stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » archief Amsterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Al enkele dagen heb ik problemen met de site van archief  Amsterdam op mijn computer. Als ik de indexen wil raadplegen krijg ik wel het overzicht te zien, maar als ik dan bijvoorbeeld doopinschrijvingen aanklik, gebeurt er niets, dan krijg ik alleen te zien:  archief.amsterdam reageert niet. Op mijn telefoon - een apple - heb ik dit probleem niet. Klinkt dit herkenbaar?

niepoort

Ik heb geen problemen afgelopen week en vandaag ondervonden.

https://archief.amsterdam/indexen/doopregisters_1564-1811/zoek/index.nl.html

Als je de volgende link gebruikt krijg je dan wel resultaten te zien? https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=jansen&x=0&z=a

Het heeft niets te maken met flashplayer?

mvg-Ben

Ben Wegman

Het zoekscherm en resultaatscherm zou altijd benaderbaar moeten zijn. Flashplayer wordt alleen gebruikt om de afbeeldingen van de aktes te tonen.

A van Egmond

Ik denk het niet. Op mijn telefoon zit geen flash player. Daar kan ik wel via Archief Amsterdam naar bv de ondertrouwregisters gaan, een naam invoeren en de lijst met passende namen voorbij zien komen. Alleen geen aktes bekijken.

Op mijn computer gebeurt er al niets als ik simpelweg op ondertrouwregisters (of wat dan ook) klik. Ik krijg in het gunstigste geval nog het scherm te zien waarin ik een naam kan invoeren, maar  het invoeren van een naam lukt vervolgens niet. Meestal krijg ik zelfs dat scherm niet eens te zien. Alleen onder aan de lijst met indexen de melding dat archief.amsterdam niet reageert. Donderdag werkte bij mij alles nog normaal.

niepoort

Ben, als ik je link gebruik krijg ik wel het overzicht Jansen te zien. Maar ik kan Jansen niet wijzigen in Pietersen. Weer die foutmelding onderaan de pagina.

niepoort

Helaas heb ik geen oplossing voor je.

mvg-Ben

Ben Wegman

vervallen

niepoort

Vervelend voor u. Ik heb geen problemen met het archief Amsterdam (net nog geprobeerd). Ik heb ook de door Ben Wegman vermelde link geprobeerd; ik kan wel Jansen door Pietersen vervangen. 

L. Loef

Ik heb sinds enige dagen problemen met de site van het Notarieel Archief van het SA, zijn er toevallig forumleden die dit ook hebben?

Maarten Krips

@Maarten Krips: wat bedoelt u met SA?

L. Loef

Excuus: Stadsarchief Amsterdam...

Maarten Krips

@ Maarten,

Net even gecontroleerd. Tot en met inloggen gaat alles conform, maar daarna niets. https://notarieel.archief.amsterdam/

mvg-Ben

Ben Wegman

Mijn probleem lijkt inmiddels opgelost. Heb de computer volledig uitgeschakeld en daarna opnieuw opgestart en toen liep alles weer zoals het hoort.

niepoort

Bedankt Ben, dan laten we het maar even.

Maarten Krips


Iemand zal wel een verkeerde computer hebben uitgezet omdat het weekend was.

Dat ben ik vaker tegengekomen, dan hebben ze niet door dat die computer ook als server draait voor een website.

A van EgmondPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!