stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Doodsoorzaak voorouders, hoe deze te vinden?


Profiel afbeelding

Hallo, mijn directe voorouders Dirk van Beveren, gedoopt 26-3-1756 in Den Haag en zijn echtgenote Jacomijntje Hoveling, gedoopt 29-3-1764 in Maarssen, woonden in Wormerveer en zijn kort na elkaar overleden, t.w. Jacomijntje 18 oktober 1800 en Dirk 29 oktober 1800. 2 maanden na hun overlijden ging hun jongste kind ook, 1 jaar oud. Ik denk dus aan een ziekte, maar kan nergens een doodsoorzaak vinden. Heeft iemand een  idee waar ik dat zou kunnen vinden?

André van Beveren

Goede vraag gesteld. Waar overleden?  Ze woonden in Wormerveer. In het Zaans archief is slechts de datum van overlijden terug te vinden, geen verdere vermelding, vandaar mijn vraag. Ze zullen wel in Wormerveer zijn overleden, maar dat is een aanname.

André van Beveren

Is er wellicht nog een gaarderregister van Wormerveer bewaard gebleven?

mvg-Ben

Ben Wegman


Geen idee of er een gaarderregister van Wormerveer beschikbaar is. Wel vond ik de mededeling in het Zaans archief dat er aangifte van het overlijden was gedaan te West-Zaandam, impost p.d. Ik meen dat impost p.d. betekent dat er geen rechten betaald zijn, wellicht omdat er geen geld was. 

André van BeverenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!