stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Wat betekent de afkorting D.G.H.T.? opgelost



Profiel afbeelding

Op de grafzerk van Johannes Faijan in Maasland staat volgens: Genealogische en heraldische gedenkwaardigheden in en uit de kerken der provincie Zuid-Holland, deel II A, Maasland, nr. 50
Twee wapens: I. een boom op een grasgrond; II. gedeeld: 1. een blauwe dwarsbalk, waarboven een burcht, beneden effen groen; 2. ingehoekt van vier stukken (rechts) en een schildhoofd. D. G. H. T. Jan Fajan en Maartie Cente van Es egtelieden.

Omdat de kerk momenteel wordt verbouwd kan ik de steen zelf helaas nog niet bekijken, want hier heeft mijn oudoom ons familiewapen van laten registreren bij het CBG in 1974. Maar ik vraag mij af waar de afkorting D.G.H.T. voor staat voor de naam van Jan Faijan. Ik hoop dat iemand hier het weet, want Google brengt me dit keer niet veel verder.

Elianne Fijan - 16 sep 2018 - 19:01

Uitgeschreven lid - 16 sep 2018 - 19:25

Mijn Latijn is niet zo best 

maar zou het iets kunnen zijn wat begint met 

Deus of Deo 

Gloria 

Homine

Test 

het is een wilde gok 

maar ik zou het in die hoek ergens zoeken  

succes 

willem tel - 17 sep 2018 - 12:25

Jan heeft uiteraard gelijk. Het betekent gewoon Dit Graf hoort Toe (en dan de namen van de eigenaren. Je komt dat op ontelbare grafstenen tegen.Soms kun je ook te moeilijk willen denken.........

Uitgeschreven lid - 17 sep 2018 - 13:06


Het is ook bizar en onbeleefd om een wilde gok te doen,
wanneer het juiste antwoord er gewoon boven staat.

En mochten er nog meer van zulke grappenmakers zijn, lees eerst DIT even

Uitgeschreven lid - 17 sep 2018 - 13:19







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu