stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Toegankelijkheid website archief amsterdam


Profiel afbeelding

Het valt mij op dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen de websites van de verschillende archieven in Nederland. Zo vind ik bijvoorbeeld allegroningers.nl , waterlandsarchief.nl en de website van het archief van Dordrecht zeer toegankelijk en logisch. Terwijl ik de website van het Amsterdams archief maar niet onder de knie krijg, het lijkt alsof er alleen meta-informatie te vinden is. Staat daar nou zo weinig in of snap ik niet hoe het werkt?

Wie is een ervaren zoeker op deze website en kan mij vertellen wat 'de truc'  is?

Bergman

Ik heb geen idee waar het mis gaat bij jouw zoekakties, maar je maakt toch wel gebruik van dit stukje site van Amsterdams stadsarchief om e.e.a. op te zoeken?

https://archief.amsterdam/indexen/index.nl.html

Meer gegevens zijn nog niet geindexeerd en via de site te vinden. Er zijn diverse archiefdelen inmiddels wel gedigitaaliseerd maar nog niet geindexeerd (daarvoor zul je moeten bladeren)

Je kunt op de site van stadsarchief Amsterdam echter niet zoeken op burgerlijke standgegevens. Wel zijn diverse andere bronnen goed toegankelijk gemaakt zoals o.m.  bevolkingsregisters, gezinskaarten, persoonskaarten, DTB registers. Voor Amsterdamse huwelijken na invoering burgerlijke stand kun je terecht bij http://beta.wiewaswie.nl/.

Voor geboorte- en overlijdensgegevens/aktes zul je gebruik moeten maken van de site http://zoekakten.nl/

mvg-Ben

Ben Wegman

Je kunt in Amsterdam wel zoeken in de burgerlijke stand

https://archief.amsterdam/inventarissen/content.nl.pl?query=burgerlijke+stand&qtype=0&x=18&y=10

https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5009.nl.html

Met daarin o.a. tafels die nog niet bij zoekakten zijn te vinden.

groet, Joke

joke andriessen


@ Joke,

Hartelijk dank voor dit bericht. Het was mij niet bekend dat BS aktes van Amsterdam al gedigitaliseerd waren als ook de 10 jaren tafels en opgenomen in de inventarissen . Super!!

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu