stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » Tollenshuis archieven Rijswijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit is eigenlijk een vraag aan Everardus. In de indexen in Rijswijk, te vinden in Gahetna, wordt verwezen naar aktes, of boeken. Bijv. R2-219 bij een trouwdatum, of R2-116 bij een geboortedatum.

- staan deze aktes ook in Gahetna en hoe vind ik ze?

- als ze niet on-line staan, waar kan ik ze dan vinden? In Rijswijk zelf (ev. in kopie), of in Den Haag.

Vast hartelijk bedankt

HG Ineke Riem Vis

Ineke Riem Vis

klik hier: http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/eadid/3.04.16.126

Zie de gebruiksaanwijzing op GaHetNa: http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/ik-zoek-iemand-doop-trouw-en-begraafboeken-zuid-holland-voor-1811

  1.  Zoek het juiste DTB-boek

    Als u de plaats en het boeknummer of de datum weet, kun u het juiste DTB-boek opzoeken. Kies de plaats in het volgende overzicht:

    Klik vervolgens in dit overzicht op het boeknummer dat u gevonden had. U komt terecht in de inventaris van de DTB van die plaats. Door de boomstructuur te openen gaat u naar het juiste boek.   

Jan Clavaux

Beste Ineke,

Zie bij Rijswijk.

http://www.gahetna.nl/sites/default/files/bijlagen/brouwer_sept_2010_rev_2012.pdf

 

Verder het antwoord van Jan, je zou ook nog kunnen zoeken naar een persoon via het Gemeente Archief van Delft.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

Dag Jan,

Bedankt voor je reactie. Ik ben nog even aan het snuffelen geweest, maar de specifieke tak die ik zoek (Riem) in die specifieke periode (1700-1800 in Rijswijk) is digitaal niet te vinden, of ik ben gewoon een slechte zoeker, dat kan natuurlijk ook. Er is materiaal in het CBG, want dat heb ik jaren geleden gezien, dus ik moet daar maar weer eens een bezoekje gaan brengen. Niet alles kan op het net staan.

Nogmaals bedankt,

Hartelijke Groeten Ineke Riem Vis

Ineke Riem Vis

Dag Everardus,

Ik merk al dat ik iets te vlug was met de links die je me stuurde. Er valt nog wel het één en ander uit te pluizen. Dus dat ga ik nog doen, niet nu, andere taken wachten, maar als ik nog iets vindt, krijg je het te horen.

Groet

Ineke

Ineke Riem Vis

Dag Ineke,

 

Het is alweer een tijd geleden, dat ik gegevens voor je hebt gezocht boj het RHI in Rijswijk.

Ik heb je een PB gestuurd.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

Dag Jan en Everardus,

Mijn probleem is min of meer opgelost, dank zij jullie. Via Delft kom ik idd makkelijk bij de boeken en de originele aktes. Er staat meestal niet meer in dan in de overzichten (afgezien van de kosten van het begraven), maar ik kan in ieder geval afdrukken maken van de aktes. Ook via GahetNa gaat het nu beter, mbv de link die Jan stuurde. Ik heb GhN altijd een wat stug programma gevonden om mee te werken, maar ik kom er weer helemaal in. Ik ga nu eerst verzamelen en opslaan. Mocht ik nog ergens moeilijkheden hebben, dan kom ik graag nog even terug Doei!

HG Ineke

Ineke Riem Vis

Dag Ineke,

Weet je of jouw Riems protestant waren? Zo ja, kan ik nog eens in het kerkarchief kijken of daar iets te vinden is. Dan zou het wel mooi zijn als je iets preciezer jaartallen weet.

Ruud Poortier

Ineke,

Vergeet ook niet om in de digitale arena te zoeken op de naam Riem, er zijn enkele not. akten.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

Dag Ruud en Everardus,

Ja Ruud, de fam Riem was protestant en dankzij Jan Claveau en Everardus heb ik de inschrijvingen bij de indexen gevonden via het archief van Delft. Een datum die ik niet meteeen kan plaatsen is 09-03-1721 bij Coenraad (Conrad) Riem R2-53 en van Ernst Coenraad, zijn zoon, heb ik wel de inschrijving van ondertrouw in de gaarderboeken, maar niet de inschrijving van het huwelijk zelf op 28-05-1741 R2-261 gevonden.

Ik heb wel uitgebreid in de digitale arena zitten snuffelen. Die was onbekend voor mij. Hierdoor gaat geschiedenis leven. Blijkbaar waren 2 zonen van Coenraad meester timmerman en een kleinzoon Hendrik Riem, magistraat in Rijswijk. Ik vind het ook altijd leuk om handtekeningen te zien, zo is Adam Riem getuige bij een geschil over een erfenis. Alle getuigen zetten een kruisje, behalve Adam, tja als timmerman zal je wel eens het één en ander op papier (of hout) moeten zetten.

Het is leuk om te zien hoeveel er toch te vinden is, waar je als niet geoefend genealoog niet zo gauw bij komt. Gelukkig hebben we dan ons stamboomforum met zijn altijd behulpvaardige deskundigen Doei!

Ineke Riem Vis

Everardus Rollema

Everardus Rollema

Ernst Coenraad Riem was diaken in Rijswijk in 1754-1756 en 1762. Hij plaatst zijn handtekening onder stukken en houdt in 1756 en 1762 de boekhouding van de bedeling bij. Ik heb daarvan foto's gemaakt. Er is misschien nog méér te vinden, maar dat is bladerwerk, want van het Rijswijkse kerkarchief bestaat geen volledige index.

Ik kom nog tegen Elisabeth Riem. Zij was gehuwd met Jan Rensing en in 1796 wordt een stuk opgesteld over het onderhoud van de minderjarige kinderen.  Wat er precies in staat, weet ik nog niet, het is moeilijk te ontcijferen, daar moet ik even voor gaan zitten.

Geef maar aan of je voor dit alles belangstelling hebt!

.

Ruud Poortier


Dag Ruud,

Hartelijk dank voor je zoekwerk. En ja ik ben geïnteresserd, maar ik stuurde je inmiddels een PB.

Hartelijke Groet

Ineke Riem Vis

Ineke Riem Vis
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!