stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Walen Leiden begin 17e eeuw = opgelost



Profiel afbeelding

Een paar maanden geleden kwam ik via een e-mailing op een forumdraad en van daar op een website van iemand die fantastisch onderzoek had gedaan naar Walen die begin 17e eeuw in Leiden aankwamen, als ik me niet vergis vanuit één specifieke stad, met behulp van DTB boeken, notariele akten etc in beide plaatsen. Helaas heb ik de URL's niet opgeslagen en kan het nu nergens meer vinden. Weet hier misschien iemand waar ik het over heb?

Maggy - 29 jan 2016 - 10:44

Zo maar enkele linken, misschien kan je er wat mee?

PDF]Leidenaren en immigranten in de Gouden Eeuw: integratie ...

www.oudleiden.nl/pdf2/jaarboek1996_04.pdf

Leidenaren en immigranten in de Gouden Eeuw: integratie of groepsvorming?' ... Vlamingen, Brabanders en Walen massaal hun heil in de Republiek en in mindere mate in ..... Leiden wat integratie betreft een goede start hebben gemaakt.

--------------

http://cbg-migranten.blogspot.nl/2012/01/acta-van-de-waalse-kerken-1601-1697.html

http://resources.huygens.knaw.nl/retroboeken/eglises_wallonnes/#page=1012&accessor=toc&source=1&view=imagePane

Everardus Rollema - 29 jan 2016 - 13:26

of misschien deze:  www.mijnstambomen.nl

Cees Barthel - 29 jan 2016 - 14:11

sprangers - 29 jan 2016 - 15:11

Alledrie van harte bedankt voor het meedenken, de link die spangers heeft aangedragen is waar ik naar op zoek was. Zoeken naar "leiden" door het hele forum levert dus niks op als er steeds "leidse" in het topic staat... Dat had ik toch zelf moeten kunnen bedenken, stomstomstom.

Maggy - 29 jan 2016 - 15:52

Maggy,

Heel hartelijk dank voor de zijdelings toegezwaaide lof. Mijn onderzoek is "helaas" tot nu toe nog beperkt tot de DTB boeken van Tourcoing (Toerconje) die integraal op mijn website staan plus wat rondneuzen in DTB boeken van omliggende plaatsen om mogelijk meer familieverbanden te vinden speciaal voor de Boussemar familie waarvan ik uiteindelijk ook deel uitmaak. Boussemar is verbasterd tot Bosma en mijn Oma was een Bosma. De trek van de familie Boussemar van Tourcoing via Lille (Rijssel) en het "hotbed" van protestantisme in Frankrijk in die tijd: Guines (bij Calais) om toen in 1628 in Leiden intrede te doen in de Leidse Waalse kerk is nu aardig in kaart gebracht.

Bij het neuzen in allerlei kom je natuurlijk interessante dingen tegen. Mocht u specifieke vragen hebben, stuur een email via mijn profiel en wie weet misschien ben ik wel eens wat tegengekomen.

Met vriendelijke groet

Hein de Vries - Atlin BC Canada

Hein de Vries - 30 jan 2016 - 01:24

Inmiddels heb ik Hein de Vries een mailtje gestuurd en mag er van mij "opgelost" in de titel.

Maggy - 1 feb 2016 - 14:33

Maggy,

 

Dat kan je zelf ook doen met het woordje bewerk rechts onder eerste bericht van dit topic.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 1 feb 2016 - 15:20


bedankt, weer wat geleerd

Maggy - 1 feb 2016 - 18:02







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu