stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Woonkaarten Amsterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Weet niet of ik dit hier kan plaatsen, maar toch !!

Op de pk van  J Haagsma (1925) (Galjaard) staan al zijn woonadressen vermeld (periode 1959/1966).

1. Verhuisd van de 2e Jan Steenstraat 89 3 hoog naar de Oosterparkstraat 148 1 hoog.

2. Gaat hiervandaan naar de Beursstraat 7 huis.        OPGELOST

JC Willemse (1919) (Eschweiler) verhuisd in 1945 van de 1e Jan Steenstraat 104 hs/1 hoog naar de La Reijstraat 15 3 hoog, en verhuisd dan naar Indonesië.(periode 1945/1954)

JC Willems wordt niet bij naam vernoemd in de 1e Jan Steenstraat.

Misschien dat iemand een verklaring heeft, voor het niet vermelden van deze namen op die adressen,  tussen ( ) een 2e naam waar ik naar gekeken heb.

BVD, vr groet

Arie Haagsma

Bij de Rotterdamse Woonkaarten staat op de voorkant de naam van de hoofdbewoner met aantal mannelijke/vrouwelijk bewoners (meestal man, vrouw en kinderen d.w.z. zonder naamvermeldingen)   en op de achterkant namen van inwonenden (w.o. dienstboden). Op de achterkant van de Amsterdamse Woonkaart staat niemand?

Martin Jongkoen

@ Arie Haagsma

Dit ben ik ook al een paar keer tegengekomen. Ben benieuwd of iemand daar een verklaring voor heeft.

 

@ Martin Jongkoen

Op de achterkant van de Amsterdamse Woonkaarten staan wel degelijk de namen van inwonenden vermeld. De Amsterdamse kaarten zijn wel zo gescand dat ze in beeld onder elkaar staan en dus niet als voor- en achterkant. Op de Woonkaart van mijn geboorteadres staat aan de 'achterkant' mijn inwonende opa vermeld. Dit heb ik al op zoveel andere kaarten ook gezien. 

Mary Schroder

Arie, toen hij met mijn nicht Alida Eschweiler trouwde op 14-03-1945 had hij verschillende inwonende adressen, ook bij haar zus in de Govert Flinck.

Ik denk dat hij niet de moeite nam om zich officieel in te schrijven. Ik weet niet de datum waarop hij naar de La Reijstraat verhuisde, maar ik dacht kort na hun huwelijk.

John Wijnands

Bedankt John,

Weet inmiddels dat hij geen hoofdbewoner was in de Jan Steenstr. na hun trouwen gingen zij gelijk naar de La Reijstraat.

 

Van J.Haagsma is opgelost, ondanks alle verwijzingen naar de 1e Oosterparkstr te Amsterdam, moest het in de Oosterparkstraat zijn.

 

vr gr

Arie Haagsma

Is er in de bovenstaande vraag/antwoord stelling mogelijk bekend welk huisnr in de Govert Flinkstraat ???  van vermelde JC Willems, is bekend dat zijn ouders in de jan Steenstr nr 20 en nr 25 hebben gewoond.

Arie Haagsma

Arie, dat was op nr. 392 2 hoog bij Elisabeth Gesina.

John Wijnands


Bedankt John, Kijk ook eens bij de 1e Jan Steenstraat 120 benedenhuis. Alles opgelost aangaande de woonadressen.

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!