stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » Nieuwe kerk Rotterdam = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Goedenavond. Er staat op de akte van begraven vermeld, dat mijn voorouder begraven is in de kelder van de nieuwe kerk in Rotterdam in 1698. Wie kan mij iets meer vertellen over deze kerk? Ik heb overal proberen te zoeken, maar nergens vinden welke kerk dit geweest moet zijn. Alvast bedankt. Groetjes Anja

anja gardenier

Hallo Anja,

Deze info komt van de website http://www.engelfriet.net/Alie/Hans/oudekerken.htm, daar vind je nog veel meer info over de kerken in Rotterdam.

In 1676 is de Zuiderkerk aanzienlijk vergroot en in 1690 werd er een torentje toegevoegd. Tot 1844 heeft dit kerkgebouw gestaan. Toen is het vervangen door de Zuiderkerk, die in 1940 werd verwoest. Het vierde kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente was de Nieuwe- of Oosterkerk in de Hoogstraat, die op 1 januari 1682 door de bekende predikant Franciscus Ridderus werd ingewijd.

Ria Hendriks

Geweldig! dank je wel. Ik ben hier echt weken naar opzoek geweest. Nogmaals dank voor de moeite. Groetjes Anja

anja gardenier

Hallo goedenavond, Op Facebook zijn er diverse groepen over oud Rotterdam. Daar komen regelmatig oude foto's en tekeningen voorbij.

Piet Buitendijk


Op facebook is een groep "old rotterdam"daar kan je volgens mij ook vragen stellen.

jan van der HoffPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!