stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen en algemene vragen » Naamsaanneming in Ede en omstreken [opgelost]


Profiel afbeelding

Een lijst  "Naamsaanneming Barneveld, Ede, Harderwijk, Nijkerk en Putten" is wel in mijn bezit.  Maar ik vraag mij af of de originele akten van Ede nog bestaan en of deze akten online te vinden zijn ?

Bij de VVG heb ik ze niet kunnen vinden.

Willem van de Pol

dit document stamt van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe, maar de oorspronkelijke link werkt niet meer: http://www.streekarchivariaat.nl/images/PDF-har/naamsaanneming-harderwijk.pdf. U kunt het beste contact opnemen met de archiefinstelling

Peter B

Peter, Ik heb daar wel de akten van Putten gevonden,

maar die van Ede heb ik daar niet kunnen vinden.

Bedankt voor je reactie,

Wim.

Willem van de Pol

Ik heb inmiddels wel de Naamsaannemingen  in Ede van het jaar 1826 gevonden, https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven?mivast=37&mizig=392&miadt=37&miaet=716&micode=Zoekhulp_34&milang=nl&mizk_alle=Naamsaanneming&miview=faq maar die van de voorliggende jaren nog niet ....

Willem van de Pol

Zo weet ik dat die registers er zijn van Barneveld en omgeving. Voeger gewoon online te raadplegen bij het gemeentearchief Barneveld, nu onvindbaar. Voor wat het waard is, en of alle links werken weet ik dus ook niet, is dit wellicht een handig en waarschijnlijk niet volledig overzicht: https://www.uitdeoudekoektrommel.com/naamsaanneming/

Arie Bos

Toch nog iets van Barneveld gevonden https://docplayer.nl/49592041-Naamsaanneming-barneveld-ede-harderwijk-nijkerk-en-putten.html bevat verschillende jaren!

Arie Bos

Arie, al jouw links verwijzen helaas naar de "lijst" waar ik het hierboven al over had. Het betreft een Pdf-bestand van Barneveld, Ede, Harderwijk, Nijkerk en Putten.

Op deze lijst komen o.a. Gijsbert, Jakob, Jan en Nennetje Willemse voor, allen voorouders die de familienaam Van de Pol aannemen. Daarom wil ik graag de originele akten hebben.

Als ik ooit nog eens mijn stamboom ga publiceren dan mogen deze akten natuurlijk niet ontbreken, toch ?

Arie, bedankt voor je belangstelling en reactie, mocht je nog ideeën of tips hebben, dan hoor ik dat graag. De VVG heb ik al benaderd en wacht nog op hun reactie,

Met vriendelijke groet,

Wim.

Willem van de Pol

Hoi Wim,

Dat bestand heb ik ooit gebruikt voor 'Blankespoor' en 'van de Pol'. Het gemeentearchief Barneveld had toen allerlei mooie bestanden online, maar ik kan er niets meer van terugvinden.

Arie Bos

Hallo,

De gemeente Ede heeft in zijn archief de lijst van naamsaanneming.

En het archief heeft een eigen website: https://www.archieval.nl/navigeren.php?nav_id=1-0&schema_id=31480478

Hier kun je de ingangen vinden. anders Ede met een bezoekje vereren, ze help je graag.

Groet Gerrit

Gerrit van Beek

Gerrit, het gaat mij niet om de lijst, die heb ik al wel gevonden zoals je bovenstaand kunt zien. Ik wil graag kopieën van het origineel. De originelen uit Ede over het jaar 1826 zijn wel te vinden, maar die van de jaren daarvoor niet.

De naamsaannemingen vanaf 1811 van bv. Putten komen ook op genoemde lijst voor en daarvan zijn de originelen wél te vinden.

Wellicht zijn die van Ede bij de brand tijdens de oorlog verloren gegaan, geen idee.  Ik wacht nog op een reactie van de VVG.

Willem van de Pol

Hallo Willem,

Ik begrijp je helemaal.

De gemeente Ede heeft zelf de originele akte. vanaf 1811.

Of deze online staan weet ik niet.

Ik weet dat Ede deze zelf in het archief heeft.

Ik hoop je zo weer wat dichterbij een antwoord gebracht te hebben.

Groet Gerrit

Gerrit van Beek

Gerrit, ik heb het Gemeenteachief Ede een berichtje gestuurd, nu maar afwachten.

Bedankt voor je belangstelling,

Wim

Willem van de Pol

Willem, Het register moet er zijn daar ik het zelf een aantal jaren geleden nog ik handen heb gehad.

Suc6

Groet, Gerrit.

Gerrit van Beek


Vandaag heb ik een berichtje ontvangen van het Gemeentearchief Ede met bijgevoegd alle scans van mijn voorouders die de familienaam Van de Pol hebben aangenomen.

Een geweldige service !

Bedankt Ede.

Willem van de PolPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!