stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Verdwenen mensen o.a. verdronken, dood gevonden. opgelost



Profiel afbeelding

Geen vraag, alleen maar wat ik zoal tegenkwam. Ik ben bezig de begraafboeken van Kralingen vanaf 1717 door te nemen en kwam regelmatig tegen dat er verdronken mensen uit de Maas werden opgevist of doodgevonden zwervers werden gevonden en die dan van de armen werden begraven. Ik ben ook mensen kwijt die ik negens kan vinden en dit zou ook een antwoord kunnen zijn. Mensen trokken vaak weg om werk te zoeken en als ze dan overleden wist natuurlijk niemand wie ze waren. Zo zag ik ook dat er in een bepaald jaar zo rond 1723 ineens een stel Zwitserse doden waren. Verder zag ik ook dat er pas geboren baby’s dood werden gevonden op de weg of in de Maas. 

Ronald zee - 9 feb 2019 - 12:55 (laatst bijgewerkt 10 feb 2019 — 17:39 door moderator)

Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek is ook het een en ander te vinden dus niet alleen bij archieven, tijdschriften, boeken, sociale media incl. bijv. kranten, zie websites zoals delpher.nl (afhankelijk van wie men zoekt en plaats en datum, om het zoeken te verfijnen). Kralingen, DTB periode, zie websites met name van het archief in Rotterdam. Zie bijv.} http://stadsarchief.rotterdam.nl/kralingen

M.C.(Macy) Deden-Kazenbroot - 9 feb 2019 - 14:54

Tegenwoordig wordt uitgebreid onderzocht wie een dergelijke dode zou kunnen zijn, ook internationaal. Op basis van o.a. Dna, gebit en kleding kan dikwijls de identiteit worden vastgesteld, maar ook nu niet in alle gevallen. Vroeger had men die mogelijkheden niet of nauwelijks.

Liesbeth Niepoort - 9 feb 2019 - 20:50

M.C.(Macy) Deden-Kazenbroot - 9 feb 2019 - 22:39 (laatst bijgewerkt 9 feb 2019 — 22:50 door auteur)


Iedereen bedankt voor de tips.

Ronald zee - 10 feb 2019 - 14:20







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu