stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Mijn voorouders?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo ik zou graag mijn voorouders willen onderzoeken maar ik weet niet hoe ik het moet doen.

Heeft iemand tips?
 

YaBoi

De volgende sites geven genoeg handvatten om aan de slag te kunnen gaan. Maar het kan zijn dat het ondanks alles toch niet duidelijk is. Gewoon hier weer een berichtje plaatsen.

http://www.yory.nl/begin-je-stamboomonderzoek-simpel/

http://cbg.nl/kennis/basiskennis/

 Let wel even op bij een bericht plaatsen op stamboomforum. Stamboomforum heeft diverse subfora. Jouw vraag staat nu in de rubriek actueel. En jouw vraag is voor jou wel actueel maar niet voor anderen. Gebruik bv - genealogie algemeen of gezochte/onderzochte familienamen. Ook belangrijk is de onderwerptitel. Maak die zo duidelijk mogelijk. Vermeld namen en plaatsen en vermijd termen als ik zoek familie etc.

Ook zijn er regels mbt de privacy. Openbaar zijn de archiefgegevens (die met een genealogisch onderzoek te maken hebben) in het algemeen voor geboortes na 100 jaar, voor huwelijken na 75 jaar en overlijden na 50 jaar. Uiteraard zijn familieberichten binnen die termijnen te raadplegen.

Een algemene zoekmachine/site is https://www.wiewaswie.nl/. Daarnaast hebben de grote steden Amsterdam , Rotterdam en Den Haag ook weer eigen sites waar je kunt zoeken. Een overzicht van allerlei sites die je in de loop der tijd zou kunnen gebruiken/nodig hebben https://www.symbaloo.com/home/mix/genealogielinks1

Een allereerste begin: probeer via familie de namen van grootouders/overgrootouders te vinden en hun geboorte/huwelijksplaats. 

Ben Wegman


Een kleine aanvulling: probeer achter de volledige officiele voornamen te komen. Oma Pietje zal in werkelijkheid nl. een heel andere voornaam gehad hebben, in het gunstigste geval Pieternella, maar voor hetzelfde geld een totaal andere naam.

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!