stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Waar is een Politierapport 1903 n.a.v. zelfmoord te vinden?(Afgesloten!!)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Het gerucht ging al lang in de familie en gisteren vond ik dan eindelijk een krantenberichtje dat me op het juiste spoor zette. In de Tielsche Courant van 20-12-1903 wordt vermeld dat de kleermaker J. Dingelhof uit het naburige Zetten vermoedelijk in een vlaag van zwaarmoedigheid zichzelf van het leven heeft beroofd. Volgens de ktant die het bericht dateerde op 18 december geschiedde dat "gisteren", dus 17 december om 16.00 uur. Volgens de overlijdensakte echter is hij overleden op de 16e om 12.00 uur (had ze weer geen smakelijke lunch gemaakt?). Aangifte geschiedde voor de Gemeente Valburg op de 17e o.a. door Bernard Coeleman de plaatselijke veldwachter.

 

Het gaat om Johannes Peter Dingelhoff geboren op 25 april 1856 te Zetten (gemeente Valburg). Hij was gehuwd met Maria Heij en had bij haar 12 kinderen waarvan er 11 volwassen werden.

 

Zou er een politierapportje zijn opgemaakt en zo ja waar zou ik dat kunnen vinden? Ik heb al bij het Geldersch Archief gezocht, maar niet gevonden wat ik zocht. Misschien gebruik ik niet de juiste zoekwoorden?

Annemarie57

Geen antwoord op je vraag - ik zie dat J.P.Dingelhoff al eerder in ander verband op het forum is verschenen, helaas is het profiel van die vraagstelster niet meer actief.
https://www.stamboomforum.nl/subfora/52/2/30959/0/dingelhoff
Edit - Maar goed, ik zie dat Annemarie daar indertijd zelf aan heeft bijgedragen dus geen nieuws hier!

[bericht aangepast]

Peter S

Nee de familie Dingelhoff heeft voor mij weinig geheimen na 44 jaar onderzoek. Alleen het gevraagde politierapport staat nog op mijn verlanglijstje. Verder heb ik de boom terug tot ca. 1550.

Annemarie57

Hoi Annemarie, geen antwoord op je vraag, maar misschien kun je contact opnemen met medewerkers van het gemeente archief Overbetuwe, waar Valburg onder valt. Zij zijn per  mail bereikbaar (wel zo handig voor je).

https://www.overbetuwe.nl/Digitaal_loket/Producten_op_alfabet/G/gemeentearchief_inzage

Ik heb geen idee of zij de pv's en rapporten van de politie in beheer hebben, maar misschien kunnen zij je verder helpen.

En anders een mailtje naar het Gelders archief sturen. Ik heb daar goede ervaringen mee. Meestal heb je op korte termijn al antwoord of zij het gezochte materiaal in huis hebben. Dan kun je zelf beslissen of je de stukken op laat zoeken of niet.

Groetjes, Bedet

Bedet

Bedankt voor de tip Bedet, ik zat er ook al aan te denken om een mailtje te sturen, maar zelfs als ze het hebben is het lastig vanuit Frankrijk om het in te zien.

Annemarie57

Wellicht woont iemand dichtbij en kun je een vriendendienst vragen. Helaas is het niet bij mij om de hoek, anders had ik je graag geholpen.

Probeer eerst maar eens om uit te vinden of ze de documenten hebben. Wellicht kunnen ze tegen een kleine vergoeding een scan maken en opsturen.

Groetjes

Bedet


Er woont wel familie in die buurt die het ook graag wil weten. Eerst maar eens mailen voor ik ze naar het verkeerde archief stuur........

 

Edit: Mails zijn verstuurd. And now we wait.

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!