stamboomforum

Forum logoFora » Archieven en bronnen » Geboorte van Barend Koeleman

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

In haar overlijdensakte van Engeltje Vijverberg op 30 juli 1828 staat vermeld: Overlijdensakte van Engeltje Vijverberg in Lisse op 30 juli 1828, Akte 19, oud 48 jaar, weduwe van Maarten Koeleman, nalatende twee kinderen m.n. Fredrik en Barend Koeleman. Ik heb hun kinderen kunnen vinden , maar van de Laatste, Barend kan ik niets vinden, geen geboorte/ doop , huwelijk , overlijden, of evt militaire loopbaan. Wie van u heeft over Barend Koeleman gegevens die aansluiten op mijn andere gegevens van de Familie Koeleman. Ik heb alles op het internet bekeken, de doopboeken, geboorte registers overlijdens registers etc, etc. Wie kan mij helpen.

Groeten uit Breda, en al vast dank voor de te nemen moeite,

 

Ruud Martijn.

Ruud Martijn

Engeltje Vijverberg liet inderdaad twee kinderen na, Fredrik en Gerardus.
Gerardus is geboren in 1815 en gehuwd in 1839.
Omdat Gerardus niet vermeld staat in haar overlijdensakte, maar in plaats daarvan een zekere Barend,
lijkt het er op, dat de twee aangevers zich doodgewoon vergist hebben in de voornaam van het kind.

Barend heeft dus nooit bestaan, en dat is dan ook de reden, dat er helemaal niets over hem is te vinden.

Jan Clavaux

Overigens staat Gerardus Koeleman in de volkstelling 1830 van Lisse [link] als 14-jarige bouwmansknecht (geb. Lisse) bij de bouwman Jurrian Vreeburg. Zijn broer Fredrik zie ik zo gauw niet [edit - verder helemaal geen Koeleman gevonden; voor de duidelijkheid, ik sluit me bij Jan Clavaux aan].

Peter S

Zijn broer Fredrik zie ik zo gauw niet

Fredrik is in 1832 in Den Bosch komen te overlijden tijdens het vervullen van zijn dienstplicht.

Jan Clavaux


Beste, met de reacties kan ik in mee gaan, drie dagen alles uit gepluisd en ook niets gevonden, dus voor de zekerheid toch de vraag gesteld gewoon voor de zekerheid.  was al bang dat er dit antwoord zou komen , heb dit al eerder mee gemaakt. Maar  Barend Koeleman komt wel veelvuldig voor in de familie. meer uit Edam, de bakermat van deze tak. Dus Barend wordt verwijderd, is gedaan!!, Door de verschillende schrijf wijze van de naam Koeleman toch lastig te zoeken. Dus iedereen bedankt voor de hulp, dus weer verder gaan puzzelen.

 

Groet uit Breda,

 

Ruud Martijn

Ruud MartijnPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!