stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » onwettige voorvader

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

@ Petra Notenboom,bedankt, heb je ook geboortedatum, -plaats, sterftedatum en -sterfteplaats? Heb zelf al gekeken op wieiswie en kwam bij ene Pieter Elzing, geboren 1840 in Rotterdam. Ik weet niet, of dat dezelfde persoon is dan.

Arthur Mulder

@ Petra Notenboom. Bedankt voor je hulp, maar heb je ook zijn geboortedatum, -plaats, overlijdensdatum en -plaats? Zelf heb ik bij Wiewaswie gekeken en kwam bij iemand die in 1840 is geboren in Rotterdam. Ik weet niet,of dat dezelfde persoon is.

Arthur Mulder

Sorry, dubbel geplaatst....

Arthur Mulder

In de geboorteakte van Christiaan Mulder (Gouda - 13.5.1862 - image 14) wordt gemeld dat Christiaan is geboren uit Christina Maria Mulder, in Gouda op de Groeneweg, maar de moeder woont in Rotterdam.
In de marge wordt niets vermeld dat op een erkenning wijst.

G.Karssenberg

Wat is het BEWIJS dat Pieter Elzing de vader was? 

Annemarie57

Ja Petra, dat zou ik ook wel willen weten. Hoe kom je tot die conclusie?

a.m. van kalken

Mijn dank gaat uit naar Mark en Ruud voor de verwijzing naar het artikel 'Verboden Vruchten' van Leo Adriaenssen. Ik ga het zeker lezen!

Peter van Hout

In de tijd van de patroniemen is het wel eens lonend om naar de namen van de doopGETUIGEN te kijken.

Bert Bakker

Hallo Petra,

Ik heb ook diverse onbekende vaders in mijn stamboom. Ik heb overal gezocht en jij komt zo maar met een naam? Hoe weet je dat? Het staat toch nergens geregistreerd? Dit is niet als kritiek bedoeld, gewoon nieuwsgierigheid.

R Veeken - Ritsma

@Arthur,

Pieter Elzing, geboren te Rotterdam 10/2/1840, zoon van Alida Elzing en vader N.N.. Trouwt (1)1862 Maria Anna Stoup (+1868), trouwt (2)1869 Maria Catharina Warbier. 

In het BS Rotterdam 1880-1910 staat ene Adriana Mulder x Arij v.d. Bogert. Daaronder staat Pieter Elzing, behuwd broer. 

Deze Adriana is een dochter van Jan Mulder en Margaretha Hartman. Ook Christina Maria Mulder (geboren Rotterdam 3/11/1840) is een dochter.

Pieter Elzing overlijdt 31/1/1913. Er staat bij eerder overleden echtgenote: Christina Maria Mulder, maar Maria Catharina Warbier overlijdt pas 5/1/1918.

Een Pieter Elzing was dus wel degelijk getrouwd met een Christina Maria Mulder. Dat wil nog niet zeggen dat hij ook de vader van Christiaan was. 

a.m. van kalken

@Arthur,

 

Pieter Elzing is gescheiden van zijn tweede vrouw Maria Catharina Warbie en trouwt te Delft 18/12/1889 met Christina Maria Mulder. 

a.m. van kalken

Beste, als Peter de echte vader zou zijn is dit zeer zeker vermeld in de trouwakte, dat de beide ouders het kind als het hunne erkennen, is dit niet het geval, zou het kunnen zijn zijn dat bij de huwelijkse bijlage van 't kind een erkenning door de moeder te vinden zijn, ook kan je evt zoeken of de moeder werkte als dienstbode, zo zou je via een testament van de werkgever ook een verwijzing kunnen vinden over het vaderschap.Vaak heeft de natuurlijke vader zijn "kind" bedacht met ?/ dat moet je vinden in het Testament. Dus als het kind met zijn moeders naam door het leven is gegaan zal de echte vader niet anders te vinden zijn. Suc6.

Ruud Martijn

@ a.m. kalken

Bedankt voor de vele info. Is het nog te achterhalen, op welke datum Christina Maria Mulder (mijn betovergrootmoeder) is overleden? Ikzelf heb in mijn stamboom staan: 1906 te 's-Gravenhage.

Arthur Mulder

Dat zou makkelijk te achterhalen moeten zijn in de BS voor Den Haag.
Digitale Stamboom Den Haag (als die nog bestaat, ben er al een tijd niet meer geweest), of anders Open Archieven.

Esther P


Aangifte van het overlijden van Christina Maria Mulder te Den Haag is gedaan op 25-5-1906
Bron: http://denhaag.digitalestamboom.nl

Klik op Bladeren en selecteer Tafel Overlijden

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!