stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Info over Kamp Ommen/Kamp Erika gezocht [opgelost]


Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Mijn opa is in 1943 opgepakt in Rotterdam en via de SD naar kamp Erika gebracht waar hij tot 1945 gevangen heeft gezeten onder erbarmelijke omstandigheden.

Ik ben op zoek naar info,er is bijna geen informatie te vinden over die plek.

Ik heb het Rode Kruis al benaderd en het archief voor oorlogsdocumentatie,maar ik kom niet verder. Ik wil graag weten of ik ergens een lijst van gevangenen en/of hun verhalen en/of foto's kan vinden?Het zou echt heel veel voor mijn familie betekenen.

Iemand een suggestie?

Met vriendelijke groet,

Lucia
 

LuciaC

Zie "Google": via "Kamp Erika" Ommen.

Ikzelf zou er "gezeten" hebben wanneer ik mij in mei 1943 gevoegd had naar de Duitse eis om mij te "melden" - hetgeen ik hartgrondig "verpofte".

G. Karssenberg

Ben Wegman

Ben Wegman

Wow,wat een reactie's!Dank jullie wel,want ik kwam er niet meer verder mee,ben dus dankbaar voor alle info.

LuciaC

Jeetje,het was nog veel erger daar dan ik dacht.. :( 

Dankjewel voor je hulp!

LuciaC


Kamp Erica bij Ommen was de plaats waar mijn vader heeft gezeten en er is nog documentatie over in de vorm van een boek dat heet "Nederland gedenk" samengesteld door K. Seinen en uit 1991 bezit ik nog een uitnodiging om de onthulling van een gedenksteen bij te wonen. De uitnodiging werd verstuurd door de Darde Klokke , driemaandelijks tijdschrift. Met vriendelijke groet, O. Albada. [e-mailadres verborgen]

O. AlbadaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu