stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Betekenins afkorting O.S.W.



Profiel afbeelding

Op mijn stamboom kom ik de bij de geboortedatum van een van mijn voorouders de afkorting 'O.S.W.' tegen in plaats van de locatie van de geboorte (datum is wel bekend). Wie kan mij vertellen wat deze afkorting betekend?

Bernhard Flokstra - 2 jul 2017 - 14:24

Misschien ohne staendigen Wohnsitz dus zonder vaste woon- of verblijfplaats ? Het is maar een gokje.

niepoort - 2 jul 2017 - 14:31

Is een mogelijkheid. Maar beide ouders zijn bekend, wat voor beroep, e.d. Dus mij persoonlijk lijkt dat onwaarschijnlijk gezien de hoeveelheid informatie dat er bekend is. Daarbij komt deze voorouder niet uit Duitsland maar uit Nederland even als haar ouders. Ook de onderzoeker kwam uit Nederland dus die zal denk ik geen duitse afkortingen gebruiken (ik weet het natuurlijk niet aangezien ik niets van stamboomonderzoek weet). 

Bernhard Flokstra - 2 jul 2017 - 14:55

Is Ooststellingwerf een mogelijkheid?

E.L.Smit - 2 jul 2017 - 15:23

Bedankt E.L. Smit. Dat is zeer hoogstwarschijnlijk de betekenins van de afkorting. Hier heb ik nooit bij stil gestaan. Mijn familie komt oorspronkelijk uit de omgeving van Ooststellingwerf (Ureterp, Haulle, Diever). Dus Ooststellingwerf als betekenis van de afkorting O.S.W. is zeer goed mogelijk. 

Bernhard Flokstra - 2 jul 2017 - 16:16

Da's een goeie! Als je naam en datum hebt dan zou je hem nu dus in Ooststellingwerf moeten kunnen vinden (tenzij doopsgezind en geboren voor 1811 dan).

niepoort - 2 jul 2017 - 21:58

Waarom niet als hij doopsgezind en voor 1811 geboren is? (Geboren in 1779, of hij doopsgezind is weet ik niet.)

Edit: Ik keek verkeerd. Persoon is geboren in 1879, maar mijn vraag blijft staan. Ik ben namelijk van plan om te kijken of ik verder terug kan in de stamboom dan wat we nu weten. De onderzoeker destijds heeft het onderzoek niet af kunnen ronden voor deze overleed.

Bernhard Flokstra - 3 jul 2017 - 00:31


Doopsgezinden zijn bijna niet terug te vinden in doopboeken. De reden daarvoor is dat ze alleen doop op belijdenis kennen, geen doop kort na de geboorte

niepoort - 3 jul 2017 - 09:23







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu