stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Wie kan mij helpen aan foto's familie van der Laan

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding
Goedemiddag, Ik ben bezig om mijn stamboom compleet te maken. Ik heb mijn familie van mijn vaders kant nooit gekend, ik hoop dan ook via deze weg iemand te vinden die wellicht foto's heeft, of in een één of ander archief foto's heeft. Mijn oma heette Leintje Tuinstra, geboren op 08-01-1928 in Menaldumadeel. Mijn opa heette Petrus Jan van der Laan geboren op 20-04-1922 in Leeuwarden. Mijn overgrootmoeder heette Margaretha van der Laan geboren op 25 maart 1899 in Leeuwarden , de vader van mijn opa is onbekend. Mocht iemand foto's hebben of tips hebben en mij een privébericht willen sturen laat dan hier even een bericht achter, ik kijk niet dagelijks in mijn mail. Groeten Tamara

Tamara

Hallo Tamara, mijn info verwijderd, dit n.a.v. van jouw eerdere vragen. (o.a. j.l. 28 Mei) Het lijkt achteraf, niet zo makkelijk te zijn. Vandaar. Mogelijk is nog niet alles, waar het omgaat, openbaar ? En ik denk dat je via je vraag (m.b.t. foto's) ook niet alles te voor schijn komt. In het beginsel kon ik het helemaal niet volgen. Uiteindelijk hebben we twee groot vaders c.q. grootmoeders. Maar ik ging toen naar eerdere vragen van je, toen zag ik wat jou familienaam was. Toen ging het balletje wat aan 't rollen. Maar helaas niet voldoende. Succes.

DHv. E.


Goedemorgen,

Als u zoekt op http://www.friesfotoarchief.nl/ met de naam Piet van der Laan, ziet u een foto uit 1943 van onderduikers met een ongeveer 20-jarige Piet van der Laan uit Leeuwarden.

Natuurlijk geen enkele zekerheid dat het dezelfde betreft maar het lijkt me de moeite waard om hier(mee) verder te zoeken. Op de naam Tuinstra krijg je enkele foto's van ene D. Tuinstra, verzetsstrijder.

 

Onderduiker...verzetsstrijder... Het lijkt mij dat ergens in de archieven in Friesland er vast meer over te vinden is.

 

Met vriendelijke groet,

Hans

HansPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!