stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » informatie vinden over politie document


Profiel afbeelding

Hallo,

 

Een tijdje geleden ben ik er achter gekomen dat een van mijn voorouders (zeer waarschijnlijk) slachtoffer is geweest van een verkrachting. Hieruit is een dochter geboren. De biologische vader heeft het kind niet willen erkennen en mijn voorouder zou een document hebben moeten tekenen waarin zij verklaard dat zij met meerdere mannen naar bed is geweest en dat daarom niet duidelijk is wie de vader was. Dit document zou bij de politie vastgelegd / opgesteld zijn. Weten jullie of dit vroeger inderdaad bij de politie vastgelegd werd en zo ja waar ik zo'n document zou kunnen vinden? Het gaat om begin vorige eeuw.

Alvast bedankt voor het meedenken!

 

Hartelijke groet,

 

Jasper

J. Post

Dag Jasper,

Van dit soort dingen werden destijds door de politie zogenaamde dag- en nachtrapporten opgemaakt. Ik weet natuurlijk niet waar dit voorval is gebeurd en zeker in de vroege twintigste eeuw was het een delicaat onderwerp. Ik heb goede ervaringen met het Noordhollands Archief waarvan  je het resultaat op mijn blog over kunt lezen. Misschien heb je hier iets aan, Veel succes.

http://barthelgezocht.blogspot.com/2019/04/hendrik-christiaan-henk-barthel-een.html

Cees

Cees Barthel

Hallo Jasper,

als het te maken heeft met een alimentatiezaak wil ik de suggestie doen ook eens te kijken in het archief van het Kantongerecht van de plaats waar moeder en kind destijds woonden.

Pim.

P.J.H. Vercoulen


Voor een vergrijp ( verduisteren of stelen) vastgezeten in Alkmaar, 1940/50 , waar mag en kan ik zoeken?

Bert LustigPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu