stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » onderzoek nationaal archief den haag

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

LS

Wie zou voor mij in het nationaal archief te den haag de huwelijkse bijlagen van Stephanus Bernardus Raphael en Carolina Philippinan Pot willen kopieren/fotograferen?  Het betreft akte 327 met datum 6-8-1845.

Bij Family search staan op de plaats waar 327 zou moeten staan, helaas de huwelijkse bijlagen van nummer 337.

En op 337 staat wel 337. Maar 327 heb ik bij FS niet kunnen vinden.

Ik woon in Sittard en dat is voor mij een flinke reis anders.

Bij voorbaat dank

wil kok

wil kok

De huwelijksplaats is niet vermeld in de vraag.

Dat is Den Haag

En hier gaat het fout: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939X-RJ94-ZP

Jan Clavaux

Hallo Wil, Jan had het al vermeld, je had geen huwelijks plaats vermeld. Onder tussen had ik deze ook gevonden o.t.w. 's-Gravenhage.

Verder, wat wil je meer weten, volgens mij is er, op een andere manier genoeg te vinden. Zijn ouders waren: Johannes Raphael, (militair, fuselier bij de negende afd. Infanterie) overl. op 30-11-1847 te Gv. ('s-Gravenhage), oud 47 jr.akte nr.1863, ged. (R.K.) 29-12-1800 te Gv. En zijn vrouw was: Helena Brunsma (Bruinsma) / (Brunsman), overl. op 11-05-1854 te Gv., oud 59 jr. akte nr. 733, ged. 16-11-1794 te Gv. Johannes (Joannes) en Helena waren geh. op 27-11-1822 te Gv., akte nr.384.

De ouders van Carolina waren: Jan Pot en Petronelle Maria van den Berg. Jan was geb. te Oudshoorn (33 jrn. oud) gehuwd op 19-10-1831 te Gv. met Petronella (33 jrn. oud) te Wassenaar. 

p.s. In iedergeval is Carolina Philippinan Pot pas erkend op de huwelijks datum van haar ouders (19-10-1831 te Gv.)

Info gevonden via huw. en huw. bijlagen van Johannes zijn overige 4 broers te Gv.

DHv. E.

Aangezien de huwelijksbijlagen onder nr 327 (zie link Jan) de gegevens van een ander echtpaar betreffen vrees ik dat bij het opvragen van het papieren exemplaar dezelfde vervelende verrassing opduikt. Bij het verfilmen van de dossiers heeft natuurlijk niemand gekeken of de inhoud van de dossiers wel de juiste was.(waarom zouden ze?) Een slordige of leesblinde ambtenaar kan op die manier veel ongemak veroorzaken. Mogelijk zitten de juiste huwelijksbijlagen gewoon onder een verkeerd nummer of verkeerd jaar opgeborgen...........Voor een stad als Den Haag is er geen beginnen aan om alle dossiers te controleren vrees ik, dus lijkt er om het probleem heengewerkt te moeten worden zoals de mogelijkheden die DHv.E al suggereert.

Annemarie57

De fout is gemaakt bij het verfilmen, want huwelijksbijlagen 337 zijn twee keer verfilmd, namelijk ook op de plaats waar 337 hoort te zitten (tussen 336 en 338): https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939X-RJ9W-35

Jan Clavaux

Bedankt voor de reacties. Alle gegevens, data en familie van Stephanus en Carolina zijn mij bekend. Daar gaat het mij ook niet om.

Wat ik in de bijlagen hoop te zien zijn extra gegevens bijv. over de militaire militie, lichaamskenmerken etc.

Wat Jan Clavaux in zijn laatste reactie aangeeft (337 twee keer verfilmd) is ook mijn idee.

Vandaar mijn verzoek of iemand dat in Den Haag wil nakijken.

 

met vriendelijke groet

 

wil

wil kok

Tja, Wil , als jij om specifieke informatie had gevraagd, zoals, als militair enz, dan had je dat moeten vermelden.  !!!!!!  We praten dus langs elkaar heen, lekker voor al die moeite ?? Ook nu vernomen dat u informatie geplaatst heb op Genealogieonline.

DHv. E.

Beste DHV.E.

Ik snap uw reactie niet. Nergens heb ik u gevraagd om verdere informatie(data)  rond dit huwelijk en familie .

Ik vroeg alleen of iemand genegen was scans te maken van de bijlagen. Omdat ik bezig ben een boek te maken over de familie Raphael (en dit nog ontbrak), vroeg ik naar scans.

Enkele van deze scans wil ik dan opnemen in dit boekwerkje.

met vriendelijke groet

wil

wil kok

Meneer of mevrouw DHv.E wilde alleen maar helpen. U vraagt inderdaad om de scans maar geeft in de vraag niet aan waarom. Dat gaat in de hoofden van bereidwillige forumleden een eigen leven leiden...........

Annemarie57

LS,

Misschien kan je ook nog zoeken bij de "vriendendiensten" op deze site, om te kijken wie er veelvuldig naar het Nat. Archief gaat. En deze persoon rechtstreeks te vragen om de gewenste scan.

Mvg, Robert.

PS: Wellicht gaat het hier ook een beetje over de toon van het bericht van DHV.e. Gebruik van meerdere uitroeptekens en vraagtekens duidt toch op enige animositeit. En uitgaande van de vraag in het eerste bericht wellicht niet nodig. Omdat mensen om een vriendendienst aan te vragen niet dik zijn gezaaid, is het goed om ook op een ander forum deze vraag te stellen. 

RoberT

De zoekfunctie bij vriendendiensten werkt helaas nog steeds niet Niet blij

https://www.stamboomforum.nl/vriendendiensten/overzicht.php?zt=haag

Jan Clavaux

Dat klopt, ik heb zelf iemand gevonden door alle vrienden handmatig door te lopen. Is minder werk dan je denkt. Maar misschien wordt de zoekfunctie nog eens geactiveerd of gerepareerd.

RoberT

Ik heb zo'n twee maanden geleden gezocht bij de vriendendienst. Slechts een persoon kwam in aanmerking, deze aangeschreven maar geen reactie.  Daarom mijn verzoek via dit forum.

mvg

wil

wil kok

Het is me ook wel eens gelukt door in de forums te speuren naar iemand die in Den Haag woont en een verzoek doet aan iemand anders ver weg. Dat is wel veel werk qua zoeken, maar diegene deed dit wel voor me.

RoberT


vervallen

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!