stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » CBG en microfiches bronnenzaal

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Bericht (flink verstopt op de site van het CBG)

 

Vraag:

Hoe kan ik via de website informatie vinden over de collectie microfiches van het CBG?

 

Antwoord:

De collectie microfiches die op de bronnenzaal van het CBG staat, is niet geïndexeerd op CBG Verzamelingen. Omdat veel van de bronnen op die microfiches tegenwoordig online te vinden zijn, zal de collectie worden afgebouwd en langzamerhand uit de bronnenzaal verdwijnen. Daarbij zal het CBG nagaan welke van deze bronnen al digitaal beschikbaar zijn of komen en welke het zelf zal digitaliseren en online beschikbaar zal stellen.

De bronnen van het Nationaal Archief die in de bronnenzaal van het CBG op microfiche of microfilm zijn te raadplegen, worden meegenomen in de digitaliseringsplannen van het Nationaal Archief

Everardus Rollema

Betreft het hier de microfichecollectie van de DTB van Zuid-Holland, zoals te vinden op pp. 322-330 van het Overzicht van alle Doop-, Trouw-, Begraaf- en Gaarderboeken van Zuid-Holland (scans van kopiecollectie) op gahetNA?


te benaderen via 
http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoek-doen/officieel-document/dtb-1
Zie rechtsboven, onder het kopje Bijlage(n).

Pauwel

 

Hoi Pauwel

Het gaat om alle microfiches, uiteraard weet ik wat er bij GaHetNa is te vinden, maar dat is niet wat ik bedoel.

Ik heb hierover contact opgenomen met de directie en er zou opnieuw naar gekeken worden.

Ik vind het van belang om te weten, van welke plaatsen in Nederland microfiches aanwezig zijn in de studieruimte.

Verder o.a. Indonesië, Antillen, Suriname, Hof van Friesland, Duitsland, bevolkingsregisters, RA van vele plaatsen en veel en veel meer.

Indien ik niet weet wat er is, dan is het zonde van mijn tijd en reiskosten, als later blijkt dat er geen microfiches zijn van een bepaald archief waar ik dan op zoek naar ben.

Op de oude website kon dat wel.

Hierbij wordt een bezoek aan de studieruimte ontmoedigd.

Ik heb gevraagd of op de nieuwe site een link kan worden aangebracht naar een pdf bestand met een alfabetische volgorde van provincies en plaatsen/gemeenten, landen, zodat je weet wat er aanwezig is.

Wel een studieruimte, maar geen index meer op de microfiches is een voorbode om alle microfiches te dumpen en wellcht de studieruimte op te heffen.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

Pauwel

 

Nog even omtrent je vraag:

 

Betreft het hier de microfichecollectie van de DTB van Zuid-Holland, zoals te vinden op pp. 322-330 van het Overzicht van alle Doop-, Trouw-, Begraaf- en Gaarderboeken van Zuid-Holland (scans van kopiecollectie) op gahetNA?

-----------------------------------------------------

Dit bestand is destijds inderdaad op mijn verzoek toch opgenomen op de site, na eerst wat strubbelingen te hebben ondervonden.

Bijlage(n)

Pictogram application/pdfOverzicht van alle Doop-, Trouw-, Begraaf- en Gaarderboeken van Zuid-Holland (scans van kopiecollectie) op gahetNA

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

zoekakten.nl


Bedankt  (J.V. ) Zoekakten,

 

Dat zijn de bronnen etc.  die zijn overgebracht vanuit de voormalige studiezaal van het Het Nationaal Archief naar de bronnenzaal van het CBG.

Hopelijk ziet de directie van het CBG het belang er van in om een totaal overzicht van alle microfiches als pdf bestand te plaatsen op hun vernieuwde site.

Ik blijf het vreemd vinden, dat het CBG niet begrijpt  dat een reeds bestaand bestand, niet meer is opgenomen en voor de onderzoeker van belang is om om in het digitale tijdperk je thuis voor te bereiden voor een eventueel bezoek aan de bronnenzaal

Ik ga niet meer naar een Archief, als ik niet weet wat er in huis is.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!