stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Archief Almelo


Profiel afbeelding

Weet iemand up-to-date informatie over het bezoeken van Archief Almelo?

Ik heb archieven.nl geraadpleegd (https://www.archieven.nl/nl/zoeken?miview=ldt&mivast=0&mizig=190&miadt=1&miaet=14&micode=ORGANISATIES&minr=797096), waar twee links staan vermeld. De ene werkt niet en de ander verwijst naar een forum waar wordt gesproken over het Archief.

En er staat dat je het Archief tijdens werktijden kunt bezoeken na telefonische afspraak. Ik heb daarom geprobeerd het vermelde nummer te bellen, maar ook dit telefoonnummer werkt niet.

Ik vind dit op zijn zachtst gezegd vreemd. Als de website en het telefoonnummer niet werken, is de informatie dan wel up-to-date? Ook met Google vind ik geen betere informatie. Wie kan mij daarom meer vertellen? Ik wil hier graag heen voor de bevolkingsregisters (die voor zover ik weet momenteel niet online staan), maar ik sta niet graag voor een dichte deur, zeker niet omdat het niet naast de deur is.

Albert Allema

Peter B

Even bellen of mailen met de gemeente lijkt mij praktischer: 0546-541111 gemeente@almelo.nl

W. van der Kooij

Oké dank. Ik ben altijd wat huiverig om instanties als gemeenten met zo'n vraag te benaderen en de reden bleek wel weer. "Archief?? Welk archief bedoelt u? Dat moet ik even navragen.". Nu wordt ik als het goed is teruggebeld. Als dat inderdaad gebeurt en ik dan de juiste informatie krijg, valt het me nog alles mee.

Albert Allema

Dat is waardeloos, je krijgt er hoogstens gegevens uit die je al lang wist. Met name over het arme deel van de bevolking heelemaal niets, als of ze zich schamen voor dat stuk van de geschiedenis.

fred Weinreder 

Fred

Volgens mij zijn gegevens over Almelo te vinden bij Historisch Centrum Overijssel : https://www.historischcentrumoverijssel.nl

MVrGr

André van der Salm

André van der Salm

Echt waar? Staat er in het bevolkingsregister niet gewoon de informatie die er overal in staat zoals adressen, religies en beroepen?

Voor zover ik weet zijn de bevolkingsregisters van Almelo en voorgangers ondergebracht in Almelo en niet in HCO, toch?

Albert Allema

Op de site dutchgenie.net staat ook veel info, met name oud. Ook transcripties.

Jan Joost Sonneveld

Weet niet precies wat of wie je zoekt maar via deze link kun je ook specifieke Almelose constructie terug herleiden ;

http://dutchgenie.net/almelo/almelo-d-o/

Bert Nijkamp


https://www.historischcentrumoverijssel.nl/forum/genealogie/website-archief-gemeente-almelo

op deze site zij veel gegevens te vinden. Ik heb afgelopen juni contact gehad met hen, wilde ook naar het archief, maar alles wat ze hebben moet online staan. Veel succes. Mocht je toch verder komen hoor/zie ik het graag.

Vriendelijke groet.

Yvonne de RidderPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!