stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Amsterdam, begraafplaats gezocht 19e eeuw



Profiel afbeelding

Op de website van het stadsarchief van Amsterdam staan twee indexen betr. begraafplaatsen, nl.:
- begraafregister 1553-1811
- begraafplaatsen 1660-2010

In laatstgenoemde index ben ik Lambertus van der Bom (overleden 31 mei 1875 te Amsterdam) niet tegengekomen. Ook zijn echtgenote Margaretha van der Bom-Höveker (overleden Haarlem 23 april 1878) komt daar niet in voor. Toch zou ik graag willen weten waar zij hun laatste rustplaats hebben gevonden. Ik verwacht dat zij allebei in Amsterdam zijn begraven.

Heeft iemand tips?

Uitgeschreven lid - 25 okt 2017 - 20:59

Ik heb gezocht op Höveker bij Graftombe en Begraafplaatsen online, maar dat heeft niets opgeleverd. Ook de familieberichten (via Delpher) leveren geen gegevens op omtrent de begrafenis. Alleen de mogelijk interessante opmerking dat Margaretha ten huize van haar dochter in Haarlem is overleden.

niepoort - 25 okt 2017 - 21:12

Niet wat je zoekt. Op internet is op de site van de oude kerk in Amsterdam een online zoeksysteem voor de begraven lidmaten van deze kerk.

Aangezien een familielid van Margaretha in deze kerk huwde, ben ik hier gaan zoeken naar haar graf. Niets gevonden, maar wel het graf van Wilhelmina Catharina Höveker. (Met foto)

Zie https://www.gravenopinternet.nl/nl/zoek/index.html (klik op zoeken en haar naam verschijnt)

Bedet - 26 okt 2017 - 09:15


Dank voor het meedenken. Het zal toch wel ergens in Amsterdam zijn geregistreerd? Ondanks dat het nog gissen blijft naar de begraafplaats van het echtpaar Van der Bom-Höveker, ben ik erg blij met de link naar de Oude Kerk. Wilhelmina C. Höveker (1794-1862) was een zuster van voornoemd echtpaar. Het was mij niet bekend dat zij in de Oude Kerk is begraven, het was immers sinds 1829 verboden! Echter lees ik nu dat in sommige Amsterdamse kerken nog tot 1865 in de kerk begraven! Dus bijzonder leuk weetje voor mij. Haar echtgenoot Aarnout Rijkhart (1794-1876) was deurwaarder van de Oude Kerk, vandaar dat zij daar gratis werd begraven. Helaas mocht hij niet meer in de kerk worden begraven. 
Dank je wel  Bedet!

Uitgeschreven lid - 26 okt 2017 - 18:07







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu