stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Schepenbank attest anno 1745 over verponding anno 1791. Hoe zit dat?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Graag uw uitleg over het volgende

Bij BHIC vind ik een schepenbank protocol van Heesch nr 7302.98 akte 119 gerubriceerd en getekend anno 1745.  Maar het gaat om de verponding (en beede?) van 1791 en 1792. Hoe kan dat? Zie scans 683 en 690.

En tweede vraag: hoe moet ik die bedragen lezen bijvoorbeeld  f 17:10:12  Zijn dat guldens, duiten, stuivers, centen of ...?  En begrijp ik goed dat de Vorster voor die aanslagen beslag legt op goederen die men terugkrijgt nadat alsnog betaald is?

sprangers

Misschien lukt het hier mee: link

Ik vraag me alleen af of dit de akte is waar het om gaat.

JP Ouweltjes

Is dat niet gewoon een vier in plaats van een negen?

Reeds opgelost

JP Ouweltjes


Ieder hartelijk dank voor deze hulp. Ik zie nu ook  Blozend  dat er vier staat en niet negen.

Ik heb hier toch nog even de nieuwe link:http://www.bhic.nl/integrated?mivast=235&mizig=701&miadt=235&miaet=54&micode=7302.98&minr=12865093&miview=ldt 

Er staat het volgende bij:

119 Op verzoek van Wouter van Wolfsbergen en Johan Hendrik Mooren, collecteuren van de verponding neemt Gerardus van Roothyuijsen, vorster goederen van de volgende personen in arrest: Joost van Ueden; Huijbert Aerts van de Berkt; weduwe van Huijbert van Sochel, gebruiker Lamberts van Bakel; Hendrik Hendriks van den Broek; weduwe van Rut van Hoek, gebruiker Jacob van der Donq; Jan van den Boom; Jan Huijbert Beems, gebruiker Hendrik de Leeuw; Marike weduwe van Hendrik van Zeelant, gebruiker Hendrik Joost Vos; Jan van den Heuvel; Tonis Verhoeven; de hoef van St-Catarina, gebruiker Antonij van Venrooij; Adriaen Hendrik Vos; Joost Custers; Rombout Cling; Jan de Swart; Hendrik Stox; Hendrik van Osch; Jan Jansen van den Bogert, gebruiker Dries de Laet; Rijnder van Venrooij; Tonis Peter Smits, gebruiker Jacob Beelvelt.
Datering:
 

21-05-1745

Pagina:
 

685-690

Soort akte:
 

Arrest

Plaats:
 

Heesch

Toegangsnummer:
 

7302

Inventarisnummer:
 

98

Bron:
 

Schepenbanken

Geografische namen:

sprangersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!