stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Sint Aloysius Gesticht Amsterdam. Johannes Theodorus Kerkmans, geboren 16-8-1894 R'dam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In 1911 is mijn grootvader Johannes Theodorus Kerkmans, geboren 16-8-1894 te Rotterdam een periode geplaatst geweest in het  Aloysius Gesticht op de Elandsstraat 177 te Amsterdam.

Ik heb wel wat informatie over dit huis kunnen vinden, maar weet iemand of er misschien een namenlijst over deze periode bekend is, of heeft wellicht aanvullende informatie?

Bij voorbaat dank,

Ati Kerkmans

Ati Kerkmans

Op de website van het Stadsarchief Amsterdam is wel iets over het Sint Aloysiusgesticht te vinden. Zie hier

Johanna C.

thumbnail

afbeelding Aloysius Gesticht op de Elandsstraat 177 te Amsterdam.

Renee2

https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/191.nl.html

Er zijn namenlijsten en ook datum inschrijving/uitschrijving.

mvg-Ben

Ben Wegman

hartelijk dank voor de informatie, ik had zelf wel iets gevonden, maar niet deze speciefike bronnen.

Alleen heb ik nog niets kunnen vinden, hij was ook geen wees en ik vermoed dat hij het een en ander heeft uitgespookt. Veel bronnen zijn blijkbaar ook pas na 2020 en later beschikbaar.

Ati Kerkmans

Je zou evt contact kunnen opnemen met stadsarchief Amsterdam en informeren of het stuk dat jij zoekt beschikbaar gesteld kan worden. Weet je zeker dat hij als wees/patient is opgenomen aldaar? Vind je zijn verblijf ook terug in het bevolkingsregister?

mvg-Ben

Ben Wegman

De gezinskaart van zijn ouders (image 1145 en 1146) geeft inderdaad aan een vertrek naar Amsterdam, Elandstr. 177, op 8.5.1911, en dat hij terug was op 6.10.1911 (zie daarvoor ook image 1147 en 1148).

Peter S


deze informatie was voor mij ook de aanleiding om daar verder te zoeken, plus nog wat oude vage familie-informatie over 'opa' die weggestuurd was

Ati KerkmansPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!