stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » Herberg "Het Wapen van Gorinchem"

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

In de Staatscourant van 1825 staat een publicatie dat een bestek van een aanbesteding van overheidswege door iedereen kan worden ingezien in "Het wapen van Gorinchem" te Gorinchem (kastelein C. Gestman, waarschijnlijk Cornelis Gestman) Wie weet iets over deze herberg, taveerne of drinklokaal en/of de kastelein?

In 1829 staat (dezelfde?) C.Gestman vermeld als kastelein van een etablissement aan de Grote Markt te Groningen. De naam van het etablissement is evenwel niet vermeld. Er waren aan de Grote Markt in die tijd minstens vier verschillende herbergen of taveernes. Ook daarover zoek ik informatie.

Jaap Gestman Geradts

Misschien kun je contact opnemen met de historische vereniging Gorcum. Ik heb in een oud blad van de vereniging op internet de nodige huis beschrijvingen gevonden, waaronder ook enkele herbergen met hun herbergier. 

Zie https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.oud-gorcum.nl/ogv/ogv-034.pdf&ved=0ahUKEwjQp7bYv8XLAhUJliwKHQuPDtYQFggjMAQ&usg=AFQjCNEj5kbkgHJwY_jo6Wn-6jUEFBWulw&sig2=WyOl1miTsYFUEDS15tqrnA

Op http://www.oud-gorcum.nl/oud-gorcum-varia.html kun je zoekopdracht ingeven en zo wellicht handig filteren op naam van de herberg (ier).

Bedet

Zoeken met trefwoord  "wapen van gorinchem" in:

Regionaal Archief Gorinchem, krantenviewer:
http://gorinchem.courant.nu/

Delpher-historische kranten Kon Bibliotheek:
www.delpher.nl


Verder via google gevonden:
http://www.hogenda.nl/wp-content/plugins/hogenda-search/download_attachment.php?id=9682&type=loanroom

pagina 13:
16-8-1639:  Arnout Praam te Dordrecht met de helft bij overdracht door Arnout Kamp, waard van het Wapen van Gorinchem te Den Haag, voor Johan van Rijswijk te Woudrichem, zijn zwa-
ger, LRK 148 c. Altena fol. 15v-16v.
 

T van B


Hartelijk dank voor de hulp

Ik zal de links zeker gaan checken.

De hogenda-link betreft helaas een andere herberg, namelijk een herberg in Den Haag. Ik zoek een gelijknamige herberg in Gorinchem zelf.

Ik vraag me af of deze nog bestaat en waar hij was gelegen binnen Gorinchem.

prettige avond

Jaap gestman geradts

Jaap Gestman GeradtsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!