stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieen » Wat betekent " Rahn " ? [opgelost]


Profiel afbeelding

Goedemiddag ,

Ik heb een stukje artikel mogen ontvangen uit een catalogus . Het betreft Pieter van Bennekom , die met koninklijk besluit zich vanaf 1823 Pieter Las van Bennekom  mag noemen.

Pieter Las van Bennekom was zilversmid. En staakt zijn beroep in 1831, gaf aan dat hij naar Amerika  wenste te emigreren . Er word dan het volgende vermeld  RANH ,195,44 (register werkmeesters dl 1,1812-1827 , volgnummer 258 . 

Hier raak ik het spoor kwijt  . Waar staat RANH voor ?  En kan ik online hiermee verder zoeken , gezien de archieven  nu gesloten zijn ? 

Nieuwsgierig  of zijn vrouw Sijtje Bakker waar hij mee huwde op 24-4-1814 Amsterdam  ook mee is gegaan naar Amerika .

Hopelijk kan /wil iemand het mij helpen .

Vrolijke groet Desiree 

desiree Ygel-Vet

link
scannen op verzoek is mogelijk

Peter S

Beste Peter ,

Dankuwel voor uw reactie . Maar ik begrijp dit  niet helemaal. Hoe gaat dat in zijn werk ? 

vrolijke  groet desiree 

desiree Ygel-Vet

Om te scannen op verzoek : geheel rechts klik op het 2de ikoontje. Hoe dit verder wordt afgehandeld weet ik niet maar ik neem aan dat het zich verder vanzelf wijst.

Peter S

Beste Peter , Dankuwel . Ik ga het straks  proberen. 

vrolijke  groet Desiree 

desiree Ygel-Vet

RANH=Regionaal Archief Noord-Holland.

R.H. van den Berg

Beste  meneer  van den Berg .. Grote  dank !!  

Vrolijke  groet Desiree 

desiree Ygel-Vet

RANH = Rijksarchief in Noord-Holland. Tegenwoordig is dat het Noord-Hollands Archief (in Haarlem).

Zie hier voor de registers van werkmeesters. Er zijn helaas geen gekoppelde scans aanwezig.

Uit de huwelijksaktes van zoons Pieter Las van Bennekom (d.d 13-08-1834 in Amsterdam) en Jean Leonard Las van Bennekem (d.d. 07-07-1847) blijkt dat Sijtje Bakker niet meegegaan is naar Amerika. In beide huwelijksaktes is vermeld dat ze in Amsterdam woonde.

Johanna C.

Sijtje Bakker is overleden op 25 december 1869 in Amsterdam. Zie hier voor de overlijdensakte. 

Johanna C.

Beste Johanna,

Dankuwel . Ben erg blij met deze info . Zijn weer een stukje verder .

Vrolijke groet Desiree

desiree Ygel-Vet

Beste Alle , wilde jullie even laten weten dat ik inmiddels de scan heb mogen ontvangen van werkmeesters via het archief . We weten nu dat hij op 11-10-1831 is vertrokken naar Amerika . Vanuit hier gaan wij weer zoeken , op zoek naar zijn overlijden .

Nogmaals iedereen bedankt !  Desiree 

desiree Ygel-Vet

Ik vind wel deze inschrijving op een passagierslijst, klopt de leeftijd? LINK

Peter S

Beste Peter , Wat geweldig dit !! Als ik de link open zie ik geboorte jaar 1787 staan . Waar ik naar zoek is Pieter Las van Bennekom geboren 15-4-1787 Amsterdam . Dit moet wel zijn passagierslijst zijn .  Echt super !!  Ik ga de kaart straks even bekijken.  Hoop dat ik er dan uit kom . Wil u echt heel hartelijke bedanken . Ook namens Jim Las van Bennekom . Het is zijn voorvader (7 generaties terug ) . 

Vrolijke groet Desiree

ps Ga nu even de keuken in , misschien dat ik dan niet meteen reageer 

desiree Ygel-Vet

Er is momenteel een probleem met Familysearch, mijn link werk momenteel niet. Ter aanvulling dan maar: de link naar de transcriptie op FS is hier. De correcte naam van het schip is m.i. Fabius, want zie deze tijding welke als ik het me goed herinner overeenkomt met de aankomstdatum te New York : link. Wat meer info over dit fregat hier en een vreemd vervolg hier. Maar goed, hopelijk draait Familysearch snel weer normaal en kunnen we de scan downloaden.

Peter S


Hm gelukkig is er ook nog het internetarchief waar je de scan ook kunt zien. Ga naar deze link, klik dan op M237 roll 15 (even wachten). Dan is de scan image 708 van 891. Bevestigt idd de naam van de ship master, Russell, overeenkomstig de krantenberichten.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu