stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Stamboom laat niet alle takken zien?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goedemiddag,

Ik heb in de stamboom een vrouw die getrouwd is geweest met 2 mannen
De stamboom in genealogieonline laat echter maar 1 tak zien van 1 van de twee mannen

Beide stamboomtakken van de mannen zijn voorouders lijkt me, want de vrouw was een direkte voorouder en de 2 takken van de mannen lopen ver door
Ik wil ze beide kunnen zien de takken van de mannen in de software boom op genealogieonline

Is hier een truc voor omdit voor elkaar te krijgen ?

Met vriendelijke groet

Jan Douma

 

toelichting

Het gaat om de verwantschap te bepalen

Vrouw A is getrouwd met meneer B en hebben een zoon C ..de direkte voorouder voor mij loopt via  zoon C naar vader B en verder naar grootvader D en zo verder terug in de tijd.
Vanaf Zoon C loopt er terug naar de huidige tijd een directe voorouderlijn

Nu trouwt Vrouw A ook later met Meneer E en de voorouder van meneer E gaat ook terug in de tijd die interessant is-- welke verwantschap heb ik hiermee ?
De software zegt : een (zoveelste) directe voorouder met de echtgenote van mevrouw A  

Vrouw A was dus getrouwd met meneer B en later met meneer E
 

Was de graaf van Zurich nu een direkte voorouder van mij  via die 2e meneer E ? 

 

 


 

J.H.Douma

Met meneer E heb je geen verwantschap, alleen met meneer B. Met die kinderen van meneer E en mevrouw A heb je dus maar een halve verwantschap mee. Interessant blijft wel om hun nazaten te onderzoeken. Je deelt immers een voorvader. Dat heb ik bv met de familie Fagginger Auer (alleen via Ulrich Auer) Meneer B zoek je natuurlijk ook uit als die niet is overleden tenminste. Ik geloof niet echt dat je dat zichtbaar kunt maken in de software. Je hebt immers maar 1 vader en 1 moeder (dus alleen via de daadwerkelijke ouder waar je vanaf stamt)

Helemaal leuk is het als meneer A eerst met mevrouw B trouwt, om een af andere reden geen seks meer kan hebben en dan maar haar jongere zus, mevrouw C, (die net 18 is) pakt. Zij krijgt ongetrouwd een kind, hoogstwaarschijnlijk van meneer A. Ze is wel de schande van de familie. Zijn vrouw wordt zieker en de kinderen moeten wel verzorgd worden, dus ze keert terug met haar baby. Mevrouw B sterft en meneer A trouwt met haar zus mevrouw C. Nu hebben sommige ambtenaren niet echt door dat mevrouw B is overleden, want ze delen ook nog 1 van  de 2 voornamen. Mevrouw B heeft Catharina achteraan staan en haar zus mevrouw C vooraan. Meestal weten de heren aan het loket wel dan meneer A met de zus is hertrouwd die de naam Catharina vooraan heeft staan, maar wat was nou de tweede naam? Nou ja, daar zetten we maar die andere naam (van mevrouw B) Zelf weet ze het ook niet meer. De ambtenaar die mijn betovergrootmoeder opschrijft, maakt het helemaal bont; bij hem is mevrouw B weer tot leven gekomen, zodat mijn betovergrootmoeder officieel een moeder heeft die al 21 jaar dood is. Een annonce in de krant bevestigt overigens dat meneer A wel degelijk de vader van de baby was. Hoewel ze nooit erkend is en altijd met de achternaam van de moeder heeft gelopen, doen ze in de krant alsof ze wel degelijk zijn naam heeft gehad. Haar ouders leven beiden nog als ze 49 jaar oud overlijdt. Dan beweren ze ook nog dat ze 48 is...

Natuurlijk gebeurt dit later in de familie opnieuw bij twee achterkleinkinderen.

Nienke Oudbier-Wiarda


Bedankt!

De software laat inderdaad alleen maar ouders zien.
Die meneer E heb ik dus geen verwantschap mee... dus geen tak naar Zwisterland meer en kinderen waren er niet?
Verder speuren maar...

Dat voorbeeld van naamsverwisseling heb ik nog niet bij de hand gehad 
Die bastaardkinderen heb ik ook nog weinig ervaring mee, maar er zijn er genoeg, ja er werd wat afgesekst vroeger en natuurlijk geen anti conceptie.

 


 

J.H.DoumaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!