid hè dus ergens kan je daar zoiets wel verwachten, ik vertrouw namelijk geen enkele overheidsinstelling vandaar!

Ik heb dus niets met het CBG maar wel met WWW en trouwens hoe gaan ze dat doen dan met al die Amerikanen, Australiers etc. die van de Engelse versie gebruik maken voor zover die weten dat er zo'n website bestaat als WWW want het is wel mijn ervaring met diverse Amerikanen, Canadezen en Aussies dat die niet eens weten dat WWW ook in een Engesle variant is in te zien etc. die kiezen namelijk massaal voor die Ancestry.com in mijn ogen de meest idiote website met talloze gegevens die van geen kant kloppen, dus ver van weg blijven in mijn devies!  voor sommige trouwens ging er een wagenwijde wereld open en dat allemaal voor niets?  vertelde er eentje tegen mij, jawel voorlopig nog wel maar hier kan met de tijd wel verandering in komen aangezien ze het op "jullie" tour willen gaan doen zoals voor elk "wissewasje' flink in de buidel gaan tasten en daar kon deze mijnheer mij wel gelijk in geven want hij als Amerikaan zijnde vond het soms ook weleens belachelijk dat je voor een simpel documentje die ook nog eens amper te lezen was geld moest gaan betalen, maar ja als je een bepaalde monopoliepositie bezit dan zijn er bijna geen andere wegen meer om te bewandelen, kortom hij was er erg goed mee geholpen en heb hem summier even wat zaken uiteengezet hoe WWW precies werkt, vooral niet in paniek raken mocht de boel weer eens vastslaan, ha ha ha  neem een pilletje en ga even in een hoekje zitten en laat het overwaaien zodat je er na een uurtje of wat weer volop tegenaan kan.

Gelukkig dit was er eentje met humor en dat is soms ook ver te zoeken daar in het Amerikanenland,ha ha

 

Grt. Henry

Henry Neycensas - 30 nov 2015 - 14:15


Je snapt het helemaal. Er is een abonnement voor WWW. Prijs 18,50. 

Vrienden van CBG krijgen korting op een abonnement voor WWW. I.p.v. 18,50 betalen zij 10 euro. Als ze echter besluiten het kwartaalblad voortaan digitaal te ontvangen betalen zij voor hun vriendenlidmaatschap 40 euro (incl abo op WWW).

mvg-Ben

Ben Wegman - 30 nov 2015 - 14:41







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu