stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Boos op CBG

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben volgens mij geen klaagziek typ. Als ik in een forum mensen zie klagen over wat ze op hun lever hebben, of de klacht op zich terecht, begrijpelijk of tot zelfs klinkklare nonsense is, ik heb meestal de neiging er zo genuanceerd mogelijk op te reageren. Ik hoop zo enigszins de gemoederen binnen de perken te houden...
Vandaag echter voel ik een onbedwingbare neiging tot schreeuwen, ik ben BOOS op CBG.
Nee, het gaat me niet om de hier al veel bediscussieerde vervallende tegoeden en dergelijke. Maar om het keer op keer aanlopen tegen een muur van vriend-onvriendelijkheid.

Een paar voorbeeldjes: Ik ben een tijdje geleden van gewoon vriend naar digitaal vriend overgestapt. Daar was al wat wrevel aan voorafgegaan die ik hier niet wil uitkouwen. Ik verwachtte dat de GEN nu voortaan als PDF of andere e-publicatie in mijn email of downloadbaar zou komen. Helaas, ik krijg geen email meldingen wanneer er weer een GEN online staat, hij blijkt niet downloadbaar, niet uitprintbaar, niet offline leesbaar, je kunt er geen aantekeningen in te kunnen maken. Ik ben bang dat ik binnenkort weer terug zal moeten naar de papieren versie, die ik gewoon op de mat kan zien liggen, die ik gewoon kan uitlenen, waar ik een kopietje van kan draaien, waar ik aantekeningen in kan maken, die ik op het strand kan lezen etc. Al dit ongemak heeft volgens CBG "een auteursrechtelijke oorzaak". Ik dacht dat anno 2016 de auteursrecht kwesties van offline leesbare annoteerbare e-publicaties toch wel uitstekend geregeld waren?

De voor mij eerste online GEN sinds de ingang van mijn digitaal abonnement, daarvan heb ik inderdaad wel een email gekregen, daarna niet meer. Ik had eerst problemen met inloggen, dat heeft CBG netjes en vlot opgelost. Vervolgens had ik ruzie met de interface die totaal anders is dan ik bij welk programma dan ook gewend ben. Verder pleegt het een enorme aanslag op het geheugen van mijn computer, waardoor na ongeveer 2/3 te hebben gelezen de pagina's steeds trager en minder scherp laden. Hier blijkt omheen te komen door mijn browser met andere open tabs te sluiten en een lege schone browsersessie te openen, en ook geen andere programma's in de achtergrond te draaien. Multitasken zit er dus niet in.

Tot mijn stomme verbazing kwam ik pas op Facebook van een andere Vriend van CBG de mededeling tegen dat er weer een GEN was verschenen. Bij navraag bleek dat ze dit uit de nieuwsbrief had, en dat je je daar op CBG.nl voor kunt aanmelden. Potverdepotver, ik ben digitaal vriend, ik lees mijn email behoorlijk nauwgezet, waarom is er nooit iemand bij CBG op het idee gekomen dat ik mogelijkerwijs wel eens geïnteresseerd zou kunnen zijn in die nieuwsbrief?

Dat CBG ook een facebook pagina heeft, daar heeft ook nooit iemand me op gewezen voor zover ik me kan herinneren. Die heb ik bij toeval gevonden.

Ander onderwerp, Famillement. Heeft vast in de nieuwsbrief en/of GEN gestaan. Dat het Famillement eraan komt weet ik echter uitsluitend van NGV...

Famillement.nl redirect me naar het CBG blog over de dag. Hier is onder andere een schema te vinden met alles wat er te beleven valt, de tijden, plaatsen, sprekers... Elk onderdeel aanklikbaar, leidt keurig naar verdere informatie... met ANDERE aanvangstijden, althans dat viel me toevallig op bij de programmapunten van Martine Letterie. Of de rest wel klopt heb ik niet gecheckt. Emailtje naar CBG, daar is tot op heden niet op gereageerd. Gisteren, toen ik toevallig de CBG Facebook pagina vond daar ook nog maar eens geklaagd, kreeg daar wel reactie van de (hopelijk) juiste tijd van Letterie, maar de website blijkt niet gecorrigeerd...

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Klagen bij CBG heeft kennelijk geen enkele zin, misschien de schandpaal methode wel?

Maggy

Even een reactie en mijn bevindingen.

Het overzetten van mij van Vriend naar digitaal Vriend is probleemloos verlopen.

Downloaden van een pagina GEN geeft bij mij geen problemen, het CBG heeft nimmer aangegeven dat de aanbieding via een PDF bestand zou komen, helaas is dit een optie voor je geworden, die je zelf heb toebedacht of te wel had gehoopt.

Gegevens uit Gen kan ik kopieēren in een eigen bestand en zonodig opslaan en uitprinten, maar dat moet dan wel pagina voor pagina gebeuren. Zelf kopieer ik alleen artikelen die me boeien, daar het aantal bladzijden in Gen mij net iets te veel van het goede is. Heb je toch liever de papierenversie, dan moet je de Vriendschap inderdaad weer omzetten. Je krijgt dan tevens weer korting op persoonskaarten/lijsten, c.q. publicaties, maar dan dien je voor WWW weer aanvullend 10 euro te betalen als je meerdere zoekmethodes wil hebben.

Toen ik nog gewoon Vriend was stond er in hun Gennummer en ook in de uitgaven daarvoor, dat je je kan aanmelden voor de nieuwsbrief. Overigens is de Nieuwsbrief er al diverse jaren en was mij bekend.

Zie ook www.cbg.nl voor nieuwsbrief 3e van linksboven, ik neem aan dat je vele malen op deze home-pag. bent geweest. Ook ziet U de logo van facebook.

In de nieuwsbrief van het CBG stond geschreven over het familliement, deze dag wordt niet alleen georganiseerd door het CBG. Verder heb ik deze dag toch maar extra vermeld in subforum " Actualiteit" .

Ik ben het met je eens dat de communicatielijn met het CBG veel beter kan en de ervaring dat de dienstverlening in hun studiezaal zeer gebrekkig is en er hangt een ongezellige doodse sfeer. Overigens wel van toepassing op het stamboomonderzoek.Onschuldig

Iemands boosheid kan ik niet wegnemen en een ieder moet zelf beslissen, welk pakket het beste past.

Succes met je beslissing en wie weet ben je net als ik morgen in Utrecht.

Vriendelijke groet,

Everardus

Zie tweede bericht Nieuwsbrief

Everardus Rollema

CBG nieuwsbrief, mei 2016

View this email in your browser

 

Beste lezer,

Het CBG werkt hard aan de toekomst. Dat kon u al merken aan onze nieuwe naam, ons nieuwe kwartaalblad - dat nu óók digitaal te lezen is - en de nieuwe abonnementsvormen. We steken het CBG ook in een nieuw jasje met een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Aan de website wordt momenteel hard gewerkt, we hopen u binnenkort te kunnen verrassen.

 

 

Het Famillement komt eraan!

Het is nu echt bijna zover: het Famillement in Utrecht. Dit jaar organiseert het CBG samen met Het Utrechts Archief op donderdag 2 juni 2016 dit grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Op het programma staan onder andere een lezing van Maarten van Rossem en interviews met Jan Siebelink, Annejet van der Zijl en Dominique van der Heyde. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, interviews, een informatiemarkt en rondleidingen. De entree is gratis; de dag begint om 11.00 uur en duurt tot circa 19.00 uur.
 

 

Het volledige programma is te vinden op www.famillement.nl

 

 

 

Vriendenactie

 

We hopen tijdens het Famillement een groot aantal Vrienden te mogen verwelkomen. En we willen dan onze dank voor hun steun aan het CBG tonen. Dat betekent dat klassieke en digitale Vrienden een presentje kunnen verwachten bij onze Vriendenkraam. Hier kunt u namelijk gratis of met korting publicaties aanschaffen op basis van uw Vriendschapsjaren; ook jonge Vrienden zullen niet worden teleurgesteld. Zorg ervoor dat u uw Vriendnummer of postcode bij de hand hebt. Wees er vroeg bij, want op is op! Meer informatie: www.famillement.nl.

 

 

 

De Nederlandse FamilienamenBank (NFB) is nu te bereiken via www.cbgfamilienamen.nl. Hiermee is de overdracht van de site van het Meertens Instituut naar het CBG helemaal afgerond. Binnenkort zal ook het uiterlijk van de website aangepast worden: moderner én in de stijl van het nieuwe CBG beeldmerk. Inhoudelijk blijft de site hetzelfde, dus u kunt naar hartelust blijven zoeken naar de betekenis en verspreiding van familienamen!

 

 

 

Veranderingen Digitale Studiezaal

 

In de Digitale Studiezaal van het CBG vindt u afbeeldingen van familiehistorisch materiaal als familieadvertenties, het Algemeen Politieblad, bidprentjes en foto's. Voor de meeste afbeeldingen wordt een vergoeding gevraagd via de zogenaamde eenheden. Met ingang van 1 juli 2016 is het voor Vrienden (klassiek én digitaal) niet meer nodig per afbeelding te betalen; de eenheden komen dan te vervallen.

 

Voor niet-Vrienden wordt een dagtarief van € 6,- ingesteld. Voor de komende periode geldt dan ook dat wij u adviseren alle eenheden op te maken. Zowel klassieke als digitale Vrienden kunnen met ingang van 1 juli vrij bladeren in de beschikbare bronnen. Aan het aantal dagelijks te downloaden afbeeldingen zit een maximum - dit om oneigenlijk gebruik te voorkomen. Met deze vrije toegang maken wij het beschikbare materiaal in de Digitale Studiezaal steeds toegankelijker en hopen wij uw onderzoek te vergemakkelijken.

 

 

Agenda
 

Stamboomcafé 31 mei
Kim Heijdenrijk schreef in de eerste Gen. van 2016 over haar zoektocht naar de Haagse wees George Krul. In het Stamboomcafé vertelt ze er meer over.

Famillement
Op 2 juni vieren we het Famillement.

Stamboomcafé 28 juni
Jitske Veldman en Gea ter Heege vertellen over hun workshops 'het schrijven van familieverhalen'.

Praktische informatie
Tijd: 16.00-18.00 uur
Locatie: CBG (Beresteynzaal)
Aanmelden: stamboomcafe@cbg.nl
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe Gen juni 2016!
 

De nieuwe Gen. is uit. En heeft als thema - natuurlijk - het Famillement. Met artikelen over het huis van de Vrou van Renswou, Utrechtse familienamen en 'de parentelenbouwers'. Maar ook veel meer: de schipbreukelingen op de Faeroër, drie generaties Donker, en je stamboom op app en tablet. En nog veel meer. Léés die Gen!

Twitter

Facebook

LinkedIn

Website

Email

 

 

Copyright © 2016 CBG|Centrum voor familiegeschiedenis, All rights reserved.

Wilt u deze mail in het vervolg niet meer ontvangen? Meld u dan af.

Everardus Rollema

Ben digitale vriend geworden en dat ging probleemloos en kan dus nu ook alles op WieWasWie. Heb mij nu aangemeld op de nieuwsbrief maar volgens mij was ik dit al. Gen kan ik op hun website niet vinden. Een trage computer ligt aan je zelf. Ik heb een nieuwe met ssd schijf en kan multitasken en vele pagina's in mijn browser openen en heb glasvezel met 100 mb internet.

marcel

Daar ik al jarenlang WieWasWie gebruik en dit in handen is overgegaan in het CBG, ben ik reeds vorig jaar digitaal lid geworden. Alleen heb ik tot nu toe geen enkele mail van ze ontvangen. Van het familie evenement in Utrecht was ik op de hoogte door een mededeling van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie.

Wenen, Herman Duizend

Herman Duizend

Ik merkte gisteren dat al mijn eenheden ineens weg zijn... Ik heb mijn vriendschap opgezegd, maar ik had niet gedacht dat alle eenheden ineens weg zouden zijn, dacht ze tot 1 juli nog geldig zouden zijn.

Marloes van Adrichem Japink

Marloes heeft U Uw Vriendschap opgezegd per 1 juli 2016, dan zou ik zeker het CBG hierover een berichtje sturen.

 

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

@Everardus Zo lang ik de GEN op papier kreeg had ik niet alleen geen weet van het bestaan van de nieuwsbrief, maar er ook geen behoefte aan. Op de CBG.nl website kom ik zo goed als nooit. Wie mijn voorouders waren weet ik voor 99%, mijn onderzoek richt zich vrijwel uitsluitend op het achterhalen van graven, brieven, lakzegels, notariele akten etc van die 16e en 17e eeuwse mensen. Daar kan CBG me echt niet bij helpen. Maar dat ze niet begrijpen dat het juist voor mensen die van papieren naar digitaal lidmaatschap waarschijnlijk zou kunnen zijn dat deze mogelijkerwijs behoefte zouden kunnen hebben aan de email nieuwsbrief en/of email notificatie wanneer er weer een GEN online staat... En je ziet't ik ben niet de enige die dit als een probleem ervaart. En hoeveel vrienden van CBG zullen er zijn die deze forumdraad ook niet lezen en er misschien OOIT achter zullen komen dat nieuwsbrief en GEN online bestaan...

@marcel GEN kun je lezen op http://www.genmagazine.nl/ dan moet je wel inloggen maar niet met je gewone CBG wachtwoord. Gebruikersnaam bestaat uit de eerste drie letters van je achternaam met je lidnummer, eerste letter hoofdletter. Wachtwoord is je postcode.
Marcel, dit is geen trage computer en ik kan normaal gesproken nog best stroringsvrij een youtube filmpje fullscrean streamen terwijl ik 200+ tabs in mijn browser open heb staan, plus een aantal dikke PDF's zit uit te spitten, Word en zo nog wat programma's open heb staan. De aanslag die GEN doet op mijn beschikbare RAM en CPU is niet van deze tijd. Fout ligt bij CBG, niet bij mij.

De eerlijkheid gebiedt me ook nog een verslagje van mijn ervaringen van het Famillement. Het was makkelijk te vinden, het weer werkte mee, het aantal kraampjes mag van mij omhoog maar was redelijk. De sfeer over het geheel genomen was prima. Hapjes en drankjes ruim voldoende van prima kwaliteit tegen prima prijzen, snel en vriendelijk personeel. Voor zover ik kon vinden was er geen personenlift naar de eerste verdieping. De monumentale hoge stenen trap is voor mensen met een slechte conditie niet bepaald een pretje. Het gebouw heeft ook nog's onvoldoende ventilatie met zoveel mensen binnen. Hier en daar behoorlijk dringen. Het ergste was het kamertje (studieZAAL genaamd!?)  waarin Yvonne Prins de expertmeeting over VOC hield... eer ik daar mijn tenen naar binnen gewurmd had, ben ik er weer weggevlucht. De Lutherse kerk heb ik niet van binnen gezien, het eerste onderdeel dat ik er wilde bijwonen zat vol. Ik was bepaald niet de enige die op de stoep werd tegengehouden. Omdat ook de andere prgrammaonderdelen die ik op mijn lijstje had staan hetzij in de studiezaal hetzij in de Lutherse kerk zouden zijn. heb ik de moed opgegeven. Elk nadeel hep se voordeel, ik was lekker vroeg thuis.

Maggy

Herman,

 

WWW (daarvoor Genlias) is inderdaad nu in het beheer van het CBG.

Echter het gebruik van WWW als digitaal Vriend staat los van de Nieuwsbrief van het CBG.

Ik neem aan, dat U pas eind 2015 digitaal vriend bent geworden.

Handig is het wel om af en toe de site van het CBG te raadplegen.

Mocht U verder klachten hebben, neem dan contact op met het CBG, daar het stamboomforum hier niets aan kan doen.

Groet,

Everardus moderator stamboomforum

Everardus Rollema

Bedankt voor deze info!

Herman Duizend

Maggy,

Ik heb me gisteren in Utrecht prima vermaakt, hoewel ik het in Leiden 2 jaar geleden overzichterlijker vond en ook meer sfeer.

Ook de lezing van Maarten van Rossum, in de lutherse kerk, ik had een goede plaats, echter zijn betoog ging van de hak op de tak, verder wel vermakelijk.

Alles maar met een korreltje zout genomen.

Heb je zelf nog je beklag gedaan bij het CBG in Utrecht, een uitgelezen kans.

Zelf heb ik nog gesproken met de pl.verv. directeur de heer R. van Drie en vertegewoordigers van het CBG en de laatste dit topic laten zien.

Goed weekend.

Everardus

Everardus Rollema

Ik sluit me aan bij de ervaringen van Maggy betreffende Famillement. Ook ik miste de lezingen wegens plaatsgebrek en was dus ook vroeg thuis.

Piet van Niekerken

Nog even betrefrende de opmerking van Maggy,

Voor zover ik kon vinden was er geen personenlift naar de eerste verdieping.

Er was wel een personenlift, zag er keurig uit, in het gebouw naar de 1e verdieping, vlak bij de ingang, waar ik  zelf ook gebruik van heb gemaakt.

De lift ging niet naar de benedenverdieping van het toilet, echter op de begane grond was een invalidetoilet.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

Rara wat kwam er twee uur geleden op 6 juni 2016, 15:33 in mijn  email? Jawel, de "aankondiging" van CBG dat de nieuwe GEN online staat. En daarin valt dan weer te lezen dat het Famillement van 2016 op 2 juni 2016 in Utrecht wordt gehouden. Nou duiken genealogen graag in het verleden, maar over een tijdmachine beschikken we nog niet, CBG!

Maggy


Ook ik heb een grief richting CBG

Ik heb tweemaal een oude foto opgestuurd voor GEN. Kreeg bericht dat de keuze niet op mijn foto gevallen was, maar dat die foto wel op Facebook zou verschijnen. Ik zelf heb dat niet kunnen vast stellen. En als je aan CBG vraagt waa de foto dan staat krijg niet eens antwoord. Slordig op z'n minst.

VuykPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!