stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Waar kan ik verhalen vinden over mijn voorouders?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo ik weet niet of het hier thuis hoort maar ik probeer het maar eens,waar kan ik verhalen vinden over mijn voor ouders

alvast bedankt.

T. Oost Wolters

Die zul je zelf moeten ontdekken denk ik. Begin bij jezelf, dan uw ouders, grootouders etc. De akten van de Burgerlijke Stand vertellen al heel veel over beroepen, plaatsen waar men woonde etc. Met veel lezen over die onderwerpen en  aanvullende studies over aanverwante onderwerpen krijg je dan een beeld over hoe en waar ze leefden. Voor iedereen is het verhaal anders want we hebben niet allemaal dezelfde voorouders. Succes dus met uw onderzoek!

Annemarie57

Ik lees bij het profiel van de poster, sedert 8 mei 2012 forumlid.

----------------------

ik ben geintereseerd in mijn afkomst en ben al geruime tijd bezig met mijn stamboom over de fam. Wolters en fam. Pruim.

----------------------

Indien de poster randinformatie wil, dan raad ik hem/haar aan buiten de DTB en BS, bevolkingsregisters ook notariële archieven, transportregisters, huizen onderzoek en andere bronnen te raadplegen, hetzij via internet of anders onderzoek te doen in een Archief.

De kunst is dan om alles te gaan verwoorden met vermelding van bronnen.

Je kan het geheel aankleden met gegevens over de plaats waar iemand woonde, beroep uitdiepen, kijken of hij in dienst is geweest, documenten en ga zo maar door.

 

Kijk eens bij het Centraal Bureau voor Genealogie of er iets is gepubliceerd over Uw familie.

http://cbgverzamelingen.nl/zoeken?search=Pruim

 

http://cbgverzamelingen.nl/zoeken?search=Wolters

 

Succes met het samenstellen van Uw familieverhaal.

 

Vr. gr.

Everardus

Everardus Rollema

Er is "recent" een Pruim overleden die gehuwd was met ene Wolters

E.L.Smit

Ik heb heel veel informatie kunnen vinden op de site www.delpher.nl. Je kan daar op 2 achternamen zoeken bij de familieberichten uit de kranten. Daarnaast kun je iedereen met een bepaalde achternaam een facebookberichtje sturen voor meer recente informatie. Vaak kun je in de vriendenlijst van de facebook naamgenoten links vinden van de naaste familie. Je kan dan al een een verband zien, waarmee je je bestaande bomen aanvult.

F. Reeders


En natuurlijk verhalen noteren die de oudste generatie nog kan vertellen. Mijn oom van bijna 90 heeft me verteld over verhalen die hij hoorde als jongetje van 4 à 5 jaar van zijn grootvader. De meeste verhalen heb ik aan de hand van archiefbescheiden kunnen verifiëren of corrigeren (als kind hoorde hij wel over de klok vertellen maar had geen idee waar de klepel hing) 

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!