stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Bidprentjes verzameling elders onderbrengen [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik ben en blijf actief als bidprentjes verzamelaar, ik heb nog jaren werk liggen, en heb er veel plezier in.

Ik loop echter tegen een beperking op van de ruimte waar ik alle fysieke (originele) prentjes opberg.

Om deze zomaar cadeau te doen aan het CBG vind ik ook nogal wat. Ik heb reeds 85% van de prentjes ingescand en de originelen heb ik eigenlijk niet meer nodig. Ik vraag geinteresseerden, mensen die met een bepaalde familienaam bezig zijn bijvoorbeeld dan ook contact met mij op te nemen om mogelijk de originele prentjes over te dragen. Familieverenigingen e.d. hebben natuurlijk de voorkeur bij een toewijzing. De collectie is aanzienlijk dus de kans dat uw naam er bij zit is erg groot. 

Neem gerust een kijkje: genealogieonline.nl/bidprentjes-van-den-berg/ 

ik hoor van u: Jan van den Berg contact

Jan van den Berg

Het lijkt me toch beter het origineel aan het CBG te schenken.
Dan is het op de duur voor een ieder toegankelijk. 

Vr.gr.
Everardus

Everardus Rollema

In een bepaald opzicht heeft u gelijk. Maar ik meen dat het CBG er meer dan een miljoen heeft liggen. De prentjes zijn nu ook al openbaar, ik heb honderden bezoekers per dag op de bidprentjes pagina. Ik denk ook dat deze prentjes reeds in het bezit zijn van het CBG. Afhankelijk van mijn zoektocht naar familieonderzoekers echter blijft deze optie (CBG) nog open. 

Jan van den Berg

Al onze overtollige bidprentjes schenken we aan het Nationaal Bidprentjes Archief te Helmond.

Lucien Bressers

Hallo @ Jan vd Berg, het CBG gaat dan verdienen ad bidprentjes? Want volgens mij kan je niks meer gratis inkijken bij het CBG. 

ien lejeune

Iedereen die lid is @Everardus?

ien lejeune

@Ien

CBG moet zijn zaakjes ook financieel rond krijgen en dat kost geld.

Lid worden van genealogische vereniging of stichting kost nu eenmaal geld.

Beter centraal dan dat alles is verspinnerd en op de duur verdwijnt.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

@Everardus bij @Jan vd Berg gaat tie kennelijk wel voor niks op en hij heeft er ook heel veel tijd in gestopt. Zie zijn link voor de scans.

ien lejeune

@ Ien

Jan vraagt om suggesties voor zijn bidprentjes en ik heb hem derhalve een suggestie gedaan.

Uiteraard bepaalt hij uiteindelijk, wat hij met zijn collectie van bidprentjes wil en gaat doen.

Fijne kerstdagen

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

Wat een nutteloos forum! Ik meld me af voor verdere reacties!

Lucien Bressers

Beste Lucien,

Jouw suggestie is natuurlijk ook een prima idee.

Ik zal de link hierbij plaatsen.

https://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=86830&i=0

Jammer dat je je laat uitschrijven, veel forumleden zijn de afgelopen jaren met veel plezier geholpen door de leden.

Ook voor jou fijne feestdagen.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

Tja, aan het CBG lijkt logisch. Echter, vervolgens is het alleen maar toegankelijk voor leden. Overigens zou ik de originelen niet wegdoen. Digitaal beschikbaar is leuk, maar ik betwijfel of in de verre toekomst die digitale beschikbaarheid er is en blijft. Als je weet dat bijvoorbeeld de National Library of Congress legio digitale bestanden heeft waarvan niemand meer weet hoe je die kunt benaderen... Persoonlijk ben ik blij met alle digitalisering, begrijp me niet verkeerd, maar voor mij is het beslist niet zo dat digitalisering betekent dat de originele dan maar weggegooid kunnen worden.

Bewaar de originelen lekker en leg testamentair vast wat ermee moet gebeuren.

Arie Bos

Jan,

Mag ik het bidprentje van Johanna Mechtilde Rennings (1878-1944) hebben?

Mary Croes-Schilder

Mary Croes

Dankzij de uitgebreide verzameling van Jan van den Berg, ben ik nu door hem in het bezit gekomen van het bidprentje van mijn overgrootmoeder Maria Petronella Cecilia Brouwer-Merks (1873-1907). Ik ben hier zo ontzettend blij mee! 
 

Yvonne Boersma-Gordijn


Ik ben al enige jaren vrijwilliger voor online-begraafplaatsen.nl en ook voor online-familieberichten.nl. Elk stuk familiedrukwerk dat ik in handen krijg om door te geven aan het CBG wordt door mij eerst gescand en op online-familieberichten.nl geplaatst. Zo heb ik in 3 jaar tijd 600 stuks kunnen bijdragen aan deze gratis site. Ik kan iedereen aanbevelen om in bezit zijnde bidprentjes e.d. te scannen en naar online-familieberichten.nl te uploaden.

Echter, het CBG zit in het Nationaal Archief en heeft dus veilige opslagruimten ter beschikking. Dus daar ligt materiaal heel veilig voor de toekomst. Vreemd genoeg vond men in de jaren '80 en '90 het heel gewoon om te moeten betalen voor een bezoek aan de studiezaal van het CBG. Ik herinner mij dat de studiezaal vaak overvol was. Nu we online kunnen kijken moppert iedereen dat er moet worden  betaald. Men kan weten dat het werk dat voor het digitaal aanleveren van informatie, de apparatuur daarvoor nodig, evenals de energierekening moet worden betaald.

Uiteindelijk is het Jan van den Berg die uit de door de forumbezoekers aangedragen mogelijkheden de naar zijn mening beste oplossing voor zijn vraag moet kiezen. En wij zullen ons moeten schikken naar Jan zijn besluit.

Wim van BeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu