stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » WOI data Vluchtoord Ede digitaal?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Dag allemaal,

Mijn grootouders zijn na de val van Antwerpen in 1914 naar Nederland gevlucht met hun talrijke kinderen waaronder mijn vader.
Zij verbleven daar in vluchtoord Ede tot vermoedelijk 1916..17.

Gelders Archief beschikt blijkbaar over de archieven hiervan -zie hieronder- maar (nog?) niet digitaal raadpleegbaar.
Ik heb al uren gegoogeld op alternatieve bronnen/indexen/etc.. maar kon totnogtoe niets vinden.

Heeft er iemand nog een idee?

Dank voor alle tips & groeten - Dirk

 

0103 Vluchtoord te Ede

Inventaris

   
1 Alfabetisch register, vermeldende de namen en de overige gegevens van vluchtelingen, tevens aangevende de datum van vertrek en de plaats waarheen zij zijn vertrokken, z.j..

Dirk Claessens

Indien deze files in Arnhem liggen zou je gebruik kunnen maken van een van de vriendendiensten. Ik zie via de volgende link op de tweede pagina in ieder geval al een persoon die zo'n dienst aanbiedt voor het Gelders Archief. https://www.stamboomforum.nl/vriendendiensten/overzicht.php?zt=arnhem 

mvg-Ben

Ben Wegman

OK, bedankt voor de tip Ben.

 

mvg - Dirk

Dirk Claessens

In Ede kwamen vluchtelingen uit Antwerpen. I.v.m. de kosten (toen ook al) werden de bewoners later overgeplaatst naar kamp Nunspeet. Misschien zijn er gegevens in het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe vestiging Nunspeet. Je kunt er een telefoontje aan wagen: 0341-259258. 

Frans Van Den Berghe

J.F. Van Den Berghe


Ook op de website van het streekarchivariaat Noordwest-Veluwe is wel iets te vinden. Zie hier (aan de linkerkant van de pagina onder het kopje Vluchtoorden). Als je op de naam van een vluchtoord klikt, verschijnt er meer informatie, waaronder ook enkele digitale bestanden.

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!