stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Onnummering huisnummers in Amerongen en Rhenen


Profiel afbeelding

Goedemorgen allen,


Zou iemand mij kunnen vertellen waar ik omnummeringsregisters van Amerongen en van Rhenen kan vinden? De bevolkingsregisters kan ik inzien via Familysearch, maar de huisnummers verschillen sterk dan van wat er nu benut wordt.

Graag zou ik de huisnummers en straten uit het bevolkingsregister op het heden kunnen aansluiten, dus de huisaanduidingsveranderingen vanaf 1850 zijn erg gewild. Daarbij zou omnummering voor 1850 ook waarde hebben, omdat op oudere registers van de burgerlijke stand ook wel eens de huisnummers vermeld stonden. Kan iemand mij hierbij helpen?


Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
Van Os

Jordi van Os

Hallo Jordi.

Op de site van de HVOR (u wel bekend) staat onder Downloadbare archieven ook het BR van 1850 met oude en nieuwe huisnummers.

Ook Bevolking 1890 en 1921 met huisnummers. Misschien heeft u daar iets aan.

M.vr.gr.  

Reijer van der Meijden, 

R. van der Meijden

Hallo Reijer,

Hartelijk bedankt voor uw advies. Hierdoor is de kwestie van omnummering in Rhenen opgelost.

Nog steeds ben ik op zoek naar de omnummering van Amerongen.

Met vriendelijke groet,
Jordi

Jordi van Os


Als je huisnummers van vroeger wilt overzetten naar huidige dan zul je de plaatselijke collega's om hulp moeten vragen.

Zelf ben ik al circa 6 jaar bezig om voor de Historische Kring Haaksbergen dit uit te zoeken en is een hele klus en ben nog lang niet klaar omdat personen nog wel eens gingen verhuizen en wie er dan staat ingeschreven is niet altijd duidelijk. Iedere 10 jaar was er verandering van huisnummers, soms in 10 jaar 3 verschillende nummers

Gerard VaanholdPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu