stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Burgemeestersdagboeken van Leiden

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Tussen de resultaten van de zoekmachine van het Leidse Archief vond ik bij twee begrafenissen een verwijzing naar de Burgemeestersdagboeken van die stad. Deze bron is (nog) niet gescand. Kent iemand deze boeken en weet wat daarin te vinden is? De twee genoemde begrafenissen, van 1664 en van 1666, vond ik overigens niet terug in de gewone Begraafregisters. Aan de andere kant vond ik in de Begraafregisters een begrafenis van 1671, die kennelijk niet in de Burgemeestersdagboeken vermeld staat. Toeval?

Joop Huijssoon

Zijn dat niet de registers op het buitenbegraven? Dat zijn Leidse poorters die buiten de stad begraven zijn. Die delen voor deze periode zijn (nog) niet gescand. Latere delen wel, meen ik.

MdW


Hartelijk dank voor deze reactie, MdW! Dat klinkt inderdaad heel plausibel. Voor buitenbegraven moest, dacht ik, meer betaald worden en geadministreerd werd er alleen als er geld mee gemoeid was.

Joop HuijssoonPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!