stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Gebroeders Roes, bevolkingsregister Wijchen, periode 1870-1890

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Informatie gebroeders Roes, bevolkingsregister Wijchen, periode 1870-1890.

Op 27 november 1873 wordt Henricus Johannes Roes (1853-1895) uitgeschreven uit het bevolkingsregister van Wijnbergen (Gem. Bergh) met de verwijzing “naar Wijchen” Op 7 januari 1885 huwt hij in de gemeente Bergh. In de huwelijksakte wordt dan als woonplaats vermeld “Doetinchem”.Ik ga ervan uit dat hij een zeer groot gedeelte van deze periode in Wijchen heeft gewoond en gewerkt.Wie heeft inzage in het bevolkingsregister van Wijchen om voor mij na te gaan welke periode en op welke adressen Henricus Johannes Roes in Wijchen heeft verbleven?

Hetzelfde geldt voor zijn 10 jaar jongere (halfbroer) Albertus Antonius Roes (1863-1945). Deze verhuist uit Wijnbergen, via Angerlo, naar Wijchen. Hij wordt in Angerlo uitgeschreven op 29 april 1881. Hij huwt op 14 mei 1886 in Nijmegen. In de trouwakte wordt Nijmegen dan al als woonplaats genoemd. Het vreemde is dat in het Nijmeegs bevolkingsregister vermeldt staat dat hij op 3 januari 1887 van Wijchen is gekomen! Dus trouwakte en bevolkingsregister stemmen niet overeen!

Wie heeft inzage in het bevolkingsregister van Wijchen om voor mij na te gaan welke exacte periode en op welke adressen Albertus Antonius Roes in Wijchen heeft verbleven zodat de juiste datums kunnen worden geverifieerd?

Albert Roes

Ben Wegman

De bevolkingsregisters zijn in te zien via zoekakten.nl

Sjaak Voerman

Helaas heeft de zoekactie in akten.nl niet het volledige gewenste resultaat opgeleverd. De tips waren correct maar de inschrijvingen in het bevolkingsregister waren niet accuraat. Vandaar mijn nieuwe vraag over de procedures bij de Burgerlijke Stand in de 19e eeuw.

Albert Roes


Albertus Antonius Roes (ouder zijn: Bernardus Johannes Roes en Willemina Pelgrim) gehuwd 14-05-1886 met Susanne Verberk. In de huwelijksakte staat als woonplaats aangegeven: Nijmegen, maar voor minder dan zes maanden 's Heerberg. (Ik heb deze akte (nr. 73) gevonden in archieven.nl) Wijchen komt hierin niet voor.

Via: studiezaal.nijmegen.nl kunt u zoeken in de bevolkingsregisters. ook die van wijchen staan van de 19e eeuw daar vermeld. voor zoverre als ze er nog zijn.

Hanny Reitsma DerksPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!