stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » onwettige voorvader

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(5el4tlvvjgr2w1efhfggmvvd))/detailx.aspx?p=11130377&ID=10474397&book=O&role=D&page=

 

Hier vind je de akte van het overlijden van je opoe !!!

Ruud Martijn

Een kind geboren in 1862 koppelen aan een man met wie ze pas in 1889 trouwt? Gedurfd zou ik zeggen, ik zou me er niet aan durven wagen. 

Annemarie57

@ Jan en Esther

Bedankt voor de informatie.

Arthur Mulder

Het zal wel gedurfd zijn, maar ik loop al zo'n 50 jaar mee. Ook heb ik alle oude archieven bezocht en wil iedereen er op attent maken dat niet alle gegevens goed worden ingevoerd. Het blijft mensenwerk met veel vrijwilligers. Ik ben nog even bezig de laatste puntjes te zetten. Let maar op ik zal u doen verbazen.

Petra Notenboom

@ Petra, bedankt voor je hulp tot nu toe.

Een andere vraag is, hoe ik nu verder kom bij mijn voorvader Willem Mulder:

Willem MULDER
Geboren in 1690
Overleden ?

Gehuwd met Johanna HENDRIX (Geboren en overleden ?)
Kinderen:
Theodora MULDER 1714 in Huissen - Overleden ?
Hermanus MULDER 1716 in Huissen - Overleden ?
Wilhelmus MULDER 1717 in Huissen - Overleden?

Waar kan ik dat verder uitzoeken (online)?

Alvast bedanktvoor de info.

Arthur Mulder

Ach ik zeg niets meer, ik loop pas 45 jaar mee, dus loop nog achter...............

Edit: Ik heb geen zin in een wedstrijdje "wie heeft de grootste" dus ik gun u van harte uw gelijk.

Annemarie57

Doop in Huissen op 2.2.1714 (image 33): Theodora, dochter van Willem Mulder en Johanna Hendrix - getuigen: Jorien Hermsen en Aeltjen Dercksen.

Idem: 12.10.1717: Wilhelmus - getuigen: Hermen Köster(?) en Catrijn Jacobs.

Een zoon Hermanus is door mij in 1716 niet gevonden.

G.Karssenberg

@ G. Karssenberg

Een ver familielid heeft dit al eens uitgezocht en stuitte op Hermanus Mulder,die weldegelijk heeft bestaan en een kind was van Willem Mulder. De door u opgegeven gegevens was/is bij mij al bekend

Misschien kan iemand mij verder helpen?

Arthur Mulder

@ Arthur Mulder,

Wordt de door u ingebrachte vraag van 17:56  nog wel gedekt door de onderwerptitel van de aanvrager? Indien dit niet zo is zou ik u willen aanraden een nieuwe vraag in te brengen op het forum. Dan valt uw vraag ook meer op en kunt u misschien ook meer informatie ontvangen van de forumleden.

mvg-Ben

Ben Wegman

Terug bij het onderwerp: Onwettig vader.  Wanneer een mannelijke erfgenaam ontbreekt wil het nogal eens voorkomen dat in het geval van verervingen (zie open archieven) de dochter erft. hetgeen zoveel betekent dat het huis (soms met wapen en naam) overgaat naar de familie van de echtgenoot. Waarmee er een breuk in de naamlijn ontstaat. Terwijl er feitelijk geen breuk in de familielijn behoeft te bestaan. De familie wordt immers voortgezet langs de vrouwelijke lijn. Met name in de zestiende tot achttiende eeuw wisten mannen van geringere stand zich op die wijze omhoog te werken in de hiërarchie. In brieven roemen zij hun afkomst. Hoewel dit vervolgens de stamlijn van de vrouw betreft. Ook daaraan wordt in het genoemde artikel ( brabants_leeuw_2001_3_129_192 Bastaarden) een aardige koppeling gemaakt naar de verwantschap cq. incestueuze relaties. Zoals het huwen van aanverwanten ( itt bloedverwanten) zoals de zuster van de verstorven echtgenote,  of het huwen van de broer van de verstorven echtgenoot.

Mark Stalpers

@ Ben Wegman

Ik heb de vraag over mijn voorouders in een nieuw onderwerp gezet.

Arthur Mulder

Ik ben blij met de opmerking van Ben. De discussie werd voor sommigen wel erg persoonlijk.

Toch heb ik al wel een paar leuke tips meegekregen uit dit forum, bedankt.

Peter van Hout

In het forum las ik dat u onwettige vaders soms terug kunt vinden. De vader van mijn moeder is niet bekend. Haar naam is Elisabeth Johanna van der Meer en ze is op 17 juni 1910 geboren in de St. Anna Stichting in den Haag. Helaas zijn de archieven van de St. Anna Stichting verloren gegaan bij een brand maar ze is wel RK gedoopt!

Y. Claassen-Thiers

Ben Wegman


Bedankt Ben Wegman voor de informatie. Toch maar weer eens de trein pakken naar het Nationaal Archief want de documenten zijn volgens mij niet digitaal te onderzoeken.

Y. Claassen-ThiersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!